Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook Vitesse verkeert in een zeer moeizame periode

19 februari 2021 21:04

De toppers volgen elkaar weer in hoog tempo op, want zondag komt PSV alweer in actie. Om 16:45 uur begint in het Philips Stadion de thuiswedstrijd tegen Vitesse, de huidige nummer vier van de Eredivisie. De Arnhemmers kennen echter een moeizame periode. In de laatste vier competitiewedstrijden werd maar één punt gehaald en met veel moeite wist het uiteindelijk wel de halve finale van de TOTO KNVB Beker te halen. Dankzij een treffer in blessuretijd werd gewonnen van Excelsior.

PSV - Vitesse stond in competitieverband al 36 keer eerder op het programma en daarin kan PSV uitstekende cijfres overleggen. Tot nu toe wist het 28 keer te winnen, speelde het 3 keer gelijk en verloor het 5 keer. Bij de gedachte aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse zal voor iedere supporter direct teruggeblikt worden naar 29 april 2007. PSV was op de laatste speeldag kansloos voor de titel. AZ en Ajax zouden bepalen wie er kampioen zou worden. Echter won PSV met 5-1, AZ ging onderuit bij Excelsior en Ajax won 'maar' met 0-2 van Willem II. Het gevolg was dat PSV op miraculeuze wijze alsnog kampioen werd met één doelpunt verschil.

Vorig seizoen kende het duel ook geen problemen voor PSV. Het werd de avond van Donyell Malen. PSV won met 5-0 en de spits nam alle doelpunten voor zijn rekening. In de voorbereiding van dit seizoen speelde beide teams vriendschappelijk tegen elkaar in Eindhoven en toen werd het 1-1. De competitiewedstrijd in Arnhem ging met 2-1 verloren.

De selectie van Vitesse kent de nodige spelers met een verleden bij PSV. Riechedly Bazoer en Oussama Tannane speelden in de jeugdopleiding van PSV, maar kwamen nooit uit in het eerste elftal. Doelman Remko Pasveer speelde wel in het eerste elftal.. Verdediger Armando Obispo speelde afgelopen seizoen nog op huurbasis voor Vitesse, terwijl ook Marco van Ginkel voor de Arnhemmers speelde. Keeperstrainer Raimond van der Gouw maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse arnhemmers excelsior armando arnhem bazoer cijfres eredivisie ginkel gouw knvb malen obispo oussama pasveer raimond remko riechedly speeldag tannane titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage