Transparent
Inloggen
Sluiten

Kevin Blom: 'Denzel Dumfries was in de eerste helft echt op zoek naar een strafschop'

19 december 2020 22:40

Kevin Blom werd in gesprek met Fox Sports gevraagd naar enkele momenten tijdens de wedstrijd. Zo gaf hij in de eerste helft geen strafschop na een overtreding op Denzel Dumfries. "Die verdediger van RKC neemt veel risico, maar wij hebben gezien dat hij ook licht de bal raakt", aldus Blom. "Als je naar het beeld kijkt, zie je dat Denzel Dumfries zijn been over de grond sleept en alleen maar op een strafschop uit is. Live heb ik dit niet gezien, alleen dat de bal werd gespeeld. De VAR heeft ook beoordeeld dat hij echt op zoek was naar een strafschop. Dat gaf hij tijdens de wedstrijd zelf ook toe."

In de tweede helft kreeg de aanvoerder wel een penalty. "Het contact is minimaal, maar je ziet tijdens de wedstrijd dat hij, en dat doet hij overigens heel sterk, er voor komt. De speler raakt hem licht aan en dat was voor reden voor zowel mij als mijn assistent dat we dit een strafschop vonden", zo gaf hij aan. "Ik snap de discussie wel. De VAR blijft hier ook vanaf, omdat er wel contact is met een speler van PSV. Die discussies zullen we altijd houden. Het is geen zware strafschop."

Blom werd ook gevraagd naar twee hands situaties tijdens de wedstrijd. Zo kreeg RKC geen strafschop nadat Jordan Teze de bal tegen zijn hand kreeg. "In de spelregels staat duidelijk dat als de bal via jouw eigen voet tegen de arm komt het geen strafbaar hands is. Het is wel hands, echter is dit een duidelijke spelregel waarvoor geen strafschop gegeven mag worden. De VAR zou hier ook ingegrepen hebben als ik wel een strafschop had gegeven", zei hij daarover.

Bij de 0-2 van Mohamed Ihattaren zou ook hands aan vooraf zijn gegaan. "Tijdens de wedstrijd zag ik al dat de bal tegen zijn arm kwam. Hij had de arm naast zijn lichaam en daar kreeg hij de bal tegenaan, dus voor ons geen strafbaar hands", aldus de scheidsrechter. "Dit is absoluut niet bewust. Vandaar dat wij door laten spelen. Als er gelijk wordt gescoord zou het doelpunt worden afgekeurd. Omdat er eerst nog een paar acties kwamen en hij daarna pas schoot, moeten wij het doelpunt goed keuren. De regel van aanvallend hands is afkeuren is alleen als er direct wordt gescoord. Omdat er nu een aantal fases tussen zit, moeten wij het doelpunt goed keuren."




Discussieer mee op de forums


Tags

hands blom dumfries var keuren rkc strafbaar afkeuren fox ihattaren jordan sleept spelregel spelregels teze

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage