Eran Zahavi direct belangrijk bij zege van PSV

1 oktober 2020 20:51

Eran Zahavi direct belangrijk bij zege van PSV; image source: Pro Shots

PSV heeft de groepsfase van de Europa League weten te behalen. Donderdagavond werd in Noorwegen Rosenborg met 0-2 verslagen. Eran Zahavi en Cody Gakpi zorgden voor de doelpunten.

Eran Zahavi mocht direct in de basis beginnen en liet zich ook meteen zien. PSV had moeite om tot kansen te komen tegen de fysiek sterke Noren, maar de eerste kans werd direct gevaarlijk. Uit een voorzet van Ryan Thomas raakte Zahavi de paal. Het bleek een waarschuwingsschot van de Israëliër, want enkele minuten later was het wel raak toen hij een voorzet van Donyell Malen binnen kopte.

Ook in het restant van de eerste helft kwamen er nauwelijks kansen voor PSV. Vlak voor rust kreeg Rosenborg uit het niets een enorme mogelijkheid, maar met een beetje geluk ging de bal uiteindelijk via Denzel Dumfries net naast het doel.

Na rust kwam de thuisploeg opeens fel uit de startblokken en kwam een paar keer gevaarlijk bij het doel. De eerste kansen waren echter voor PSV, maar twee schoten van Zahavi waren niet goed genoeg en Malen zag zijn inzet door de doelman gekeerd worden.

Na een klein uur spelen kreeg PSV een tik te verwerken toen Philipp Max met een spierblessure uitviel. Het was al de tweede noodgedwongen wissel omdat in de eerste helft Thomas ook geblesseerd het veld had moeten verlaten. Enkele minuten na die wissel kon de glimlach weer terug komen op de gezichten. Cody Gakpo veroverde de bal, kreeg via Zahavi de bal terug en krulde vervolgens via de paal heerlijk de 0-2 binnen.

PSV leek het duel vervolgens eenvoudig uit te kunnen spelen. De ploeg kreeg enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar de afwerking was daarvoor net te slap. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg een klein geloof in een resultaat bleef houden. Helemaal toen ze 10 minuten voor tijd de bal na een goede aanval voor het inschieten hadden. Die inzet werd echter gehaast overgeschoten.

In het restant gebeurde verder niets meer, zodat PSV redelijk eenvoudig een plek in de groepsfase veilig kon stellen.