Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ook de wisselspelers zijn nodig om onze doelen te kunnen behalen'

13 december 2020 19:29

Roger Schmidt kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of de spelers zijn wissels begrijpen. "Ze zijn daar niet geïrriteerd over. Zij begrijpen dat ik tijdens de wedstrijd beslissingen moet maken", aldus Schmidt. "Het belangrijkste is om de drie punten te pakken en letten op alle spelers. Ze waren moe. Ze hebben allemaal veel wedstrijden gespeeld. Ze zitten steeds op de limiet en daar moet ik op letten. Ik moet zoeken naar het juiste moment om ze te vervangen en frisse energie binnen de lijnen te brengen. Dat is de manier hoe wij werken."

De trainer werd gevraagd of het voor hem ook een optie is om niet te wisselen en de spelers te laten staan. "Ik ben ook overtuigd in de spelers die er in komen. Jorrit, Nick, Joël en Yorbe hebben het goed gedaan en hebben net zoals de rest gevochten", zo gaf hij aan. "Dat is ook nodig om onze doelen te kunnen behalen. Het is absoluut onmogelijk om dit steeds met dezelfde elf spelers te moeten doen."

Schmidt begrijpt wel dat sommigen vraagtekens hebben bij zijn wisselbeleid. "Ik heb een totaal andere kijk op mijn spelers", zei hij daarover. "Ik moet naar het totaalpakket kijken. Ik ken mijn spelers beter dan jullie en daarom neem ik beslissingen die jullie soms wellicht niet kunnen begrijpen."




Tags

schmidt roger fox limiet moe totaalpakket wisselbeleid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage