Transparent
Inloggen
Sluiten

Wereldgoal Noni Madueke brengt PSV in veilige haven

7 maart 2021 16:47
Foto: Pro Shots

Wereldgoal Noni Madueke brengt PSV in veilige haven; image source: Pro Shots

PSV leek het zich ook weer in Sittard moeilijk te maken door na een 0-2 voorsprong (twee goals Eran Zahavi) de gastheren terug in de wedstrijd te laten komen. Voordat er echter weer iets echt ging aanbranden was het invaller Noni Madueke die in de slotfase met een fantastische uithaal voor de beslissing zorgde: 1-3.

Trainer Roger Schmidt had ervoor gekozen om Olivier Boscagli op het middenveld te laten staan omdat Ibrahim Sangaré weliswaar terug was na een schorsing maar nu Pablo Rosario niet kon meedoen. Dat betekende dat Nick Viergever wederom een duo vormde met Jordan Teze. Al gauw ontspon zich in Sittard, op een wederom zeer hobbelige grasmat, een enorm open wedstrijd. PSV kreeg al snel grote ruimtes om in te spelen en werd dan ook automatisch gevaarlijk. Helaas voor de bezoekers gaf men echter aan de andere kant ook veel teveel kansen weg. Het was echter PSV dat aan de leiding kwam. Na een prima bal van Teze was het de verder opvallend tamme Denzel Dumfries die er weer eens op rechts vandoor ging en de op het randje van buitenspel bivakkerende Eran Zahavi vond die behendig binnen tikte: 0-1. De VAR keek er nog naar maar het was blijkbaar net geen buitenspel. Zahavi liet hier weer zien momenteel zo scherp als een mes te zijn.

Dat kon niet gezegd worden van collega-spits Donyell Malen die werkelijk kans op kans aan het verprutsen was. Zelfs als hij vogeltje vrij helemaal alleen voor doelman Yanick van Osch verscheen wist hij nog te missen. Voor een speler van het kaliber Malen was het niet best wat de aanvaller deze middag op het Limburgse wasbordje toverde. Maar Fortuna Sittard kreeg dus ook enorme mogelijkheden. PSV liet veel te makkelijk toe dat er tussen de linies kon worden gespeeld en de afstemming was achterin niet best. De grootste kans was voor Lisandro Semedo maar de snelle aanvaller mikte net naast. Aan de andere kant stelden de bezoekers daarop meteen orde op zaken. Philipp Max ging op links weer eens karakteristiek diep, de overlap volgde en Malen gaf mee, waarna wederom Zahavi wist binnen te lopen: 0-2. Echt een geweldig uitgespeelde goal. Even later echter opnieuw een grote kans voor Fortuna, de gastheren wisten nu ook te scoren, maar deze keer profiteerde PSV van de aangeschoten handsregel. Het doelpunt van Sebastian Polter ging zodoende niet door.
Na de pauze had PSV de defensieve zaakjes aanvankelijk beter voor elkaar. Zelf creëerden de bezoekers voorin ook niet veel maar men gaf ook niets meer weg, Een schot van afstand van Zian Fleming, gepareerd door Yvon Mvogo, dat was het wel zo’n beetje.

Even later leek dan toch echt de beslissing een feit. Donyell Malen werd licht aangeraakt, ging makkelijk naar de grond, en kreeg een strafschop toegewezen van scheidsrechter Allard Lindhout. Gretig pakte Malen de bal, hij zou dan eindelijk gaan scoren en zijn middag redden. De VAR stak er echter een stokje voor, de overtreding zou buiten de zestien meter zijn ingezet. De toegekende vrije trap werd vervolgens door Zahavi tegen de paal getrapt.
Toen George Cox aan de andere kant, niet lang daarna, uit een onmogelijke hoek Mvogo wist te verschalken (1-2) werd het toch weer billen knijpen voor de Eindhovenaren. Emile Hansson had de 2-2 kunnen maken toen hij onbegrijpelijk vrij voor Mvogo verscheen maar de ex-Feyenoorder besloot tot een slap inzetje. Gelukkig was inmiddels Noni Madueke in de ploeg gekomen bij PSV en de jongeling liet gelijk zien wat de fans de afgelopen tijd gemist hebben. Vlak voor tijd kwam hij vanaf rechts naar binnen om vervolgens met links onbedaarlijk hard uit te halen en de rechterbovenhoek te vinden: 1-3. Wat een heerlijke goal. En de drie punten gingen mee naar Eindhoven, daar ging het nog het meeste om. Minpunt was wel het uitvallen van Olivier Boscagli die zo te zien een hamstringspier verrekte.




Discussieer mee op de forums


Tags

malen zahavi madueke mvogo boscagli eran fortuna gastheren haven teze var wereldgoal aanbranden aangeraakt afstemming betekende billen bivakkerende cox creeerden dumfries fleming george gepareerd getrapt hamstringspier handsregel hansson hobbelige inzetje jongeling jordan kaliber karakteristiek knijpen lindhout mikte minpunt onmogelijke ontspon osch overlap pauze philipp polter rechterbovenhoek roger rosario sangare schmidt sebastian semedo slap tamme tikte toegekende toverde uithaal vandoor verprutsen verrekte verschalken viergever vogeltje vormde wasbordje yvon zaakjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage