Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ook dit soort wedstrijden moet je winnen en dat hebben we gedaan'

4 oktober 2020 19:33

Roger Schmidt was het niet eens met de opmerking dat het enige positieve aan de wedstrijd de drie punten waren. "We hebben in tien dagen nu vier wedstrijden gespeeld, waarvan drie uit en twee vluchten. Een heel zware wedstrijd donderdag en daar moet je rekening mee houden", aldus Schmidt in gesprek met Fox Sports. "We scoorden een vroege goal en controleerden de wedstrijd erg goed. We misten een paar kansen om de tweede goal te maken en moesten daarna vechten.

Schmidt ging verder: "We hadden vandaag een goede verdediging nodig. De centrale verdedigers en de doelman hebben het goed gedaan vandaag. Ook dit soort wedstrijden moet je winnen en dat hebben we gedaan, dus voor mij zijn er een hoop positieve dingen. Het voetbal was vandaag niet van het hoogste niveau, maar na donderdag was het vandaag erg moeilijk."

De Duitser was zeer lovend over zowel Jordan Teze als Oliver Boscagli. "Naar mijn mening hebben ze het vandaag top gedaan, ook al kreeg de tegenstander een paar kansen", zo gaf hij aan. "Ze hebben tot nu toe alle zes de wedstrijden gespeeld. De ontwikkeling van deze twee spelers is fantastisch."

Schmidt ziet zijn gewenste speelstijl steeds beter naar voren komen. "Donderdag heb ik een hoop goede dingen gezien. Dat was bijna zoals we willen spelen. Dat was top en daarom is het ons gelukt om de groepsfase te halen", zei hij daarover. "Op dit moment zijn we niet in staat om een constant niveau te halen. Dat begrijp ik ook. Dat ligt aan een hoop dingen. Zeker na zoveel maanden zonder wedstrijden is het niet makkelijk om zo snel in het juiste ritme te komen. Als je dan van zulke Engelse weken hebt zoals ons, moeten we beseffen dat het niet makkelijk is om zo te spelen. Ik zie wel verbetering en ontwikkeling, dus daarom ben ik op dit moment tevreden."




Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger boscagli controleerden fox jordan oliver speelstijl teze

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage