Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV aan kop van Eredivisie na eenvoudige zege in Zwolle

18 oktober 2020 18:36
Foto: Pro Shots

PSV aan kop van Eredivisie na eenvoudige zege in Zwolle; image source: Pro Shots

PSV heeft zondag zonder veel problemen weten te winnen op bezoek bij PEC Zwolle. De ploeg van Roger Schmidt won met 0-3. Mario Götze, Cody Gakpo en Donyell Malen zorgen voor de treffers, terwijl Yvon Mvogo in de eerste helft een strafschop wist te keren.

PSV begon slordig aan het duel, want na enkele seconden raakte Pablo Rosario de bal helemaal verkeerd en gaf daarmee PEC Zwolle een enorme kans. Deze werd echter van grote afstand gehaast over het doel geschoten. De eerste kans voor PSV was wel direct raak. Rosario zette goed druk, waarna Leemans besloot om de bal terug op de keeper te spelen. Dat deed hij echter dermate zacht dat Mario Götze kon profiteren en zijn debuut in de negende minuut al bekroonde met een treffer. PSV ging op dezelfde voet verder en niet veel later werd de score verdubbeld na een uitstekende aanval. Via Donyell Malen en Philipp Max kon Cody Gakpo uiteindelijk de 0-2 binnen schieten.

De ploeg liet de teugels vervolgens een beetje vieren. Een geweldige redding van Yvon Mvogo voorkwam de aansluitingstreffer, terwijl de doelman wederom reddend op moest treden toen de thuisploeg een strafschop kreeg na een domme en vooral onnodige tackle van Timo Baumgartl. Omdat de penalty echter uitermate zwak werd ingeschoten kon de doelman eenvoudig keren. Het leek PSV wel wakker te schudden, want enkele minuten later was het raak na wederom een prachtaanval. Via een knap schot was dit keer Malen het eindstation en bepaalde daarmee de ruststand op 0-3.

In de tweede helft was PSV stukken slordiger. De ploeg van Roger Schmidt trok nog steeds regelmatig ten aanval, maar was net niet scherp genoeg in de buurt van het doel. PEC Zwolle kon er aanvallend helemaal niets tegenover stellen, waardoor het duel langzaam voorbij ging. Het betekende voor PSV een eenvoudige overwinning en bovendien de koppositie.




Discussieer mee op de forums


Tags

malen pec cody eredivisie gakpo gotze mvogo roger rosario schmidt yvon baumgartl bekroonde betekende eindstation gehaast ingeschoten leemans philipp prachtaanval reddend schudden seconden slordiger voorkwam wakker zacht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage