Jong PSV kansloos onderuit tegen Roda JC

5 februari 2021 22:55

Jong PSV kansloos onderuit tegen Roda JC; image source: Pro Shots

Jong PSV is vrijdag tegen een kansloze nederlaag aangelopen op bezoek bij Roda JC. In Limburg ging de ploeg van Peter Uneken met liefst 5-1 onderuit. Bij rust had de thuisploeg al een 2-0 voorsprong te pakken en in de tweede helft wist het al snel de marge naar vier te brengen. Halverwege de tweede helft wist Fodé Fofana te scoren, maar enkele minuten later was het Roda dat wederom een doelpunt wist te maken en daarmee de eindstand op 5-1 bepaalde.

Opstelling Jong PSV: Delanghe, Sambo, Kreekels, Daverveld, Oppegard, Matuta (64' Rigo), Kjolo, Timan (64' Thomas), Antonisse (84' Doudah), Fofana, Saibari (34' Touré)

jong roda fofana antonisse daverveld delanghe doudah fode kjolo kreekels matuta oppegard rigo saibari sambo timan toure uneken

3 jaar geleden
Het is weer lachwekkend hoe JPSV weer 5 doelpunten tegen krijgt. Binnen 17 minuten 2 doelpunten tegen. Na rust binnen 12 minuten weer 2 doelpunten tegen. Doelpunt 3 is na balverlies op het middenveld en na 1 pass staat Roda voor Delanghe die ook nog eens uitglijdt. Zowel PSV als JPSV past een speelwijze toe waar de tegendoelpunten als rijpe appelen vallen.Dom en naïef voetbal. Speel een systeem waar de spelers geschikt voor zijn. Basis is een stabiele verdediging. Enige lichtpuntje is dat Fofana een doelpunt maakt. Maar als de tegenstander er minimaal 1 meer maakt dan is het resultaat nog 0 punten. Deze grote nederlagen werken alleen maar demotiverend voor deze zogenaamde talenten. Weinig talentontwikkeling op deze manier. Er zullen onder Uneken nog meer van zulke grote nederlagen volgen als JPSV op deze manier blijft voetballen.
+3/-0

Die jonkies krijgen laatste tijd veel billenkoek te verwerken. Pfff
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Een ontzettende pijnlijke excersitie is dit aan het worden, waarbij vandaag heel goed duidelijk wordt wat er allemaal verkeerd gaat. Het begint al bij de opstelling. Ik word zo langzamerhand ontzettend moe van opstellingen waarvan je je al op voorhand afvraagd waarom er weer wordt aangevangen met concepten die in het verleden al zijn geprobeerd en hebben gefaald. Als je de 11 beste en meest logische neerzet heeft JPSV het al moeilijk maar maakt het een kans. Zo niet, dan kan je alvast een verliespartij invullen op het wedstrijd of Toto formulier. Het is ook wel vreemd dat Uneken zo zijn eigen glazen aan het ingooien is voor zijn mogelijke nieuwe werkgever. Daarnaast is het spelsysteem een ramp. Let eens op bij tegengoal 2: binnen 4 passes startend vanaf de keeper is er een vrije doortocht voor Goppel naar de goal van JPSV en wordt er door het middenveld in het luchtledige doorgedekt op een manier die niemand begrijpt. Bij tegengoal 3 moet blijkbaar de opbouw worden gedaan door een teruggezakte middenvelder, die vervolgens bij balverlies doorstapt naar zijn eigen positie en een gapend gat open laat voor Goppel. Toevallig ben je in de 50 minuten daarvoor al verschillende keren de grip aan de linksback-kant van PSV al helemaal kwijt. Ik hoop werkelijk dat Ruud van Nistelrooy wat realisme gaat inbrengen want in een nieuwe handpop van Schmidt zit niemand te wachten. Waarom wordt er niks tactisch aangepast of omgezet via een wissel en laten we het rustig verder aanmodderen tot 3-0 en 4-0?
Persoonlijk kwaliteit en inzet: hoe is het mogelijk dat bij tegengoal 1 er een dribbel wordt ingezet en terwijl er 7 man achter de bal staan die allemaal zouden kunnen ingrijpen, er dan redelijk makkelijk wordt gescoord? Hoe kan het dat je als verdediger op een afstand van 7 meter voor de goal nog rustig op 2 meter staat te kijken hoe er een schot op doel wordt gelost? Hoe kan het dat je als verdediger bij tegengoal 2 en 3 je niet een ultieme tackel inzet om de bal te blokkeren maar al snelheid terugneemt nog voordat het schot is gelost? Hoe vaak moet het gebeuren dat je aan de linksback-kant wordt geklopt op positionering en snelheid voordat je minder aanvallend gaat spelen en de rugdekking beter gaat verzorgen? Idem voor rechtsback. Het blijft natuurlijk makkelijk om doelpunten tegen als voorbeelden te gebruiken waar dingen niet goed gaan, maar het is helaas niet exemplarisch. Het is allemaal PSV onwaardig.
+4/-0

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage