Transparent
Inloggen
Sluiten

OMT-lid: 'Pas in januari 2022 kunnen we weer denken om massaal naar de stadions te gaan'

19 februari 2021 17:49 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

OMT-lid: "Pas in januari 2022 kunnen we weer denken om massaal naar de stadions te gaan"; image source: Pro Shots

Zondag wordt bij NEC - De Graafschap getest met publiek, iets wat volgende week ook gebeurt bij Almere City - Cambuur. Als onderdeel van het Fieldlab-programma wordt met 1500 toeschouwers getest hoe een beperkt aantal fans een voetbalwedstrijd kan bezorgen. In een reactie aan de NOS laat OMT-lid, arts-microbioloog en hoofdonderzoeker van het programma Andreas Voss echter weten dat het niet waarschijnlijk is dat in dit kalenderjaar gevoetbald kan worden met volle tribunes. "Ook als de uitkomsten van de Fieldlabs louter positief blijken te zijn, verwacht ik niet dat het kabinet op stel en sprong toestaat dat de poorten van de voetbalstadions in 2021 weer volledig open mogen", zo geeft hij aan.

Voss benadrukt dat de intentie van het onderzoek niet is om de stadions zo snel mogelijk weer volledig gevuld te krijgen. "We gaan onderzoeken hoe steeds meer toeschouwers in steeds grotere bubbels veilig op de tribunes kunnen plaatsnemen", zo geeft hij aan. "Tot op heden zijn we ervan uitgegaan dat wanneer tienduizend toeschouwers op een wedstrijd afkomen iedereen automatisch risico loopt besmet te raken. Wat we willen aantonen, is dat wanneer je zo'n groep verdeelt in tien bubbels van duizend toeschouwers die geen contact met elkaar hebben, het gevaar op besmetting significant kleiner is."

Het lid van het Outbreak Management Team gaat verder: "Met de bevindingen van het Fieldflab hopen we tot een model te komen waarmee clubs uit het betaald voetbal de rest van dit kalenderjaar een beperkte hoeveelheid supporters kunnen ontvangen om zodoende financieel het hoofd boven water te houden. Pas in januari 2022, wanneer iedereen in Nederland ingeënt is en de mutaties van het virus hopelijk niet dusdanig zijn dat het effect van de vaccinaties minder wordt, kunnen we er weer aan denken om massaal naar de stadions te gaan."

De KNVB heeft in een reactie al uitgehaald naar de uitlatingen van Voss. "Niemand in Nederland kan en durft verder vooruit te kijken dan een week of vier. Hoe kan meneer Voss dan zeggen hoe de situatie zich volgens hem de komende tien maanden ontwikkelt?", zegt secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong tegen Voetbal International. "Onze hypothese is een geheel andere. Wij zijn ervan overtuigd dat de komende maanden op basis van de vaccinatiestrategie en het seizoenseffect de druk op de zorg zal afnemen. Dit gecombineerd met een hybride model van vaccineren en testen moet meer mogelijk maken dan Voss nu voorspiegelt."

Meer op NOS.nl
Tags

voss toeschouwers omt bubbels knvb nederland andreas arts besmet besmetting cambuur fieldflab fieldlab fieldlabs generaal gijs graafschap hoeveelheid hoofdonderzoeker hybride hypothese jong kabinet meneer microbioloog mutaties nos outbreak secretaris seizoenseffect vaccinaties vaccinatiestrategie vaccineren voetbalstadions voetbalwedstrijd water zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Omdat die hele kliek een grote bende is meneer de jong! Beetje vergelijkbaar met de KNVB zelf!
+6/-2

2 weken geleden
De enige reden dat ze publiek in het stadion willen is geld.
+4/-1

2 weken geleden
Opzouten met heel dat OMT. En heel vlot.
+7/-2

 
2 weken geleden
Ik ga gelijk een belletje plegen hahah
+1/-0

2 weken geleden
Gelukkig is het voetbal tegenwoordig niet om aan te zien.
+3/-0

2 weken geleden
Als dat zo is en het gaat worden gaan er veel clubs naar de klote ...
+3/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Andreas Voss is toch die matig articulerende Mof?

Praat een beetje voor zijn beurt, niet? Net zoals de (K)NVB* paar maanden geleden.

Ik word een ietwat moe van al die Oosterburen die zich met ons voetbal gaan bemoeien.

Afwachten maar weer. Ik kan er geen touw meer aan vastknopen inmiddels. Wel klaar mee.

Overigens ben ik er niet echt rouwig om dat ik momenteel niet naar PSV mag. Maar dat is logisch.

*die K moet je verdienen
+4/-2

 
2 weken geleden
Ik wel, kon ik ten minste bietje van me afschreeuwen... zag ik mijn PSV maatjes ook nog eens... GVD wat n ellende!
+3/-0

 
2 weken geleden
Wat is dat nou: mof?? Die tijd hebben we mi. al lang achter ons gelaten, tamelijk respectloos.
+5/-3

 
2 weken geleden
Schei uit zeg, pfff, ik zeg Mof ja, keurig met hoofdletter M. Beetje van de hoge moraal jij, niet?

Dan ook nooit meer het J-woord gebruiken voor Ajax hè!
+4/-2

2 weken geleden
Ach.. dat was te verwachten.
Net zoals dat we in januari 2022 te horen krijgen dat er tot de zomer van 2022 niet met publiek gespeeld gaat worden.

A never ending story.
+8/-0

2 weken geleden
Geen publiek dit seizoen heeft ons heel wat leed bespaard. Alhoewel je dat leed nu op de bank ervaart.
+2/-0

 
2 weken geleden
Thuis op de bank doet net zo veel pijn aan de ogen hoor
+1/-0

 
2 weken geleden
Deze is voor sinterklaas, zó mooi gerijmd.
+1/-0

2 weken geleden
Toch niet zo een rare uitspraak. We zitten anno Februari nog met een avondklok en max 1 man bezoek. Kunt moeilijk verwachten dat we over een maand weer met 40.000 man staan te hossen in t station. Als alles met vaccins enzo meezit kunnen we in September weer los. Dat zou al prachtig zijn. Met een beetje meer pech wordt het nog iets later. We hebben afgelopen September al laten zien dat we niet in staat zijn een bijna uitgedoofd virus in toom te houden met halfslachtige maatregelen
+3/-5

Nikiforov 3 (geschorst)
2 weken geleden
OMT lid: ze kunnen alles voorspellen behalve hetgeen waar ze blijkbaar voor hebben geleerd.
Aandachtsgeile tweederangsvirologen
+8/-3

 
2 weken geleden
Je vraagt je idd bijna af waarom ze zo serieus worden genomen. Want als er iets gebleken is het afgelopen jaar dan is het wel dat ze geen idee hebben welke kant het op gaat.
+5/-0

 
2 weken geleden
Niet de KNVB, Kim Jong-un, Rutte of van Dissel maken de dienst uit, maar Covid-19. Scheldpartijen tegen deze of gene luchten misschien op, maar helpen ons niet verder.
+3/-1

 
Nikiforov 3 (geschorst)
2 weken geleden
Covid maatregelen en lockdowns maken de dienst uit.
Het is niet vanwege Covid maar vanwege de politieke keuzes dat de samenleving op zijn gat ligt.
+5/-0

 
2 weken geleden
Tegenwoordig willen ze dat je met hoofdpijn ook gaat testen, maar iedereen die PSV volgt heeft hoofdpijn. Het gaat verder en verder deze ellende, het begint heel erg eng te worden allemaal. Kim Jong-un Rutte mag ook weleens naar andere experts gaan luisteren dan alleen dat OMT-clubje.
+2/-0

2 weken geleden
Dit seizoen ben ik af en toe blij dat ik niet in het stadion hoef te zitten. Maar ik mis natuurlijk wel de sfeer en de gezelligheid.
+3/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Van mij mogen ze allemaal kapot valen, die van t OMT, met hun opbeurende kut opmerkingen, depressiviteit kwekers zijn t.
+9/-4

2 weken geleden (gewijzigd)
Precies dit @ z.on de bok. Leg je nou maar bij neer dat dit gewoon als maar door gaat, scheelt je een hoop ellende. Volgende week precies een jaar geleden dat we in het stadion zaten met z’n alleen. Dag om nooit meer te vergeten.
+1/-1

2 weken geleden
De knvb kan wel klagen, maar die kunnen zelf nog geen 4 UUR vooruit kijken.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.863 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

basarnhem bok cocufan crockett dumfries gewelddadige haller hands handsbal ihattaren james kind knvb madueke makkelie malen martinez nederland raiola schmidt schuurs skipper sonny superster tadic var vertessen viergever werkgever zahavi