Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV accepteert schikkingsvoorstel KNVB, Roger Schmidt mist Emmen-uit

26 januari 2021 10:40 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

PSV accepteert schikkingsvoorstel KNVB, Roger Schmidt mist Emmen-uit; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft PSV bekend gemaakt dat een schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB om Roger Schmidt voor twee wedstrijden te schorsen, waarvan één voorwaardelijk, is geaccepteerd. De trainer zal daarom dinsdag het duel tegen FC Emmen moeten missen. Lars Kornetka en Jörn Wolf zullen zijn taken overnemen.

Schmidt is geschorst vanwege zijn uitspraken over Bas Nijhuis na de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Meer op PSV.nl




Tags

schmidt emmen knvb roger schikkingsvoorstel accepteert aanklager jorn kornetka nijhuis schorsen sparta wolf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Is er nu ook een onderzoek ingesteld naar Nijhuis? En ben wel benieuwd naar de getuige van schmidt. Nu eens kijken of andere trainers ook geschorst worden nadat ze uitspraken doen over de scheidsrechters.
+7/-0

3 jaar geleden
Was te verwachten. Misschien heeft Schmidt wel gelijk, maar PSV kan het benodigde bewijsmateriaal niet leveren. Dus logische conclusie. En kom nou niet dat de KNVB een onderzoek naar Nijhuis had moeten starten. Zo werkt het niet in een rechtstaat.
+1/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Zo werkt het juist wèl in een rechtsstaat als Schmidt gelijk heeft, wat zullen we nou krijgen? Als een scheidsrechter zo een uitspraak zou hebben gedaan, moet dat wel degelijk onderzocht worden of dat waar is.
+7/-2

 
3 jaar geleden
Als er bewijs zou zijn moet je een dergelijk voorstel never nooit accepteren om te beginnen. Wat krijgen we nou?
+3/-0

 
3 jaar geleden
Schmidt heeft pas gelijk als hij met onomstotelijk bewijs komt. Zolang dat er niet is hoeft de KNVB geen onderzoek te starten naar Nijhuis. Zou wat zijn. Mijn auto heeft een deuk en ik klaag jou aan dat jij dat gedaan hebt. Dan wordt er toch ook geen onderzoek naar jou gestart?
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Tuurlijk wel?! Als jij bij de politie in dit geval man en paard noemt, en zegt ik heb die meneer bij mijn auto zien staan en die heeft er een deuk in getrapt, wordt hij wel degelijk opgeroepen om naar het bureau te komen en zijn verklaring af te geven, en wordt er daarna gekeken of er iets mee gedaan wordt, en of er eventueel ondersteunend bewijs gevonden kan worden.

In dit geval is Nijhuis ook wel degelijk gevraagd wat ie gezegd heeft, heeft ie het ontkent of aangegeven dat zijn woorden verdraaid zijn, vervolgens heeft PSV waarschijnlijk maar 1 persoon die het gehoord zou hebben, en dan is het woord tegen woord. En gelooft men de scheids.

En dat PSV en Schmidt de boel heeft geaccepteerd betekent simpelweg dat ze zelf niet voldoende hun bewijs hebben kunnen aandragen.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Er was toch iets gezegd door Nijhuis tegen een staflid? Dan vind ik PSV echt een koffieleut karakter uitstralen en zou ik Toon willen adviseren om niet meer zo vaak te wauwelen over topsportklimaat. Bij dat laatste horen namelijk ook juridische overwinnen tegen de KNVB. Indien Nijhuis daadwerkelijk iets gezegd heeft doe je als topclub geen concessies. Slappe hap maar kritiek mag hier normaliter niet.
+4/-4

 
3 jaar geleden
Is het uberhaupt de moeite waard om als club je energie en tijd hieraan te verspillen vind je?
+2/-2

 
3 jaar geleden
Dat vind ik wel ja. Zeker omdat we in het verleden vaak slecht zijn weggekomen bij de tuchtcommissie.
+3/-3

 
Als PSV bezwaar aantekent, krijgt ze meteen 1 wedstrijd meer, en er kijkt nog niemand naar. Het zijn geen rechters daar in zeist, maar supporters van diverse clubs, alleen geen PSV's.
+3/-0

 
3 jaar geleden
En daar gaat het dus fout. PSV is een topclub en niet sinds gisteren. Er had allang ook een lading PSV-ers in Zeist moeten zitten.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ja maar dan moet je het wel kunnen bewijzen dat het gezegd is, bijvoorbeeld op video of geluidsband. Zeer waarschijnlijk is dit erniet en dan is het woord tegen woord en gaat Nijhuis hier vrijuit.

Dat zal anders lekker worden. Ik beticht jou van inbraak, jij ontkent maar krijgt wel een straf want ik beweer het, of het nu waar is of niet.

Ik denk persoonlijk dat Schmidt niet liegt, Nijhuis iets als grap heeft bedoeld (dit gedrag heeft hij al vaker gehad) en dit letterlijk is opgepakt door een staflid van PSV, zeer waarschijnlijk door de taalbarriere, en Nijhuis dus wel liegt maar vrijuit gaat door gebrek aan bewijs.
PSV dit ook inziet maar wel hun beklag heeft gedaan en de schikking aanneemt want 1 wedstrijd (notabene tegen Emmen) stelt niks voor en Nijhuis toch enigzins beschadigd is maar wel hanteerbaar blijft voor de KNVB.

Ik zou overigens als Gebrands zijnde samen met Schmidt naar Zeist rijden en met de "scheidsrechtersbaas" en Nijhuis 1 a 2 bakkies drinken en zeggen wat je dwars zit. Dan is de kans dat je tot elkaar komt en begrip krijgt veel groter.

Nu kan je er donder opzeggen dat bij de eerst volgende keer dat Nijhuis een fout maakt ten koste van PSV er gelijk gezeik komt.
+1/-0

3 jaar geleden
Winnen doe je toch niet dus dat gezeur voorbij ...Nu spelers fit maken anders gaat het weer mis in de kuip...
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Och, valt nog mee. Was bang dat ze hem een oor aan gingen naaien. Nou zag ik laatst dat hij een paar jaar terug in Duitsland weigerde de dugout te verlaten na een rode kaart waarna de hele wedstrijd werd stilgelegd. Dat geintje heeft hem toen twee wedstrijden gekost. Zou dus wel bizar zijn geweest als de knjb eenzelfde straf had gegeven voor dit vergrijp. Dus één duel was eigenlijk het maximale waar ze mee aan konden komen zetten. Neemt niet weg dat ik vind dat die bond ook eens moet overwegen om entertainmentgedrag van hun scheidsrechterskorps in te perken. Want je raakt zo wel je respect kwijt als je elke week bij een stel zelfingenomen clowns een beetje popie-jopie gaat zitten meedoen terwijl je dan in het weekend wel respect bij de spelers etc. af hoort te dwingen. Neem een voorbeeld aan één van de beste scheidsrechters van dit land: die is doordeweeks de vakken aan het vullen in zijn supermarkt en fluit dan in het weekend vaak een goede pot. Maar goed, da's mijn mening.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Hier ben ik het heel erg mee eens. En dan gaat het niet alleen om scheidsrechters. Wanneer raken we van die melige voetbalhumor verlost?
+2/-0

3 jaar geleden
Echt bizar en wederom karakteriserend voor het gebrek aan strijdbaarheid bij PSV. Opnieuw laten we ons benadelen en over ons heen wandelen. Dit accepteren betekend dus dat Schmidt de boel verzonnen heeft en een leugenaar is. Lekkere trainer hebben wij dan zeg. Mag van mij vandaag nog vertrekken. Enkel geloof ik niet dat dit verzonnen is. Al jaren worden we systematisch benadeeld. Ik dacht dat de strijd eindelijk was begonnen, maar wederom geven we toe en laten we ons benadelen. We hebben een echte leider nodig binnen de club en geen boekjes schrijvende fantast met zijn top 32 fantasie. Je zal eerst voor jezelf op moeten komen als je wat wil bereiken.
+6/-4

 
3 jaar geleden
Kom dan ook met een inhoudelijke reactie.
+4/-2

 
3 jaar geleden
Niemand blijft voor eeuwig en op een dag zullen we ook van Toon verlost zijn en de weg omhoog weer in kunnen slaan. Voor nu staan we wederom weer volledig in ons hemd.
+1/-2

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

3 jaar geleden
Oke , wie zijn nu de grote verliezers, PSV en Schmidt. Als dit de uitkomst is dan is of de bewering van het staflid niet juist ( heel slecht dan ) , of de bewering is wel waar maar PSV laat het zitten ( heel slecht dan) of de bewering is waar maar er wordt niks mee gedaan door de aanklager ( heel slecht dan ). In dat laatste geval zou PSV er wel iets mee doen als ze het echt hard konden maken. Blijkbaar niet dus de bewering is niet hard te maken. Kortom hele slechte actie van Schmidt. Ik zou zeggen leg nu alle focus maar eens op het presteren van je team.
+3/-0

 
Of die bewering hard temaken is, maakt geen zak uit, hij krijgt toch gewoon 1 wedstrijd.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik zie nu al op tegen de houding van Nijhuis in de eerstvolgende wedstrijd van PSV die hij fluit...
+3/-0

 
3 jaar geleden
Jammer dat er dan geen publiek is.
+3/-0

3 jaar geleden
Beter doet Schmidt eens normaal. Nijhuis is nu eenmaal een ijdeltuit. Dat ‘ik heb horen zeggen dat Nijhuis dit zei’ is zo kinderachtig. Wees een vent, zet jezelf en je club niet zo voor paal.
Na die gekke van van Bommel dacht ik dat t beter zou worden met onze trainer in de media. Weer een man met gekke fratsen die de club in diskrediet brengt en gewoon beter moet weten dan dit.
Doe mij Cocu, Slot, Fraser of die trainer van Vitesse maar. Die zouden ws meer uit deze ploeg halen ook. Door te spelen naar de selectie/mogelijkheden en niet je eigen visie heilig te verklaren incluis wappie wisselbeleid waarover herr Schmidt ook al geen vragen tolereert.
+2/-7

 
Dus gewoon maar naar F*#khous's ijdele pasjes dansen? Slaat ook nergens op Juleke;-)
+3/-1

 
3 jaar geleden
Nee hoor. Gewoon binnenskamers met m bespreken als er echt een probleem is. En je niet kinderachtig opstellen in de media.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens Juul! Ik heb me zo gestoord aan de interviews met Van Bommel. Hoe hij steevast de interviewer niet serieus nam en bijdehand liep te doen. Ik dacht dat we met Schmidt een ervaren rot hadden binnengehaald die wel wist hoe hij als een gentleman met de media om moet gaan. Het tegendeel is waar, ik erger me tegenwoordig bijna net zo hard aan hem als toentertijd aan Van Bommel. Geen mens in Nederland snapt waarom PSV de meeste blessures heeft, terwijl de spelers de meeste rust krijgen. En als daar vragen over gesteld worden is meneertje weer gepikeerd. Kom op zeg.
+6/-2

Gezeik allemaal van mensen die niet weten hoe het echt in elkaar zit, Schmidt is geen kind toch? Nou moest hij kiezen tussen het verraden van zijn bro(n) en het erbij laten in de wetenschap dat hij wel iets heeft losgemaakt, met als gevolg dat Naaihuis in het vervolg wel op zijn passen gaat letten.
+6/-0

 
3 jaar geleden
Die begrijp ik niet. Verraden is als je iemand zijn naam noemt waar die persoon last van krijgt of als die persoon iets gedaan heeft wat niet mag. Beide zou geen sprake van moeten zijn. Zo ja,hebben we idd geen poot om op te staan.
Verder heeft hij wel iets losgemaakt ja , een hoop negatieve publiciteit!
Je denkt toch niet dat dit iets gaat veranderen aan het fluiten van Nijhuis.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Precies dat @por, dat vermoed ik ook. Denk niet dat Nijhuis de komende tijd n wedstrijd van PSV krijgt toegewezen door de KNVB. Ga er maar vanuit dat er wat is voorgevallen. Onderschat ook niet dat het NL'se trainersgilde (en KNVB) niet blij is met n buitenlandse trainer bij een toptwee club.
+2/-0

 
Dat Onze eigen Advocaten en rechters hier de straf van Schmidt rechtvaardigen vind ik maar raar, als het nou bij een berisping was gebleven kon je zeggen ach laat maar, maar een straf is hier echt niet te rechtvaardigen en zeker al niet als je leest dat andere trainers ( ten Hag) er wel mee weg komen, net als de overtredingen die bij de ene club ongestraft blijven en bij de andere als doodzonde op het scherm worden aangeduid, moeten we altijd de pineut zijn ? En door onze eigen supporters ook nog als Calimero's worden betitelt? Braaf. Dit is gewoon mijn mening en niks persoonlijks en reacties hierop neem ik niet als vijandelijk want afterall Horen we allemaal op een enkele trol na tot de PSV familie.
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Snelle behandeling dus. Aan ene kant voordeel in Emmen niet en in Rotterdam wél op de bank. Aan de andere kant misschien had het wel verfrissend gewerkt, niet die stresskip op de bank in al beladen wedstrijd. Al zou het qua (wissel)beleid niet veel hebben uitgemaakt.

Misschien houdt Schmidt nou eindelijk eens die waffel. Ik word eerlijk gezegd beetje moe van dat gezeur telkens na afloop van wedstrijden. Laat hem zich liever concentreren op het winnen van wedstrijden en het fit blijven van zijn spelers.

Nijhuis mag overigens ook weleens pas op de plaats maken. Begint zich inmiddels te ontpoppen als een bloedirritante clown met al zijn nevenactiviteiten... en dan maken wij ons in Nederland voetballand druk om de hoed van Depay.
+5/-1

3 jaar geleden
Nog even los van wie gelijk heeft (weet ik namelijk ook niet), had dit NOOIT via de media moeten gaan.
Schmidt moet met zijn ervaring ook weten dat je dit soort zaken anders moet beetpakken.
Als er al bewijs is, had dit netjes tussen psv en de knvb besproken moeten worden. Nooit in de emotie voor de camera. PSV - Schmidt is nu de grote verliezer. Nijhuis voelt zich nu waarschijnlijk helemaal oppermachtig..
+5/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Als Schmidt niet meteen had gereageerd had men wss zich afgevraagd waarom hij niet meteen had gereageerd, en zo kunnen we aan de gang gaan, het was een directe emotie en geen achteraf gezeik waardoor men later doodleuk had kunnen zeggen, ja maar meneer Schmidt waarom nou achteraf klagen en niet meteen? Zo gaat dat toch?
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Voor nu.. mooi!
Hoe onterecht het misschien ook is, maar Schmidt kan wel even een dagje rust gebruiken, voordat hij helemaal de pan uit flipt. Dat interview gisteren was ook best beschamend. Zo raar vond ik de vraag niet.
+1/-1

3 jaar geleden
Volkomen terecht dat Schmidt geschorst is. Ik vind het geklaag over de arbitrage helemaal niks. En ik stoor me eraan dat ook deze trainer dit te vaak doet. Kijk naar jezelf. Verbeter jezelf en maak je niet zo druk om wat anderen doen.

Ik hoop dat PSV weer een club wordt met mensen waar je trots op kunt zijn. Ga van je eigen kracht uit en laat zien dat je zelf de wereld kunt veroveren zonder oordeel over anderen.
+2/-3

 
3 jaar geleden
Dus.. laat een scheidsrechter lekker z'n eigen spelletje met z'n eigen regels spelen. Niet zeuren dat hij het goed vindt dat diverse spelers meerdere rotschoppen krijgen en gewoon wachten tot de spelers op het veld wraak nemen en dan lekker naar huis met een paar rode kaarten en schorsingen.

Zoiets?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Zoals jij het verwoordt, is duidelijk met een partijdige bril op. Ja, ik ken dat ook. Ik denk ook vaak dat de scheidsrechter tegen ons fluit. En tot mijn grote verbazing (nee, sorry, ik verbaas me daar niet meer over) denken supporters van de tegenpartij hetzelfde.

Scheidsrechters doen echt hun best om zo onpartijdig mogelijk en zo goed mogelijk volgens de regels te fluiten. En als dit niet gebeurt, worden ze wel teruggefloten door de scheidsrechterscommissie of de publieke opinie. Ik vind persoonlijk dat het niet handig is voor de trainer of voor spelers om je daar ook maar 1 seconde mee te bemoeien. Richt je aandacht op je eigen spel. Daar heb je invloed op. Met gezeik op de scheidsrechter bereik je niets en maak je alleen je eigen club belachelijk.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat zelf ook. Daarom check ik bij toewijzing arbiter ook vaak even AN en dan zie je dat men daar óók van mening is dat bijvoorbeeld Kuipers altijd tegen hen fluit. Al pakte dat 2 jaar geleden tijdens die cruciale wedstrijd in de Arena wel verdomd ongelukkig uit. Hetzelfde geldt overigens voor commentatoren en analytici. Men ziet en hoort vaak louter wat men wil zien of horen, of je nu voor PSV bent of Ajax of welke andere club dan ook.
+3/-0

3 jaar geleden
Zonder bewijs in de media gaan lopen schetteren en tetteren is niet professioneel...
+3/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Eens.

Voor zijn spelers opkomen had ook op andere wijze gekund.

Maar eind goed al goed: in één dag tijd én wedstrijd schorsing opgelegd gekregen én deze geaccepteerd én deze meteen uitgezeten én deze schadevrij doorgekomen. No harm done.
+1/-0

3 jaar geleden
Je kunt Roger wel af gaan branden maar zijn we misschien de reden vergeten waarom hij zich zo druk maakte? Hij maakte zich zorgen om zijn spelers en sprong voor ze in de bres. Je kunt erover redetwisten of Roger nu wel handig opereerde maar dat vind ik gezeur bezijden de kwestie. Gezeur dat volgens mij voortkomt uit de wens om toch alsjeblief door de wereld buiten Eindhoven voor vol te worden aangezien. Ik ben eerder geneigd om hem juist extra krediet te geven. Wat het interview betreft en zijn reactie op het zuigen van Jeroen Stekelenburg, het was de PR-dame van PSV die de boot af wilde houden en Roger de mond wilde snoeren. Stekelenburg sleepte, om hem uit zijn evenwicht te brengen, een oude koe uit de sloot, een affaire van jaren geleden. Roger bleef redelijk kalm en hield het bij een correctie. Jeroen was achteraf niet trots op zichzelf, zo bleek uit zijn reactie in het forumgesprek dat vooraf ging aan Feyenoord-AZ. Hij kreeg daar complimenten voor zijn heldhaftige optreden, maar zelf wilde hij het allemaal zo snel mogelijk vergeten.
+3/-0

3 jaar geleden
en krijgt ten hag nu ook een schorsing vanwege hoe hij tijdens fortuna uit te keer ging??
+2/-1

 
3 jaar geleden
Ten Hag kan weer rustig in zijn mand kruipen. Die vuile bloedhond van een Nijhuis hoeft PSV niet eens te fluiten om ons oor aan te naaien.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage