Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV treft zaterdag een flink vernieuwd ADO met veel oud-PSV'ers

11 februari 2021 23:19

Voor PSV wacht zaterdag een uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat ADO Den Haag. De Hagenezen staan op de 17de plek in de Eredivisie en dat zou aan het eind van het seizoen betekenen dat ze zouden degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. In november werd vanwege de resultaten de trainer al ontslagen, maar sindsdien is het nog niet heel veel beter gegaan met ADO. Om die reden werden afgelopen transferperiode liefst negen nieuwe spelers aangetrokken.

PSV speelde tot nu toe 46 keer in Den Haag voor de Eredivisie. Daarvan wist het precies de helft te winnen. 16 keer kende het duel geen winnaar, terwijl de thuisploeg uiteindelijk 7 keer won. In het seizoen 2018/2019 werd de grootste zege ooit behaald in Den Haag toen met liefst 0-7 werd gewonnen. Érick Gutíerrez maakte zijn debuut voor PSV in die wedstrijd en liet zich direct zien met een schitterende assist én treffer. Vorig seizoen werd met 0-3 gewonnen, terwijl eerder dit seizoen het duel in het Philips Stadion in een 4-0 zege eindigde.

De selectie van ADO Den Haag kent meerdere spelers met een verleden bij PSV. Lassane Faye, Abdenasser El Khayati, Bobby Adekanye, Younes Mokhtar en Amar Catic speelden allemaal in de jeugdopleiding van PSV, maar uiteindelijk kwam alleen Catic ook daadwerkelijk tot het eerste elftal. Ook doelman Luuk Koopmans stond onder contract bij PSV, maar hij keepte alleen voor Jong PSV. Hij behoorde echter wel tot de A-selectie in het seizoen 2017/2018 landskampioen werd. Trainer Ruud Brood was in dat seizoen assistent onder Phillip Cocu, terwijl keeperstrainer Hans Segers als speler en keeperstrainer bij PSV actief is geweest.




Discussieer mee op de forums


Tags

ado catic eredivisie abdenasser adekanye amar bobby brood cocu degradatiekandidaat faye gutierrez hans jong khayati koopmans lassane mokhtar segers younes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage