Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Emmen als enige nog zonder zege in de Eredivisie

25 januari 2021 12:24

Dinsdagavond komt PSV alweer opnieuw in actie als de uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma staat. De Drenthenaren kennen een slecht seizoen en wachten als enige club in de Eredivisie nog op een overwinning. Met zes gelijke spelen en twaalf nederlagen staan ze dan ook laatste. Een week geleden werd het bovendien ook uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker.

PSV zal niet met een goed gevoel terugdenken aan de vorige twee edities in Emmen voor de Eredivisie. Zowel in het seizoen 2018/2019 als in het seizoen 2019/2020 werd een beschamend gelijkspel behaald in De Oude Meerdijk. In het seizoen 1982/1983 troffen beide teams elkaar in Emmen voor de KNVB Beker. Met een 1-7 zege verliep die wedstrijd een stuk beter. De deze week twee jaar geleden overleden Jurrie Koolhof maakte die wedstrijd vier doelpunten.

De selectie van FC Emmen kent twee spelers met een verleden bij PSV. Zowel Sekou Sidibe als Nikolai Laursen speelden in de jeugdopleiding van PSV en speelden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Beide aanvallers wisten de stap naar het eerste elftal echter niet te maken, zodat zij naar FC Emmen vertrokken.




Tags

emmen eredivisie knvb drenthenaren jong jurrie koolhof laursen meerdijk nikolai sidibe terugdenken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage