Transparent
Inloggen
Sluiten

Europees succes financieel én sportief van groot belang voor PSV

24 september 2020 10:17

Los van het feit dat het financieel belangrijk is dat PSV minstens de groepsfase van de Europa League haalt, dat zou de club minstens zes à zeven miljoen euro opleveren, is het ook sportief noodzakelijk dat er in Eindhoven tenminste tot aan de winterstop Europees gespeeld gaat worden.

Omdat dit seizoen voor de UEFA coëfficiëntenlijst de resultaten zijn weggevallen van het seizoen 2015/2016 zijn weggevallen is PSV voorlopig teruggevallen naar een gedeelde 61ste plaats. Die coëfficiëntenlijst wordt komend seizoen gebruikt voor de lotingen van de voorrondes en de groepsfases van de Europese toernooien. Een uitschakeling in de voorrondes zou betekenen dat PSV vermoedelijks zelfs in de nieuwe Europa Conference League een ongeplaatste status zal krijgen in de laatste voorronde.

In het seizoen 2015/2016 kwam PSV tot de achtste finales van de Champions League en werd het na strafschoppen uitgeschakeld door Atlético Madrid. De punten die in dat seizoen werden behaald voor de coëfficiëntenlijst is bijna even veel als de punten die in de vier seizoenen daarop in totaal werden gehaald en dat verklaart de grote terugval op de lijst. Om weer in de buurt te kunnen komen van het puntenaantal waar PSV aan het begin van dit seizoen op stond en waar de huidige lotingen nog voor zijn gebruikt, zou PSV zelfs moeten overwinteren in de Europa League en ook daarin nog enkele rondes door moeten zien te komen. Deels afhankelijk van de resultaten die in de groepsfase worden geboekt lijkt een plek in de achtste finales minstens noodzakelijk te zijn.

Op basis van de coëfficiëntenlijst die gebruikt wordt voor de huidige lotingen zal PSV bij het eventueel bereiken van de groepsfase waarschijnlijk niet in Pot 1 terecht komen. Er is nog wel een kleine kans dat PSV groepshoofd kan worden. Vijf clubs boven PSV zijn ook nog actief in de voorrondes en daarvan zouden er minstens drie uitgeschakeld moeten worden. Bovendien zijn er nog drie clubs in de voorronde van de Champions League actief met een hoger coëfficiënt dan PSV. Zij zullen de groepsfase van de Champions League moeten halen om niet boven PSV te komen staan tijdens de potindelingen.




Tags

coefficientenlijst voorronde atletico coefficient conference groepsfases groepshoofd madrid potindelingen puntenaantal terugval uefa vermoedelijks

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage