Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor Sparta

16 januari 2021 20:44
Foto: Pro Shots

PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor Sparta; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdag de eerste zege van 2021 behaald. Op bezoek bij Sparta werd met 3-5 gewonnen. Donyell Malen maakte twee treffers, terwijl ook Mauro Júnior, Noni Madueke en Philipp Max tot scoren kwamen.

PSV begon dramatisch aan het duel. Een slechte pass van Pablo Rosario werd onderschept en door Smeets direct in de kruising geschoten. Op het spekgladde en haast onbespeelbare kunstgrasveld lukte het PSV nauwelijks om tot kansen te komen. Al had de ploeg van Roger Schmidt ook recht op een strafschop na een overtreding op Cody Gakpo. Scheidsrechter Nijhuis wuifde het echter weg en ook de VAR greep niet in.

Toen PSV halverwege de eerste helft voor het eerst tot een kans kwam was het direct raak. Een voorzet van Noni Madueke werd uiteindelijk door Mauro Júnior binnen gekopt.

Wat volgde was een duel die het aankijken niet waard was. De mat was onbespeelbaar, spelers gleden om de haverklap uit en omdat op een besneeuwd veld met een witte bal werd gespeeld was ook in grote delen niet eens te zien waar de bal was. Dat in combinatie met Nijhuis die zijn een klassieke wedstrijd floot door de ene na de andere overtreding door liet gaan, maar direct geel gaf na protesteren.

In de tweede helft werd toch gespeeld met een oranje bal en al snel was het raak voor PSV. Een goede pass van Rosario werd door invaller Donyell Malen via de binnenkant van de paal binnen gewerkt. Twee minuten later was het weer raak. Dit keer kon Madueke binnen werken na een uitstekende bal van Jordan Teze. Het leek randje buitenspel te zijn, maar vanwege de sneeuwval werkte de buitenspeltechnologie van de VAR niet en kon het niet gecontroleerd worden. De 1-3 bleef dan ook gewoon staan.

Het duel leek daarmee gespeeld te zijn. PSV schroefde het tempo flink omlaag, terwijl Sparta nauwelijks gevaarlijk werd. Daarbij kwam ook nog dat doelman Okoye zich 20 minuten voor tijd verkeek op een afstandsschot van Philipp Max en ook de 1-4 in het doel lag. Enkele minuten later volgde een aansluitingstreffer van Sparta toen een schot van de net ingevallen Gravenberch door Denzel Dumfries licht van richting werd veranderd en daarmee Yvon Mvogo kansloos liet.

De volgende grote kans was voor PSV toen Malen zich goed vrijspeelde en oog in oog met de keeper kwam te staan. Hij besloot af te geven op de mee opkomende Max, maar omdat de pass niet goed was leidde dat niet tot de vijfde treffer. Ook aan de andere kant werd vervolgens een grote kans gemist, waarna de thuis ploeg niet veel later een penalty kreeg na een overtreding van Jordan Teze. Drie minuten voor tijd was de marge daarmee nog maar één treffer.

PSV leek het even kwijt te zijn, maar in blessuretijd werd Ibrahim Sangaré door een uitstekende bal van Eran Zahavi het strafschopgebied ingestoken. De Ivoriaan kon opzij spelen, waarna Malen eenvoudig voor de definitieve beslissing zorgde.




Discussieer mee op de forums


Tags

sparta malen madueke doelpuntrijk jordan mauro nijhuis philipp rosario teze var besneeuwd binnenkant buitenspeltechnologie cody dumfries eran gakpo gecontroleerd gleden gravenberch haast haverklap ivoriaan kruising kunstgrasveld mvogo okoye onbespeelbaar onbespeelbare onderschept opkomende oranje protesteren roger sangare schmidt schroefde smeets sneeuwval spekgladde verkeek vrijspeelde wuifde yvon zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage