Vele gemiste kansen breken PSV in Enschede duur op

22 november 2020 18:45

Vele gemiste kansen breken PSV in Enschede duur op; image source: Pro Shots

PSV is in de competitie opnieuw tegen slordig puntverlies aangelopen. De uitwedstrijd tegen FC Twente eindigde in een 1-1 gelijkspel. Donyell Malen opende al vroeg de score en ondanks een groot scala aan kansen wist de ploeg niet vaker te scoren. In de tweede helft kwam FC Twente via een strafschop op gelijke hoogte.

Nadat het duel begonnen was met een minuut stilte vanwege het overlijden van Harry van Raaij begon PSV uitstekend in de Grolsch Veste. Doelman Drommel wist met twee uitstekende reddingen nog te voorkomen dat Noni Madueke en Pablo Rosario tot scoren kwamen, maar uiteindelijk was het Donyell Malen die al snel voor de volkomen terechte voorsprong.

Ook na die treffer bleef PSV heer en meester op het veld. Voetballend was het uitstekend en er werd over het hele veld hoog druk gezet. Het enige wat uitbleef waren de doelpunten, omdat eenmaal in de buurt van het doel de afwerking erg onzorgvuldig was. Al werd een treffer van Cody Gakpo vanwege buitenspel ook afgekeurd. De thuisploeg kwam aan het einde van de eerste helft iets beter in het spel en kreeg ook een paar kansjes tot uit het niets scheidsrechter Pol van Boekel opeens naar de zijkant werd geroepen. De VAR greep in en een strafschop voor PSV was het gevolg. Er leek heel weinig aan de hand, maar de bal ging toch op de stip. De inzet van Eran Zahavi werd echter gekeerd door Drommel. In de blessuretijd van de eerste helft kwam PSV nog goed weg met een schot van Twente dat voorlangs ging, zodat PSV het rustsignaal in ging met een volkomen terechte 0-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. PSV domineerde en bleef kansen creëeren. Zo zag Ibrahim Sangaré een inzet net naast het doel gaan. Langzaam ging het tempo echter uit de wedstrijd en kwam ook de thuisploeg in de wedstrijd. Yvon Mvogo moest reddend optreden en niet veel later ging de bal zelfs op de stip. Een handsbal van Cody Gakpo zorgde ervoor dat de stand weer op gelijke hoogte kwam. Dat terwijl PSV gezien het spelbeeld al vier of vijf keer had moeten scoren.

Het spelbeeld kantelde door die tegentreffer volledig. Opeens was het FC Twente dat het spel bepaalde en hoog druk zette, terwijl PSV steeds slordiger werd. PSV ontsnapte bovendien 12 minuten voor tijd aan een achterstand toen Twente eruit kwam, maar een twee-tegen-een situatie slecht uitspeelde. PSV ging in de resterende minuten nog wel op zoek naar de winst, maar wist niet meer gevaarlijk te worden en hield daarom maar een punt over aan het duel in Enschede.