PSV onderuit tegen Granada na dramatische tweede helft

22 oktober 2020 20:49

PSV onderuit tegen Granada na dramatische tweede helft; image source: Pro Shots

PSV is de groepsfase van de Europa League begonnen met een nederlaag. De thuiswedstrijd tegen Granada eindigde in 1-2. Via Mario Götze was de ploeg nog wel op voorsprong gekomen, maar na een barslechte tweede helft ging PSV alsnog onderuit.

PSV had het vanaf het begin erg lastig met Granada. Al in de eerste minuut werden de Spanjaarden gevaarlijk en het duurde lang voordat PSV zelf gevaar wist te creëren. Pas na een half uur spelen kreeg het de eerste kans nadat Mario Götze een heerlijke bal gaf. Donyell Malen kreeg zijn voet echter net niet tegen de bal. Enkele minuten later gaf de Duitser wederom een uitstekende bal, maar dit keer kreeg Mauro Júnior de bal niet in het doel.

In de slotfase van de eerste helft werd Granada ook weer gevaarlijk. Yvon Mvogo moest reddend optreden en zag enkele minuten later vanwege buitenspel een doelpunt afgekeurd worden. In de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch raak en kwam PSV op voorsprong. Een lange bal van Olivier Boscagli werd door Denzel Dumfries met het hoofd ingebracht. Nadat Götze met twee heerlijke ballen een ploeggenoot een grote kans bezorgde, haalde hij nu zelf uit en zorgde voor een heerlijke openingstreffer.

Direct na rust volgde bij PSV een wissel en bleef Mario Götze aan de kant. Voor hem kwam Nick Viergever in het veld, zodat Philipp Max een linie naar voren ging. De ploeg van Roger Schmidt was het echter helemaal kwijt. Granada was de enige ploeg die aan het aanvallen was en na een klein uur spelen volgde dan ook de verdiende gelijkmaker. Jorrit Hendrix was na een vrije trap zijn man kwijt bij de tweede paal, zodat de bal eenvoudig binnen gewerkt kon worden.

Ook na die treffer bleef Granada de betere ploeg. Nadat Mohamed Ihattaren de bal verspeelde, vervolgens zijn man liet lopen, niet mee terug ging en ook Hendrix teveel ruimte weggaf lag plotseling de 1-2 in het doel. Buiten een slap schot van Malen dat via de doelman tegen de paal ging wist PSV daar niets meer tegenover te stellen. De nederlaag voor de ploeg was dan ook volkomen terecht.