Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Niet de indruk dat ik de spelers te veel rust geef'

23 januari 2021 23:03

Roger Schmidt kreeg in gesprek met ESPN de vraag of hij zijn spelers niet te veel rust geeft. "Die indruk heb ik niet nee", aldus Schmidt. "Dit was de vijfde wedstrijd in 14 dagen, waarvan twee op kunstgras en één in de sneeuw. We hebben maar weinig rust tussen de wedstrijden en het waren bovendien nog drie uitwedstrijden. Het is een hele uitdaging om voor iedere wedstrijd weer klaar te zijn. Wij willen intensief spelen en dan heb ik de hele selectie nodig. Ik moet de spelers in bescherming nemen."

Vooral in de aanval wisselt de trainer veel. "Zij spelen met hoge intensiteit en maken veel sprints. Zij zoeken echt naar hun momenten voor de doelpunten", zo gaf hij aan. "Voor een centrale verdediger is het wat makkelijker om de 90 minuten vol te maken vijf wedstrijden op rij. Voor een middenvelder of een aanvaller is de intensiteit zwaarder. Het is dan onmogelijk om iedere keer weer 90 minuten te kunnen spelen. We hebben iedereen het hele seizoen nodig. Het voelt alsof we al aan het einde van het seizoen zijn, maar we zitten pas halverwege. We krijgen nog heel veel wedstrijden en we moeten zorgen dat iedereen fit blijft."

Volgens Schmidt moet ook meegenomen worden dat PSV een erg jonge ploeg heeft. "Vrijwel alle spelers zijn niet gewend om een internationaal seizoen te spelen", zei hij daarover. "Als je geen internationale wedstrijden speelt, is het wat makkelijker. Maar wij doen dat wel. In de eerste seizoenshelft waren dat acht extra wedstrijden. Als je dan kijkt naar de belasting van de spelers is dat heel belangrijk."




Tags

schmidt roger intensiteit belasting bescherming espn sprints zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage