Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in groepsfase tegen PAOK, Granada en Omonia Nicosia

2 oktober 2020 13:45
Foto: Pro Shots

PSV in groepsfase tegen PAOK, Granada en Omonia Nicosia; image source: Pro Shots

Voor PSV wachten in de groepsfase van de Europa League het Griekse PAOK FC, Granada uit Spanje en de Cypriotische kampioen Omonia Nicosia. Dat bleek vrijdagmiddag uit de loting van de UEFA. Het definitieve speelschema zal later op de dag bekend worden gemaakt. De eerste wedstrijd zal op donderdag 22 oktober gespeeld worden.

Van de drie tegenstanders speelde PSV alleen al ooit eerder tegen PAOK. Zowel in het seizoen 2000/2001 en het seizoen 2001/2002 troffen de teams elkaar in de UEFA Cup. PSV wist uiteindelijk in beide seizoenen naar de volgende ronde te gaan. Ook trof het PAOK drie keer in vriendschappelijk verband. Twee keer ging de ploeg onderuit, terwijl de laatste keer in juli 2012 wel gewonnen werd. PAOK was in de voorronde van de Champions League te sterk voor zowel Besiktas als Benfica, maar werd deze week door het Russische Krasnodar uitgeschakeld in de laatste voorronde.

PSV speelde nog nooit eerder tegen Granada. Heel verrassend is dat ook niet, aangezien de nummer zeven van Spanje dit seizoen voor het eerst actief is in Europa. Door zeges tegen KS Teuta, Lokomotivi Tbilisi en Malmö komt Granada ook uit in de groepsfase.

De kampioen van Cyprus zal voor het eerst in de clubhistorie uitkomen in de groepsfase van een Europees toernooi. In de voorronde van de Champions League bleek het te sterk voor FC Ararat, Legia Warschau en Rode Ster Belgrado. In al die duels had het uiteindelijk verlenging nodig en tegen Rode Ster moesten zelfs strafschoppen de beslissing brengen. In de laatste voorronde bleek Grieks kampioen Olympiakos net te sterk.

Volledige loting:

Groep A:
AS Roma
BSC Young Boys
CRF Cluj
CSKA Sofia

Groep B:
Arsenal
Rapid Wien
Molde FK
Dundalk

Groep C:
Bayer 04 Leverkusen
Slavia Praag
Hapoel Beer-Sheva
OGC Nice

Groep D:
Benfica
Standard Luik
Rangers FC
Lech Poznan

Groep E:
PSV
PAOK FC
Granada
Omonia Nicosia

Groep F:
Napoli
Real Sociedad
AZ
Rijeka

Groep G:
SC Braga
Leicester City
AEK Athene
Zorya Luhansk

Groep H:
Celtic
Sparta Praag
AC Milan
Lille OSC

Groep I:
Villarreal CF
Quarabag FK
Maccabi Tel-Aviv
Sivasspor

Groep J:
Tottenham Hotspur
Ludogorets
LASK
Royal Antwerp

Groep K:
CSKA Moskou
Dinamo Zagreb
Feyenoord
Wolfsberger AC

Groep L:
KAA Gent
Rode Ster Belgrado
Hoffenheim
Slovan Liberec




Tags

paok granada nicosia omonia voorronde ster benfica cska praag uefa aek antwerp ararat arsenal aviv bayer besiktas braga celtic cluj crf cypriotische cyprus dinamo dundalk feyenoord gent hapoel hoffenheim kaa krasnodar lask lech legia leicester leverkusen liberec lille lokomotivi ludogorets luhansk luik maccabi malmo milan molde napoli nice ogc olympiakos osc poznan quarabag rangers rapid rijeka roma sheva sivasspor slavia slovan sociedad sofia sparta speelschema standard tbilisi teuta tottenham verlenging villarreal warschau wien wolfsberger zagreb zorya

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Kunnen mooie ploegen loten, bijvoorbeeld een poule met Sociedad, AC Milan en Lille. Of juist relatief makkelijke, zoals Standard, Molde en Dundalk.

Maar het zal wel een Oostblokgroep worden met Ludogorets, CFR Cluj en Zorya Luhansk ofzo.

EDIT: Als je de loting kijkt zonder geluid is het niet te volgen joh. Wat een gehannes.
Anyway, PAOK en Granada is op zich best mooi en lijkt ook haalbaar. Omonoia is dan weer 'lelijk', maar groep moet te doen zijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Mooie loting! Griekenland, Cyprus en Spanje. Granada en Omonia ken ik alleen van naam, PAOK Saloniki is natuurlijk bekend. Ben benieuwd!
+1/-0

3 jaar geleden
Leuke wedstrijden...we gaan het (thuis op de bank ) zien !!
+1/-0

Prima poule. Aardig niveau en maar ook perspectief op overwintering.
+1/-0

3 jaar geleden
Onderschatten mogen we nooit, maar op papier is dit een hele gunstige loting. Mooie wedstrijden vind ik, zonder publiek, iets minder belangrijk. Zorgen dat je bij de eerste 2 bent, overwinteren en maximaal de kas vullen. Forza PSV!!!
+1/-0

3 jaar geleden
PSV de grootste club in deze poule en de favoriet voor de groepswinst. Granada heeft vorig jaar goed verrast in Spanje. PAOK is gewoon een goede Griekse club. Omonia ken ik alleen van naam.
+1/-0

3 jaar geleden
Leuk de Nazaries als tegenstander. Sinds de Chinese eigenaar er is, wordt daar aan een mooie club gebouwd. Er wordt niet lomp met geld gesmeten, maar er wordt vooral op de jeugd gericht. Na de promotie in 2019, hadden ze afgelopen jaar een bizar succesvol seizoen. Nu ook alweer 2 van de 3 wedstrijden gewonnen. Dat lijkt me de gevaarlijkste tegenstander van dit groepje, want een enorm goed collectief. Al ken ik Omonio simpelweg niet zo goed.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Hebben toch vorig jaar nog tegen een club uit Cyprus gespeeld?
+1/-0

 
site-admin 3 jaar geleden
Klopt helemaal. De historie-database stond niet helemaal goed gekoppeld met afgelopen seizoen, zodat we geen wedstrijden in Cyprus in de historie zagen. Nu wel :)
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja dat was tegen Apollon Limassol. Dat was een makkie. 3-0 en 0-4. Maar deze groep moet toch ook gewoon te doen zijn? Tegen Paok en Omonia moet je toch gewoon twee keer van kunnen winnen lijkt mij.
+1/-0

Omonia Nicosia niet kennen, en Granada wel? oke over Granada is er een lied, maar Omonia is in de Europese voetbalwereld welbekend door de jaren heen, als wij niet beter gaan doen dan we nu doen dan kan dit een vervelende pool worden, en zoals de meesten hier weten zou onderschatting van een dezer ploegen niet slim zijn, volop gaan dus.
+1/-0

 
3 jaar geleden
In mijn geval volg ik de Spaanse competitie wel. De Cypriotische heeft niet zo mijn interesse en het gebeurt wel eens dat ik een Europees potje mis van Omonia.
+2/-0

 
VHTLsaw (geschorst)
3 jaar geleden
Na de afgang in de poule van vorig jaar is er inderdaad geen enkele reden om hier weer optimistische kreten te lanceren. Deze ploegen kunnen allemaal goed voetballen en wie in de historie duikt komt de volgende uitslag tegen; Omonia Nicosia-Ajax 4-0.
Er zijn kansen in deze poule maar vorig jaar dachten we na twee duels dat we er al waren. Het wordt in elk geval leuk, maar lastig.
+1/-0

 
Je slaat wel heel erg ver door als je om je punt te willen maken met een uitslag van 41 jaar geleden aan komt zetten. Zeg er dan ook direct bij dat het in het eerste duel 10-0 geworden is. Of 'vergeet' je dat er bij te melden omdat het punt wat je probeert te maken dan nergens op slaat?
+1/-0

3 jaar geleden
Op papier treffen we het beter dan Feijenoord. Maar ons trackrecord laat niet toe welke ploeg dan ook te onderschatten.
+1/-0

3 jaar geleden
Met 2 vingers in de neus door naar de volgende ronde. Europa zal over ons praten. Pressing Sport Verein
+1/-0

3 jaar geleden
Uitstekende loting. Overwintering is in redelijke doen heel reëel.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje