Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We konden de trekker niet overhalen om de wedstrijd te winnen'

14 maart 2021 17:02

In gesprek met ESPN keek Roger Schmidt met een gematigd tevreden gevoel terug op de wedstrijd. "Het was een zware en lastige wedstrijd voor ons. We begonnen heel goed aan de eerste helft. De eerste 10, 15 minuten waren nagenoeg perfect, maar we scoorden niet", aldus Schmidt. "Het zou vandaag erg geholpen hebben om de score te openen, maar kregen hem juist tegen uit de eerste mogelijkheid van de tegenstander. We raakten de controle een beetje kwijt. We scoorde toen de 1-1. Deden onze best in de tweede helft. We gaven helemaal niets meer weg. We konden alleen de trekker niet overhalen om de wedstrijd te winnen."

De trainer vond wel dat PSV beter was. "Uiteindelijk hebben we meer geprobeerd om het duel te winnen dan Feyenoord", zo gaf hij aan. "We moeten alleen wel accepteren dat we de tweede treffer niet konden maken. Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Zo gaat dat soms ook in het voetbal."

In de eerste helft kreeg Feyenoord wel een paar grote kansen. "Zij hebben natuurlijk ook een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten", zei hij daarover. "Als zij zo verdedigend spelen en loeren op de kansen moeten wij erg scherp letten op de counter. Bij sommige momenten waren we dat niet en verloren soms te makkelijk de bal. Zij hebben dan de kwaliteiten om toe te slaan vanuit de tegenaanval."

PSV wist dit seizoen nog niet te winnen van Ajax, Feyenoord of AZ. Schmidt maakt zich daar echter geen zorgen over. "Natuurlijk willen we iedere wedstrijd winnen en we doen altijd ons best. Maar dat is een beetje het verhaal van dit seizoen", reageerde hij daarop. "Een echte reden hiervoor is er niet. Je moet iedere wedstrijd apart kijken. Vandaag hebben we de momenten gehad om de wedstrijd om te draaien. Zeker in het begin van de wedstrijd, maar ook in het begin van de tweede helft hadden we die momenten om de doelpunten te maken. Dat is uiteindelijk het belangrijkste in het voetbal. Dat was het verhaal van vandaag. Dit is alleen niet het probleem van iedere wedstrijd."




Tags

schmidt feyenoord roger trekker counter espn gematigd loeren tegenaanval

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage