Transparent
Inloggen
Sluiten

De volgende topper staat alweer te wachten voor PSV

12 januari 2021 10:53

Drie dagen na de wedstrijd tegen Ajax staat voor PSV alweer de volgende topper op het programma. Woensdagavond is in het Philips Stadion AZ de tegenstander, de huidige nummer vijf van de Eredivisie. De Alkmaarders kennen een vrij onrustig seizoen met veel gelijke spelen en een trainer die werd ontslagen.

PSV speelde al 42 keer eerder in het Philips Stadion tegen AZ voor de Eredivisie. Tot nu toe werd er 32 keer gewonnen, speelde het 5 keer gelijk en verloor het 5 keer. Met zoveel zeges zijn er logischerwijs ook voldoende ruime overwinningen. De 7-1 van het seizoen 1998/1999 is de grootste, terwijl in het seizoen 1970/1971 met 6-0 werd gewonnen.

Vorig seizoen verliep de wedstrijd destastreus voor PSV. Met een 0-4 nederlaag werd de ploeg vernederd in eigen huis. Een seizoen eerder werd dankzij doelpunten van Steven Bergwijn, Michal Sadílek en Hirving Lozano nog met 3-1 gewonnen.

De selectie van AZ kent twee spelers met een verleden bij PSV. Zakaria Aboukhlal en Albert Gudmundsson speelden beiden in de jeugdopleiding van PSV, waarbij Gudmundsson nog tot 12 officiële wedstrijden in het eerste elftal kwam. Hoofdtrainer Pascal Jansen werkte vijf seizoenen in de jeugdopleiding van PSV en was daarbij onder meer twee seizoenen hoofdtrainer van Jong PSV. Nick Viergever speelde van 2010 tot en met 2014 163 wedstrijden in het shirt van AZ.




Discussieer mee op de forums


Tags

topper eredivisie gudmundsson aboukhlal albert bergwijn destastreus jansen jong lozano pascal sadilek vernederd viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage