Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het is pas de eerste van zes wedstrijden'

22 oktober 2020 22:21

In gesprek met RTL gaf Roger Schmidt aan vooral teleurgesteld te zijn na de wedstrijd. "Dat ben je altijd na een nederlaag", aldus Schmidt. "Uiteindelijk was het een zware wedstrijd, zoals we al verwacht hadden. Het was een goede tegenstander. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, zeker gezien de spelers die we misten. De vervangers hebben het uitstekend gedaan. We hadden vandaag zeker kunnen winnen. We hadden aan het eind nog een paar kansen, maar hadden daar pech. Het is pas de eerste van zes wedstrijden."

Schmidt werd gevraagd waarom hij Mario Götze wisselde in de rust. "Dat wilden we natuurlijk niet, maar hij had al wat last van een spier tijdens de warming-up en dat werd tijdens de wedstrijd erger. We wilden daarmee geen risico lopen en hebben hem daarom gewisseld", zo gaf hij aan. "Het lag in de tweede helft niet alleen aan Mario. We misten meer spelers vandaag. Dat heeft natuurlijk een effect. Het positieve is dat we hadden kunnen winnen. We waren ongelukkig, maar dat moeten we accepteren en weer vooruit kijken. Deze ervaring moeten we meenemen naar de volgende vijf wedstrijden."

De trainer kreeg vervolgens de vraag wat PSV beter had moeten doen. "We verloren soms te snel de bal. Dat moeten we beter doen om sommige momenten in de wedstrijd rust in het spel te krijgen", zei hij daarover. "Dat lag ook aan het druk zetten van Granada. Wedstrijden hebben altijd verschillende periodes binnen 90 minuten. Het is normaal dat ook Granada momenten krijgt, zeker als wij voorstaan. Hun vrije trap was nagenoeg perfect, daar moet ik gewoon complimenten voor geven. De tweede goal viel uit een counter. We hadden daar meer druk op de bal moeten zetten, maar het was ook gewoon een mooie goal."




Tags

schmidt roger granada counter gotze spier vervangers voorstaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje