Uitermate zwak PSV speelt gelijk in Almelo

27 september 2020 18:38

Uitermate zwak PSV speelt gelijk in Almelo; image source: Pro Shots

PSV heeft in een uitermate zwak duel gelijk gespeeld op bezoek bij Heracles Almelo. Het duel op het kunstgras eindigde in een 1-1 gelijkspel. Beide treffers werden uiteindelijk via de strafschopstip gemaakt. Philipp Max zorgde voor de treffer van PSV, maar dat bleek uiteindelijk een van de weinige mogelijkheden die de ploeg uiteindelijk wist te creëren.

Roger Schmidt had voor het duel in Almelo enkele verrassingen ingebouwd in zijn basisopstelling. PSV had aanvallend niks in te brengen tegen het compacte Heracles, terwijl er ook voor het doel van Yvon Mvogo nauwelijks iets gebeurde. Dat veranderde opeens na een half uur spelen toen scheidsrechter Kamphuis uit het niets floot voor een penalty voor de thuisploeg. Ondanks dat duidelijk te zien was dat Nick Viergever de bal met zijn schouder speelde, werd een strafschop gegeven en om bizarre redenen greep ook de VAR niet in. Het cadeautje werd door oud-PSV'er Rai Vloet dankbaar uitgepakt.

PSV maakte vooral een heel inspiratieloze indruk. Het duurde tot de 40ste minuut voordat het eerste gevaar voor het doel van Heracles een feit was. Na een goede aanval kon Mohamed Ihattaren zijn voet net niet tegen de voorzet van Denzel Dumfries zetten. PSV leek even aan te zetten, maar wist verder tot het rustsignaal niet tot kansen te komen. Heracles lukte dat wel en werkte de bal zelfs achter Mvogo, maar vanwege buitenspel werd die treffer afgekeurd. Het veranderde echter niets aan het feit dat de ploeg met een achterstand de kleedkamers op moest zoeken.

Ook Schmidt leek niet te spreken over het spel van zijn ploeg en bracht met Donyell Malen, Noni Madueke en Ryan Thomas direct drie wissels binnen de lijnen. Het zorgde direct voor veel meer gevaar en dat leidde na vijf minuten al tot een strafschop na een overtreding op Madueke. Philipp Max ging achter de bal staan en schoot de bal dermate strak in de hoek dat de doelman geen kans had, ondanks dat hij wel in de goede hoek zat.

Na die gelijkmaker was het echter vooral de thuisploeg die initiatief toonde en dat leidde halverwege de tweede helft tot een goede kans voor Vloet. Een goede redding van Mvogo voorkwam een nieuwe achterstand. Het bleek voor PSV geen waarschuwingsschot, want tien minuten voor tijd kreeg Heracles opnieuw een enorme kans. Een uitstekende sliding van Viergever voorkwam een schot op doel. Sinds de benutte strafschop van Max had PSV in de tussentijd geen enkel schot op doel geproduceerd. Dat gebeurde vijf minuten voor tijd plotseling wel toen na goed druk zetten Donyell Malen op de keeper af kon gaan. Zijn schot kon echter worden gekeerd door de keeper.

In de resterende minuten gebeurde er helemaal niets meer, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.