Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV strijdt donderdag al voor vrijwel laatste kans op overwintering

24 november 2020 13:37

PSV lijkt donderdag al voor de laatste kans te strijden voor overwintering in Europa League. Om nog een goede kans te maken op een plek bij de eerste twee in de groep is het vrijwel een must dat wordt gewonnen van PAOK FC. Een gelijkspel of zelfs nederlaag zal nog niet direct uitschakeling betekenen, maar de kans op Europees voetbal na de winter wordt dan zo klein dat het alleen nog een theoretisch mogelijk verhaal lijkt te zijn. Winnen is daarom voor de ploeg van Roger Schmidt de enige optie.

PSV kent historisch gezien een uitstekende balans tegen Griekse tegenstanders in het Philips Stadion. Van de zes eerdere ontmoetingen eindigen er vijf in een overwinning, terwijl één keer gelijk werd gespeeld. Twee keer eerder stond PSV - PAOK FC op het programma en met respectievelijk 3-0 en 4-1 was PSV twee keer veel te sterk. Die ontmoetingen zijn deze week precies 20 en 19 jaar geleden. De laatste keer dat PSV een Griekse opponent in eigen huis trof was in het seizoen 2014/2015. Tegen Panathinaikos werd met 1-1 gelijk gespeeld.

In de eigen competitie bezet PAOK FC de derde plek. Na acht gespeelde wedstrijden wist het vijf keer te winnen en speelde het drie keer gelijk. Sinds de 4-1 zege tegen PSV werd gewonnen van Apollon Smyrnis en Giannina.




Tags

paok giannina historisch opponent panathinaikos roger schmidt smyrnis theoretisch

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage