Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kan bij winst in Griekenland reuzenstap zetten richting volgende ronde

3 november 2020 15:21

De wedstrijden blijven elkaar in hoog tempo opvolgen, want donderdag komt de ploeg van Roger Schmidt opnieuw in actie. In Griekenland is PAOK Saloniki de tegenstander en PSV kan bij winst een enorme stap zetten richting overwintering in de Europa League.

PAOK Saloniki staat in de eigen competitie op een vierde plaats. Omdat het vorig seizoen de nummer twee van Griekenland was, kwamen ze uit in de voorronde van de Champions League. Daarin werd gewonnen van zowel Besiktas als Benfica, maar in de laatste voorronde bleef FK Krasnodar te sterk. De eerste twee wedstrijden in de groepsfase van de Europa League eindigden voor de Grieken in een gelijkspel.

Twee keer eerder trof PSV in Europees verband PAOK Saloniki. In het seizoen 2000/2001 troffen beide ploegen elkaar in de UEFA Cup. PSV won in Griekenland met 0-1 en had twee weken eerder in Eindhoven al met 3-0 gewonnen. Een seizoen later kwamen beide ploegen elkaar opnieuw tegen in de UEFA Cup. Dit keer wist PAOK in Griekenland met 3-2 te winnen. Twee weken later won PSV echter met 4-1. Tijdens de 3-2 nederlaag was huidig technisch manager John de Jong nog een van de doelpuntenmakers. Naast twee keer tegen PAOK speelde PSV ook twee keer in Europees verband tegen zowel AEK Athene als Panathinaikos. Ook tegen die tegenstanders wist PSV een overwinning en een nederlaag te halen in Griekenland.

De huidige selectie van PAOK kent één Nederlander. Diego Biseswar is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen voor de Griekse club. Hij speelde in Nederland voor Feyenoord, Heracles Almelo en De Graafschap. Oud-speler en -trainer van PSV Huub Stevens was in het seizoen 2013/2014 de trainer van PAOK. Het beroemde Vuile klootzak-filmpje dat op televisie nog altijd regelmatig voorbij komt is afkomstig uit zijn periode in Griekenland.




Tags

griekenland paok saloniki reuzenstap uefa voorronde aek almelo benfica besiktas biseswar diego feyenoord graafschap grieken heracles jong klootzak krasnodar nederland panathinaikos roger schmidt stevens vuile

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage