Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV zet in op komst van Joël Drommel'

3 maart 2021 03:43 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV zet in op komst van Joël Drommel"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat PSV inzet op de komst van Joël Drommel. FC Twente presenteerde dinsdag Lars Unnerstall al als zijn opvolger en de clubleiding van PSV hoopt dat de huidige doelman van de Tukkers snel zijn handtekening onder een vierjarig contract zal zetten. Meerdere grotere clubs zouden echter ook interesse in Drommel hebben.

De keeper heeft bij FC Twente een aflopend contract, maar de club heeft een optie om deze met een jaar te verlengen. Desondanks is de verwachting dat Drommel niet de hoofdprijs hoeft te kosten.

Het is bovendien niet uitgesloten dat ook Yvon Mvogo na dit seizoen al vertrekt uit Eindhoven. De international van Zwitserland is voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig, maar volgens het ED is het aannemelijk dat het huurcontract na een jaar geëvalueerd kan worden en er sprake kan zijn van een ontsnappingsclausule.




Discussieer mee op de forums


Tags

drommel twente geevalueerd hoofdprijs leipzig mvogo unnerstall vierjarig yvon zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik vond het al raar dat Unnerstall naar Twente vertrok! Ben benieuwd of ie naar PSV komt
+3/-0

3 jaar geleden
Had de Jong dit niet handig kunnen combineren met het vertrek van Unnerstal die kant op?
+0/-1

 
3 jaar geleden
Leg mij eens uit hoe dan? Unnerstall loopt einde contract naar Twente. Kan John de Jong toveren?
+5/-0

 
3 jaar geleden
John de Jong heeft toch al aardig wat miljoenen weggetoverd hoor ;)
+13/-4

 
@PSVRijnwoude, Jonh heeft al aardig wat miljoenen weg getoverd hoor:-) scherp bro 10+, ik bulder en schuddebuik, heule goeie!
+5/-0

 
3 jaar geleden
Is vooralsnog wel de spijker op zijn kop Por. Of denk je daadwerkelijk dat we bij de Bruma’s en Baumgarttl’s quite gaan spelen?
+2/-1

 
3 jaar geleden
Misschien kunnen we Baumgartl en Bruma ruilen voor Drommel...
+1/-0

 
Neheu dat zie ik echt niet gebeuren nee, maar ik zie het ons ook niet meer gebeuren, Jonh moet in de toekomst erg veel geluk hebben wilt hij zijn stoel behouden.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
En oh zo waar, helaas.

(edit: reactie op Por)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik neem aan dat de interesse van PSV niet van vandaag of gister is. Hij had ook Unnerstal al eerder met nog een jaar kunnen verlengen met afspraken die ook voor hem voordelig zijn. Om vervolgens zelf de lead te nemen en Twente te benaderen voor Drommel waarbij Unnerstal als 'wisselgeld' wordt ingezet.

Ofwel visie tonen en die daadkrachtig uitvoeren.
+1/-1

 
3 jaar geleden
It needs 2 to tango. Wie weet heeft PSV dit wel degelijk geprobeerd? Unnerstall kan ook gezegd hebben ‘ik wil elders gaan spelen en teken niet bij’. Vanaf de zijkant makkelijk oordelen maar we kennen de feiten niet.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Eens dat er 2 partijen voor nodig zijn en wie weet is het wel geprobeerd.

Wat me frustreert is dat het de Jong echter nooit lijkt te lukken om spelers wél te overtuigen in dit soort lastige situaties (zie nu bijv. verlenging Dumfries/Ihattaren) en een keer te verbazen.

Dat Raiola in zijn commentaar op soap Ihattaren enkel rept over een goede relatie met Gerbrands interpreteer ik als een teken dat de Jong voor hem (letterlijk en figuurlijk) geen partij is.

Voor mij opnieuw 2 signalen dat de Jong te licht is voor zijn functie.
+2/-4

 
3 jaar geleden
Tsja, het is maar net wat je wil zien.
Madueke en Gakpo hebben naast Malen ook verlengd.
Ook heeft Götze een contract laten tekenen en ja, die komt ook door de aanwezigheid van Schmidt, maar het is toch echt de Jong die de contractonderhandelingen gedaan heeft.

En als je Raiola's woorden als graadmeter gaat nemen dan kan niemand in de voetbalwereld er iets van. Hij heeft ook ruzie met Manchester United, AC Milan, Guardiola, zelfs met godbetert de gemeente Haarlem ligt hij overhoop. Maar het zal vast wel aan John de Jong liggen. ;)
+15/-0

 
3 jaar geleden
Kan ook zijn @rafl dat Raoilo bij JdJ niets in de melk te brokkelen heeft, en zich niet laat piepelen met dreigementen en intimidatie.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat mij frustreert is dat-ie inmiddels voor een slordige €50M aan bagger & middelmaat heeft verkwanseld.

(edit: reactie op Rafl)
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
It takes...

(edit: reactie op TtT)
+1/-0

Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Wel een goede ontwikkeling, Drommel vind ik beter als wat we er nu hebben staan, tevens is drommel voetballend(wat onze Roger graag ziet) ook beter, zal me benieuwen hoe dit afloopt! Vind hem trouwens als persoon beter bij ons passen dan bij de blaaskaken uit amsterdam....
+4/-0

 
3 jaar geleden
Ben wel benieuwd hoe lang het duurt dat zij met een zak geld komen. Die Onana is linksom of rechtsom exit.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat die al komen, alleen omdat uitgerekend wij hem (schijnen te) willen hebben.
+1/-0

3 jaar geleden
Hier hoopte ik al op toen ik het Unnerstall verhaal vernam. Drommel is een keeper met veel potentie, toekomstig international, ben ik van overtuigd.
+1/-0

3 jaar geleden
Hier wordt ik vrolijk van als dat lukt !!!
+1/-0

3 jaar geleden
Mijn voorspellingen zijn niet de meest betrouwbare. En ik ben nogal behoudend ingesteld.
Dat gezegd hebbende.
Unnerstall is naar mijn mening een echte topkeeper, beter dan Mvogo.
Dat hij niet 'meevoetbalt'is niet zo'n punt. Die meevoetballende keepers trappen de bal meestal niet op een stropdas, maar ergens ver weg.
Unnerstall is een lange ranke keeper met een geweldige sprongkracht en reflex.
Hij heerst in de lucht en pakt de bal klemvast.
Tenminste: dat is het beeld dat ik heb van de enkele wedstrijden die ik van het gezien heb.
Maar nogmaals: Mathildelaan is feilbaar.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Unnerstall is een echte kerel. Zo een die met -5 graden in korte mouwen keept, en met die bomen van onderarmen de lat doormidden ramt. Voor wie aanvallers schrik hebben.
+1/-0

 
3 jaar geleden
En die loopt nu gratis en voor niks deur uit. Wanbeleid imo.
+4/-1

 
3 jaar geleden
Ik heb ook nog wel een aantal goede reddingen voor ogen, maar de cijfers spreken boekdelen: in 18 wedstrijden 21 goals tegen. 4 clean sheets, tegen Fortuna, Willem II, ADO en Groningen (niet echt wonderploegen).

In de overige 14 wedstrijden dus 21 goals om de oren; geen cijfers die PSV-waardig zijn. Niet dat ik Mvogo nu duidelijk beter vindt, maar die vind ik ook niet goed genoeg. Ik zou alleen voor een lange ranke keeper met een geweldige sprongkracht en reflex, die heerst in de lucht en de bal klemvast pakt wel een stuk betere cijfers verwachten.
+1/-0

3 jaar geleden
Drommels, drommels en nog een drommels... ;-)
+3/-1

3 jaar geleden
Ik mag toch hopen dat er een soort van herenakkoord is tussen twente en psv. Unnerstall zal aangegeven hebben dat hij wil spelen. Ook contract Drommel loopt af. Dus beide clubs zitten inzelfde schuitje. Betekent dit nu ook dat staf al afscheid heeft genomen van Mvogo? Ik neem niet aan dat Drommel komt om op de bank te zitten.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Twente heeft optie van een jaar op Drommel volgens mij dus niet vergelijkbaar dan.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Toch denk ik wel dat er wat speelt onderling, aangezien de clubs al met de spelers lijken te handelen. Misschien zit ik er naast, maar ik dacht dat dat in maart alleen mag met toestemming van de clubs. Of mag dat juist vanaf maart met aflopende contracten?
+1/-0

 
Aflopende contracten mag een half jaar van te voren. Onderhandelingen met spelers met een doorlopend contract mag alleen met toestemming van de club. Drommel heeft vooralsnog echter een aflopend contract, dus kan praten met wie hij wil. Vast staat wel al dat Twente zijn optie gaat lichten, maar heeft dat nog niet gedaan.
+2/-0

 
3 jaar geleden
En wat zou dat jaartje moeten kosten dan denk je? Miljoen of 1.5/2
+1/-0

 
 
3 jaar geleden
Breaking news: Ronaldje W heeft gisteren aangegeven het te vroeg te vinden.
+1/-0

3 jaar geleden
Dit dacht ik al toen dat Lars met Twente ging praten, goede talentvolle keeper, Nederlander en nuchtere Tukker, zou prima zaak zijn!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Een Tukker geboren te Bussum. Das uniek?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Geen Tukker, maar n Busser dan, wist ik niet, verder klopt alles toch?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Van wat ik op tv gezien heb prima keeper. Joel Le champion wordt hij over 3 jaar hopelijk genoemd
+1/-0

 
3 jaar geleden
Er zit in allebei de letter u in hahaha
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Hier gaat een zekere club met kengetal 020 zich nog inmengen. Die hebben momenteel een bejaarde op de goal, en een gedrogeerde keeper die nog een jaar thuis zit. En als ik dit joch een beetje beluister wat ie dusver in interviews zei, is ie wel erg fan van die club. Kijken of sjonnie hem kan overtuigen. Ik denk van niet. Hij zal denken: die Stekelenburg keep ik eruit, en die ander is toch nog maar tijdelijk aanwezig voordat ie vertrekt. Eerlijk is eerlijk, hij is beter dan die van ons. Die pakt echt nooit punten.
+1/-0

3 jaar geleden
Drommel is een goede keeper. En ook nog een Nederlander. Wat mij betreft komt hij snel naar PSV toe.
+2/-1

3 jaar geleden
Had liever gewoon Unnerstall behouden.
+3/-0

3 jaar geleden
Had hem ook liever behouden en Drommel hier bij me gelaten.
We gaan het zien.
+1/-0

3 jaar geleden
Nou, we horen het wel ergens eind augustus.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind Drommel een prima keeper, maar ik denk dat hij tekort komt voor PSV. Je kunt bij zijn reddingen echt zien dat het niet altijd een keeper geweest is. Veel reddingen verricht hij met zijn voeten. Als keeper zijnde is dit niet ideaal.

Ook vind ik hem niet goed met het verwerken van ballen. Het is mij opgevallen dat veel tweede ballen eindigen bij de tegenstander. De meeste keepers wordt aangeleerd dat ze de bal langs het doel moeten tikken bij een schot. Dit zodat er geen rebound kan komen. Bij Drommel vind ik dat er teveel ballen na reddingen bij de tegenstander terecht komen en er zo gevaarlijke situaties komen.

Het is een prima keeper voor de Eredivisie en ook voor PSV is hij ''bruikbaar''. Maar het zal geen nieuwe Gomes worden en PSV is (denk ik) echt zijn top. Ik verwacht dat hij ongeveer hetzelfde zou presteren als Mvogo. Niet heel slecht, maar ook niet goed. Met af en toe een blundertje en wat ballen die er makkelijk invliegen.


Edit: ik heb even wat voorbeelden gevonden van wat ik bedoel.

Twente – PSV 0-1: Er wordt een corner genomen. De bal wordt ingekopt en komt recht op hem af. Drommel houdt de bal er (redelijk?) knap uit, maar verwerkt de bal heel erg slecht waardoor Malen uit de rebound vrij makkelijk kan binnen schieten.

Heracles – Twente 1-0: Wederom een corner. Bal wordt van dichtbij ingeschoten. Drommel probeert hem met zijn been tegen te houden. Weliswaar wordt deze bal van heel dichtbij ingeschoten, maar ik denk dat hij meer kans gemaakt had als hij zijn handen gebruikt had.

PSV – Twente 1-0: Schot van Zahavi. De bal wordt door Drommel niet geweldig verwerkt waardoor Malen hem erin kan schieten. Hij had de bal beter niet kunnen aanraken (dan was die waarschijnlijk langs gegaan) of de bal over de zijlijn kunnen tikken (langs het doel).

PSV – Twente kans in 34st minuut: Hij maakt een soort van sliding richting de hoek van de goal en gokt erop dat de bal daar geschoten wordt. Mocht de bal op Zahavi goed geweest zijn, dan had hij hem er makkelijk in kunnen schieten aangezien de keeper al op de grond ligt.

Verder vind ik hem ook bij de 2-0 van PSV tegen Twente er niet goed uitzien. Die bal rolt zo tergend langzaam in de goal. Ik ben echt niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Steker nog, mijn twijfels zijn alleen maar meer geworden nadat ik een aantal samenvattingen van wedstrijden heb gezien. Hij maakt af en toe geweldige reddingen en misschien dat hij daardoor zo opgehemeld wordt. Maar hij laat net zoveel steken vallen en ziet er vaak niet goed uit.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Haha dat is een heel flink bericht dat je daar hebt getikt. Heb niet zo'n uitgebreide analyse met voorbeelden als die van jou, maar ben het wel met je eens! Denk dat Drommel bij een topclub zal tegenvallen, bovendien gaat Ajax zich hier natuurlijk ook mee bemoeien en dat zal niet heel positief op de transfersom werken.

Misschien dan toch maar Isaksson terughalen haha!

PS: Denk dat Drommel als persoon wel heel goed bij PSV zou passen, hele fatsoenlijke en welbespraakte jongen.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik lees net op VP dat Mvogo zomaar teruggehaald kan worden door Leipzig.
Drommels dan hebben we geen keeper meer😎
+1/-0

 
Riverside (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Sterker nog, hier in twente gaat het gerucht al dat Drommel tekent, binnenkort, voor 5 jaar, kost ons 4,5 miljoen, Mvogo eind dit seizoen klaarblijkelijk terug naar Leipzig...
+1/-0

Dit moet natuurlijk al in kannen en kruiken zitten, anders zouden ze bij PSV helemaal van de pot gerukt zijn om Lars zomaar te laten gaan.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage