Transparent
Inloggen
Sluiten

Debutant Fodé Fofana zorgt voor winst van Jong PSV in Den Bosch

6 november 2020 20:39
Foto: Pro Shots

Debutant Fodé Fofana zorgt voor winst van Jong PSV in Den Bosch; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft vrijdagavond met 1-2 weten te winnen op bezoek bij FC Den Bosch. Peter Uneken had de beschikking over een extreem jonge ploeg, omdat er vanwege de vele afwezigen liefst negen spelers van PSV Onder-18 tot de wedstrijdselectie behoorden. Doelman Mark Spenkelink kwam voor het eerst in actie namens Jong PSV, terwijl vier spelers in de basis hun debuut maakten in het betaald voetbal.

Een van die spelers was Fodé Fofana. Voor de jonge spits werd het een droomdebuut aangezien hij beide doelpunten voor zijn rekening wist te nemen. Naast Fofana debuteerden ook Fredrik Oppegard, Mathijs Tielemans en Amin Mohammed Doudah. In de tweede helft kwamen bovendien ook invallers Fedde Leysen, Naïm Matoug en Johan Bakayoko tot hun eerste minuten voor Jong PSV.

Voor het eerst in de clubhistorie wist Jong PSV te winnen in Den Bosch. De vorige zeven edities leverden drie gelijke spelen en vier nederlagen op, maar dit keer wist de extreem jonge ploeg de drie punten mee naar Eindhoven te nemen. Over twee weken komt Jong PSV weer in actie als de uitwedstrijd tegen MVV op het programma staat.

Opstelling Jong PSV: Spenkelink, Zeegers, Kreekels, Daverveld (46' Leysen), Vos, Oostenbrink (81' Matoug), Doudah, Kristinsson (88' Bakayoko), Tielemans, Fofana, Oppegard




Discussieer mee op de forums


Tags

jong fofana fode bakayoko doudah leysen matoug oppegard spenkelink tielemans amin daverveld debuteerden droomdebuut fedde fredrik kreekels kristinsson mathijs naim oostenbrink uneken vos zeegers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Prima overwinning van een erg jong JPSV. Forfana, Thielemans en Douda speelde bij hun debuut een prima wedstrijd. Forfana 2 doelpunten bij zijn debuut. Brengt de lessen van van Nistelrooy op dit niveau in de praktijk. Zulke wedstrijden zijn voor de ontwikkeling van deze u19 spelers zo belangrijk.De U19 heeft een goede lichting waar PSV nog veel plezier aan kan beleven.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Eens, maar wel knap dat je maar liefst alledrie de namen van de debutanten fout weet te spellen. :D
+4/-0

3 jaar geleden
Grappig dit.

Conclusie: beter maar lichtinkie overslaan dus (???).
+1/-0

 
3 jaar geleden
Laat van Nistelrooy nog maar een tijdje met deze talenten werken. Komt het zeker goed.
+1/-0

3 jaar geleden
Knap! Is dit wat Kieft bedoelt in zijn column vandaag? Niet lullen maar poeten. Heel knap van Jong PSV en haar staf.
+1/-1

Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Jong psv is al jaren leeg/door aan het stromen. Gakpo, mo, madueke, Rosario, Teze, Mauro jr allemaal al definitief bij 1. Ledezma enzo ook steeds meer erbij. Echt top ontwikkeling dit, alleen vind het wel jammer dat er de laatste 2 jaar zo weinig is geïnvesteerd in jong psv. Zo’n de Rooij, Ngogne en Antonucci waren wel welkom geweest. Die hadden het niveau omhoog gebracht en konden doorstromen naar het 1e op termijn. Hopelijk gaat John en Roger hier komende winter een grote impuls aan geven. -19 is gelukkig wel gevuld met veel echte talenten die zeker door gaan stromen.


Ik lees nu over willemII thuis dat we met Mauro als rechtsback gaan starten.
Ik hoop dat Roger het een keer probeert met Luis Felipe centraal en teze als rechtsback. Heb echt veel vertrouwen in deze Braziliaan. En nu Hendrix, baumgartl, dumfries en samba niet kunnen spelen lijkt me dit de uitgelezen kans om zich te bewijzen.
+1/-0

 
@Maan; ben ik wel met je eens, maar als het fout loopt zeggen wij jammer maar Roger krijgt het op z'n brood. Ook een mogelijkheid zou zijn Rosario recht centraal en Teze rechtsback.
+1/-0

3 jaar geleden
Bijzonder matig Den Bosch en een degelijk JPSV. Niet in de problemen geweest en de inbreng van PSV O18 is verfrissend. Ik denk dat de wedstrijden van JPSV en deze wedstrijd wel laten zien dat de PSV Academy veel talenten waarborgt die vroeger doorgeschoven zouden moeten worden naar JPSV. Veel van de basisspelers van JPSV en helemaal de wisselsspelers hebben het niveau niet dat je op een niveau van JPSV mag verwachten.In een topsportklimaat selecteer je veel sneller door. Veel mensen hier zien en erkennen de kwaliteiten in PSV O18 en een aantal spelers van PSV 018 laten nu al zien ook op dit niveau over veel kwaliteit te beschikken. Daarnaast is het zo dat die jongens elkaar makkelijk en zuiver weten te vinden (inbreng van RvN). Als je die Fofana, Tielemans en Doudah (wanneer loopt het contract van deze jongen af?) ziet dan zijn deze jongens toch beter dan de JPSV equivalenten. Gelet op de wedstrijden in PSV 018 geldt dit toch zeker ook voor ten minste de reservespelers van JPSV in de verdediging? Nu alle wedstrijden van PSV O18 stil liggen, zou dit nu niet de mogelijkheid zijn om stelselmatig een aantal spelers van PSV 018 in JPSV in te zetten? Je merkt duidelijk dat Uneken nog heel hierarchisch denkt (JPSV spelers boven PSV 018 spelers) en daar zullen we vanaf moeten stappen. Waarom houdt de Academy op bij PSV 0XX en lijkt er een oganisatorisch gat te zijn naar JPSV?
Kortom, hartstikke leuk dat jongens van PSV 018 het behoorlijk lijken te doen op het niveau van JPSV. Chapeau naar Fofana: ik denk dat we hier een jonge versie van Malen hebben gezien
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage