PSV krijgt met gelijkspel veel te weinig in enerverende topper

14 maart 2021 16:21

PSV krijgt met gelijkspel veel te weinig in enerverende topper; image source: Pro Shots

PSV heeft zondag met een punt veel te weinig gekregen tegen Feyenoord. Ondanks de vele kansen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Donyell Malen zorgde uiteindelijk voor de schitterende treffer van PSV nadat na een kwartier spelen de ploeg nog op achterstand was gekomen.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. Na iets meer dan een minuut spelen was de ploeg al dicht bij een treffer toen een kopbal van Ibrahim Sangaré met veel moeite weggewerkt kon worden. Een hoekschop was daarop het gevolg en uiteindelijk ging een schot van Philipp Max net naast het doel. PSV was echter oppermachtig in de openingsfase en een doelpunt leek niet lang uit te kunnen blijven. Na een geweldige aanval kreeg Donyell Malen een enorme mogelijk daartoe, maar hij zag doelman Marsman fantastisch redding brengen.

Feyenoord was nog geen moment gevaarlijk geweest, maar kwam volledig uit het niets wel op voorsprong na een kwartier spelen. Berghuis kreeg de bal voor zijn voeten en krulde deze van een meter of 20 buiten het bereik van Yvon Mvogo in de verre hoek. PSV leek het even helemaal kwijt te zijn en ontsnapte drie minuten later aan een volgende tegentreffer toen Linssen volledig vrijstaand kon binnenkoppen. De aanvaller kopte echter net naast het doel. Sinisterra had niet veel later de bal ook voor het inschieten, maar hij schoot gehaast over.

Langzaam leek het duel uit te draaien op een kopie van de wedstrijd in januari in De Kuip waarbij PSV de bal volop had en ook de betere ploeg was, maar door defensieve fouten wel onderuit ging. Na een half uur spelen volgde de volgende enorme mogelijkheid voor Feyenoord. Niet voor het eerst stond de achterhoede van PSV volledig verkeerd, maar het schot van Geertruida ging uiteindelijk net naast het doel. Het lukte PSV niet meer om gevaar te creëren, mede ook omdat Feyenoord zich vanwege de voorsprong nog massaler terug had getrokken en met flinke regelmaat met zeven spelers in het eigen strafschopgebied stond.

PSV wist uiteindelijk toch op gelijke hoogte te komen en dat deed het op schitterende wijze. Een geweldige steekpass van Mario Götze werd door Malen in het doel gestift. Bij Feyenoord werd nog wel geappelleerd voor buitenspel, maar daar bleek geen sprake van en de treffer bleef daarom dan ook volkomen terecht staan. Dat was ook de uiteindelijke ruststand.

In de tweede helft kreeg PSV al snel weer een enorme kans. Opnieuw dankzij een uitstekende pass van Götze op Malen, maar dit keer wist Marsman het schot te keren. Daar kwam niet veel later een enorme kans voor de net ingevallen Noni Madueke bij. Na een uitstekende solo van de Engelsman belandde de bal via de voet van Marsman op de paal. Ook Eran Zahavi kreeg een kans, maar ook hij vond Marsman op zijn weg. Net zoals in de eerste helft was de ploeg van Roger Schmidt in het eerste kwartier oppermachtig.

Langzaam leken de krachten bij PSV echter weg te sluipen, zodat het tempo steeds lager ging, de passing slordiger werd en Feyenoord meer grip over het duel kreeg. Het was echter wel PSV dat de mogelijkheden bleef krijgen. Een kwartier voor tijd was het ook Denzel Dumfries die Marsman op zijn wegvond, al was het schot van de aanvoerder ook wel uit een moeilijke hoek. Steeds meer spelers maakten echter de indruk er volledig doorheen te zitten. Feyenoord ontsnapte vervolgens aan een rode kaart nadat Malacia Dumfries onderuit trok en zijn tweede gele kaart had moeten krijgen. Ondanks dat het overduidelijk was en de assistent-scheidsrechter ook vlagde voor een overtreding liet Bas Nijhuis doorspelen. Niet veel later deelde Kökcü buiten het zicht van de scheidsrechter een tik uit aan Olivier Boscagli. De VAR greep hier echter ook niet in. In een tijdsbestek van nog geen minuut waren er twee momenten waarop een speler van Feyenoord van het veld gestuurd had moeten worden, maar dat gebeurde beide keren niet.

In de slotfase zaten beide ploegen er doorheen en leken er geen mogelijkheden meer te komen. In blessuretijd werd een schot van Pablo Rosario echter van richting veranderd en met veel moeite nog vlak voor de lijn gekeerd. Het bleek de laatste mogelijkheid van de wedstrijd, zodat het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel en PSV zeker gezien de tweede helft veel te weinig had gekregen.