Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV zakt af in Keuken Kampioen Divisie

10 maart 2021 10:51
Foto: Pro Shots

Jong PSV zakt af in Keuken Kampioen Divisie; image source: Pro Shots

Jong PSV verloor gisteren in eigen huis met 0-1 van hekkensluiter FC Dordrecht en dreigt de aansluiting met de middenmoot te verliezen. De Eindhovenaren staan nu 17e (van de 20) en lijken eerder naar beneden te moeten kijken dan naar boven, met de hete adem van Jong AZ en nu ook Dordrecht in de rug. Jong PSV speelde tegen Dordrecht niet eens zo slecht, maar slaagde er niet in één van de vele kansen om te zetten in een doelpunt.




Tags

jong dordrecht hekkensluiter middenmoot slaagde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Toen ik de opstelling zag met daarin o.a. Piroe, Obispo, Rigo en jongens zoals Sambo, Oppegård en Kjølø had ik meer verwacht dan een 0-1 thuisnederlaag tegen laagvlieger Dordrecht.

Nu gaat het bij Jong PSV natuurlijk niet primair om de prestaties, maar het geeft wel te denken dat er zo weinig positieve uitschieters zijn dit seizoen. Misschien is het allemaal erg jong dit jaar? Of hebben we gewoon te weinig kwaliteit achter de A-selectie? Het lijkt mij dat het gat tussen Jong PSV en PSV 1 op dit moment groter is dan ooit.
+1/-0

3 jaar geleden
Dit is geen incident; vorig seizoen was hetzelfde verhaal.

De afgelopen seizoenen is er met o.a. Malen, Teze, Gakpo, Ihattaren, Madueke, Vertessen, Obispo, Piroe fors uit de jeugd/JPSV geput en dat is een groot compliment. Gelukkig ook maar want het aankoopbeleid voor 1 was natuurlijk op zijn zachtst gezegd niet best...

Echter is vervolgens onvoldoende of verkeerd geïnvesteerd in opvolging door nieuwe jonge, talentvolle spelers van buitenaf. Daardoor lijkt de pijplijn naar het 1e op dit moment, op een enkeling na, grotendeels leeg.

Laten we hopen dat Ruud van Nistelrooij keldervoetbal KKD bespaard blijft, daar is hij veel te groot voor.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik vind dit echt heel zorgelijk. Degraderen kan denk ik niet omdat de onderliggende competitie stil ligt, maar Jong PSV mag natuurlijk nooit in deze regionen bivakkeren. Het gaat al een aantal seizoenen zeer matig. Tijd voor een stevige evaluatie. Dit elftal is het vlaggenschip van de jeugdopleiding waarin al vele miljoenen zijn geïnvesteerd. Kampioen worden hoeft niet, maar met regelmaat dik klop krijgen en op degradatieniveau staan is wel het andere uiterste. Dit zijn onze beste talenten uit de jeugdopleiding aangevuld met wat gerichte aankopen (huren voor Jong PSV vind ik echt kolder) en in feite de reserves en aanwas voor het grote PSV. De lat moet veel hoger liggen en de negatieve curve moeten we zien te draaien. Jong PSV in de KKD is natuurlijk van groot belang in het aantrekken en ontwikkelen van jonge talenten. Werk aan de winkel voor onze beleidsmakers
+1/-0

3 jaar geleden
En die Uneken zit daar nog steeds?
+2/-0

3 jaar geleden
Uneken heeft in 2 seizoenen JPSV heel weinig gepresteerd.Doorstroming van spelers naar PSV1 is het hoofddoel maar om onderin de KKD te staan is PSV onwaardig.Zelfs met Obispo,Rigo en Piroe kan JPSV niet winnen van de nmr laatst.Rigo en Piroe gaan PSV1 niet halen.JPSV was tegen Dordrecht een blaffende hond die niet bijt.Een paar kansen werden door egoïsme verknalt.Ook letterlijk want van de 23 doelpoginģen gingen er 16 niet op doel.Wat dat betreft was Dordrecht gevaarlijker met zijn 6 doelpoginģen en 1 doelpunt en 34% balbezit.JPSV krijgt net zoals PSV1 altijd minimaal 1 doelpunt tegen.
+1/-0

3 jaar geleden
Insteek bij Jong PSV is niet hoog eindigen(liefst wel natuurlijk), maar om jeugd tegen profs te laten spelen die voor een winstpremie alles willen doen, perfecte leerschool waar je genadeloos onderuit kan. Hier wordt je als jong speler normaliter sterker/beter van, en is een blik om te zien of je het aankunt en verder groeit. Buiten de doorstroom naar PSV1, spelen er talloze andere spelers bij BVO's in binnen en buitenland, waar meestal een vergoeding voor is ontvangen, prima reclame!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage