Eenvoudige zege voor PSV in Waalwijk

19 december 2020 21:56

Eenvoudige zege voor PSV in Waalwijk; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdag zonder veel problemen een zege behaald op bezoek bij RKC. In Waalwijk werd met 1-4 gewonnen. Voor rust scoorden Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren. Denzel Dumfries wist vanaf de strafschopstip een doelpunt te maken, terwijl Noni Madueke het vierde doelpunt voor zijn rekening nam.

RKC leek PSV vanaf het begin te willen verrassen en speelde zeer aanvallend. De thuisploeg kreeg na enkele minuten een enorme kans, maar de lat werd geraakt. In een poging het achterin voetballend op te willen lossen ging RKC niet veel later enorm in de fout, waarna Cody Gakpo uiteindelijk eenvoudig de 0-1 binnen kon schieten.

Het was voor PSV even korte tijd prijs schieten. Na een goede aanval zorgde Mohamed Ihattaren voor de 0-2 en direct vanuit de aftrap was de derde treffer ook al bijna een feit. Bovendien werd een treffer van Donyell Malen vanwege buitenspel nog afgekeurd. Het tempo bij PSV ging vervolgens hard omlaag. Het gaf RKC een paar kansen en dat zorgde voor enkele reddingen van Yvon Mvogo. Doelpunten vielen er echter niet meer in de eerste helft, zodat PSV bij rust een 0-2 voorsprong te pakken had. Al had de score groter uit kunnen vallen omdat PSV een overduidelijke penalty werd onthouden. Zowel scheidsrechter Blom als VAR Lindhout greep echter niet in.

Al vaker dit seizoen begon PSV uitermate zwak aan de tweede helft. Daar was in Waalwijk echter geen sprake van. In de eerste vijf minuten na rust dwongen Denzel Dumfries en Mario Götze keeper Lamprou tot een redding. De slordigheden keerden echter weer terug in het spel, zodat RKC iets meer grip op de wedstrijd kreeg. Tot kansen kwam de thuisploeg echter niet. Twintig minuten voor tijd kwam dan de definitieve beslissing. Waar een overtreding op Dumfries in de eerste helft nog onbestraft werd, kreeg de aanvoerder nu wel een penalty. Zelf ging Dumfries achter de bal staan en schoot onberispelijk de 0-3 tegen de touwen.

Het duel was daarmee gespeeld. PSV speelde het duel rustig uit en RKC kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. Vlak voor tijd viel de aansluitingstreffer echter wel. Stokkers schoot in de korte hoek hard de 1-3 binnen. Het duel lag even stil omdat gecontroleerd werd of de aanvaller geen buitenspel stond, maar de treffer telde wel. Het was vooral voor Fredrik Oppegård een zuur moment, omdat de jonge verdediger aan de zijlijn klaar stond om in te vallen. De Noor moest nog even op de bank plaats nemen, maar uiteindelijk volgde in de vierde minuut van de blessuretijd alsnog zijn officiële debuut. Een kleine minuut later zorgde Noni Madueke voor de 1-4 en direct daarna klonk het eindsignaal.