Transparent
Inloggen
Sluiten

Bekerduel van dinsdag is voor FC Volendam pas de eerste van dit seizoen

18 januari 2021 19:02

Voor PSV gaat dinsdagavond het toernooi om de TOTO KNVB Beker verder. Voor de ploeg van Roger Schmidt staat dan de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma, de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. Eerder dit seizoen was de ploeg met 5-1 nog veel te sterk voor Jong PSV.

Merkwaardig genoeg is het duel van dinsdag voor FC Volendam het eerste bekerduel van dit seizoen. In de eerste ronde had het moeten spelen tegen de winnaar van het duel tegen Odin'59 en VV Goes, maar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus werden alle amateurclubs uit het bekertoernooi gehaald en ging Volendam automatisch naar de tweede ronde, waar voor de wijdbroeken een vrijloting volgde. PSV was vorige maand in de tweede ronde te sterk voor De Graafschap.

Vijf keer eerder stonden beide ploegen tegenover elkaar in de beker. In 1972 wist Volendam nog te winnen, maar de vier edities daarna leverden allemaal zeges voor PSV op. De laatste keer in oktober 2017 verliep wel moeizaam en uiteindelijk was verlenging nodig om met 0-2 te winnen. Marco van Ginkel en Hirving Lozano zorgden toen voor de treffers.

Aan de kant van FC Volendam zitten ook een paar oude bekenden, omdat hoofdtrainer Wim Jonk als speler drie seizoenen voor PSV speelde. Ook keeperstrainer Edwin Zoetebier kwam als speler uit voor PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

volendam bekerduel bekenden coronavirus ginkel goes graafschap jong jonk knvb lozano odin roger schmidt verlenging vrijloting wijdbroeken zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage