Transparent
Inloggen
Sluiten

Bekertoernooi begint voor PSV in Doetinchem

15 december 2020 11:12

Woensdag begint voor PSV het toernooi om de TOTO KNVB Beker. In Doetinchem zal de ploeg van Roger Schmidt het gaan opnemen tegen De Graafschap, de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. De Doetinchemmers kennen een moeizame periode met negen tegendoelpunten in de laatste vier wedstrijden. Eerder dit seizoen wist het met 2-1 van Jong PSV te winnen.

PSV speelde één keer eerder voor de beker in Doetinchem tegen De Graafschap. Op 24 januari 1996 werd met 1-3 gewonnen. PSV zou dat seizoen uiteindelijk ook de beker winnen door in de finale met 5-2 van Sparta te winnen. In competitieverband speelde PSV 22 keer een uitwedstrijd tegen De Graafschap. In totaal wist PSV 15 keer te winnen, speelde het 3 keer gelijk en 4 keer bleek De Graafschap te sterk. Twee seizoenen troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. Toen wist PSV met 1-4 te winnen.

De huidige selectie van De Graafschap kent twee spelers met een verleden bij PSV. Sven Blummel en Joey Konings speelden beiden in de jeugdopleiding van PSV, maar kwamen nooit in actie in het eerste elftal.

PSV en de beker is niet altijd een gelukkige combinatie. Waar PSV 24 keer de landstitel wist binnen te halen, kon het tot nu toe slechts 9 keer de KNVB Beker in de prijzenkast stoppen. In 2012 voor het laatst toen Heracles Almelo in de finale werd verslagen. De laatste twee seizoenen werd PSV zelfs uitgeschakeld door een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Respectievelijk RKC en NAC wisten te winnen.

Het belang van het winnen van de beker zal vanaf dit seizoen echter een stuk groter zijn. Vanwege de komst van de Conference League zal komend seizoen alleen de bekerwinnaar van Nederland nog actief zijn in de Europa League. De nummers drie en vier van de Eredivisie komen uit in de Conference League.




Tags

graafschap doetinchem conference knvb almelo blummel eredivisie heracles joey jong konings landstitel nac nederland prijzenkast rkc roger schmidt sparta

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage