Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaterdag wacht voor PSV grote verrassing Sparta

15 januari 2021 10:58

Zaterdagavond komt PSV alweer in actie als de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma staat. Waar de Rotterdammers werden gerekend tot een van de degradatiekandidaten hebben ze na een slechte start de weg naar boven flink ingezet en staan ze op de achtste plaats.

PSV speelde voor de Eredivisie al 54 keer eerder in Rotterdam tegen Sparta. Tot nu toe wist het 25 keer te winnen, speelde het 17 keer gelijk en verloor het 12 keer. De 0-5 van het seizoen 1961/1962 is de grootste overwinning voor PSV, terwijl vorig seizoen met 2-2 gelijk werd gespeeld. Een treffer van Cody Gakpo in blessuretijd zorgde uiteindelijk toch nog voor een punt.

Drie spelers van Sparta hebben een verleden bij PSV. Benjamin van Leer, Dirk Abels en Laros Duarte speelden in de jeugdopleiding van PSV, waarbij Abels ook eenmaal in actie kwam voor het eerste elftal. Trainer Henk Fraser was twee jaar actief als jeugdtrainer in Eindhoven, terwijl keeperstrainer Frank Kooiman als speler twee wedstrijden voor PSV in het doel stond.




Tags

sparta abels benjamin cody degradatiekandidaten duarte eredivisie fraser gakpo kooiman laros

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage