Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV hoopte op langer verblijf van Lars Unnerstall'

16 maart 2021 09:10 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV hoopte op langer verblijf van Lars Unnerstall"; image source: Pro Shots

Als het aan PSV had gelegen was Lars Unnerstall langer bij de club gebleven. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Vanwege een aantal (persoonlijke) omstandigheden vertrekt de Duitse doelman na dit seizoen echter transfervrij uit Eindhoven. Zo is hij bezig om een huis te bouwen in de buurt bij Enschede en dat kon hij prima combineren met een stap naar FC Twente. Het vertrek van Unnerstall wordt door velen binnen de club betreurd. De keeper bleek een ideale teamspeler te zijn.

PSV is ondertussen druk bezig om Joël Drommel vast te leggen als nieuwe doelman. De huidige doelman van FC Twente wordt gezien als iemand die zowel voetballend als reddend in de toekomst het doel van PSV kan verdedigen. De club maakt echter haast bij het vastleggen van Drommel omdat het niet het risico wil lopen dat het in de zomer opeens zonder doelmannen zit, aangezien RB Leipzig hem na dit seizoen kan terughalen. Indien PSV tweede wordt zal het op 20 juli al in actie moeten komen in de voorronde van de Champions League en men wil niet het risico lopen dat er dan geen fatsoenlijke doelman is, al kan Drommel ook nog geselecteerd worden voor het EK.

Ook speelt mee dat PSV niet honderd procent tevreden is over Mvogo, al is zijn positie in het doel nu niet in gevaar. Vooral bij afstandsschoten bleek hij wat kwetsbaarder dan gedacht. Na een zwakke start met twee blunders in de eerste twee wedstrijden wist hij zich te herpakken, maar kon geen reputatie als puntenpakker opbouwen. Van PSV hoeft hij zeker niet weg, maar Drommel zou de indruk hebben gekregen dat hij als eerste doelman naar Eindhoven wordt gehaald.




Discussieer mee op de forums


Tags

drommel unnerstall twente betreurd enschede haast kwetsbaarder leipzig mvogo opbouwen puntenpakker reddend reputatie teamspeler voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dan zit je dalijk met twee doelmannen die denken eerste doelman te zijn, dat is vragen om problemen. Het is jammer dat het zo gelopen is. Ik had graag Unnerstall in de goal gezien bij PSV. Dit seizoen al. De eerste doelman sinds Gomes die schijnbaar onhoudbare ballen uit het doel weet te houden. Daarbij was hij na Zoet een verademing op het gebied van uitstraling en voorkomen.
+6/-1

3 jaar geleden
Als Lars gewoon de 1ste doelman was gebleven had hij echt niet weggegaan.
Zo zonde dit.
+3/-0

3 jaar geleden
Kost weer 3 miljoen was dus niet nodig !
+2/-0

3 jaar geleden
Precies zoals Shev het ook al zegt: de beste keeper sedert Gomes, met katachtige reflexen, en daarnaast een kerel in de goal zoals ooit Piet Schrijvers, Peter Schmeichel en die griezel van een Oliver Kahn.

En natuurlijk was de man gebleven als hem een basisplaats in het vooruitzicht was gesteld! Zelfs indien hij een eerlijke kans had gekregen om de concurrentiestrijd aan te gaan met Mvogo.

En nu kost het ons rond de €3M voor een ronduit twijfelgeval, plus dat je ook nog een degelijke reservedoelman zal moeten aantrekken.
+2/-0

Hoe worden zulke beslissingen bij PSV genomen? Zit er stiekem toch een dictator in het bestel? Ik durf best te geloven dat er angst bij kwam kijken, maar zo werd ook Maher gehaald? leert men het nou nooit? @KaleKerel, idd ja, en dan hadden we een keeper voor de komende jaren.
+2/-0

 
3 jaar geleden
De eerste zin is een goede @por. Iemand die dat hier weet? Lijkt er sterk op als ik naar de posts kijk.
+1/-0

 
3 jaar geleden
@Por: je weet toch wel hoe dit gegaan is met de komst van Roger Schmidt? Die man heeft een heel erg groot mandaat gekregen en heeft gekozen voor een type keeper waarmee hij het meest succesvol denkt te zijn. Wie verwijt jij in deze wat?
+2/-0

3 jaar geleden
Ja, met hem in de goal was PSV echt onverslaanbaar.
Daarom dat zijn statistieken vorig seizoen minder waren dan die van Zoet.

Ook de 2 goals die hij bij Ajax uit om de oren krijgt in de beker zouden Mvogo gewoon aangerekend zijn. Zeker omdat Unnerstall bij de tweede goal laat zien waar zijn zwakte ligt; onder druk speelt hij Boscagli aan met een aanvaller in de rug, die alleen nog maar de optie heeft om Rosario in de drukte aan te spelen die hem verliest.

Als hij elke dag op de training liet zien dat hij beter was dan Mvogo stond hij er echt wel in en als iedereen kan zien dat hij zo fantastisch is, waarom gaat hij dan naar (met alle respect) FC Twente?
+5/-0

 
3 jaar geleden
"Als hij elke dag op de training liet zien dat hij beter was dan Mvogo stond hij er echt wel in." Dat is te kort door de bocht. Schmidt heeft een overduidelijke voorkeur voor het type Mvogo. Unnerstall zou buitenaards moeten presteren om Mvogo uit het doel te krijgen, dat durf ik wel te beweren.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Maar als hij echt zo goed is als ik hier lees, dan maakt dat toch ook niet uit dat hij een ander type is dan Mvogo?
Dan gaat niet 1 trainer hem op de bank zetten als hij een keeper van het niveau Schmeichel/Gomes/Kahn is?
Als ze gelijkwaardig aan elkaar zijn, dan gaat het type meespelen en dat is veel waarschijnlijker hier aan de hand. Het zijn allebei redelijke keepers, maar allebei niet van het niveau dat PSV in de goal moet willen.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Hoho ik beweer nergens dat Unnerstall van het niveau Gomes is noch van dat van Peter Schmeichel. Wel heeft hij het postuur van genoemde 3 gemaakte keepers.

En voor de eredivisie zijn de kwaliteiten van Lars meer dan voldoende.

De reden dat Yvon, die ik overigens alle krediet heb gegeven, erin staat is eenvoudig: zijn aankoop (huur), het lievelingetje van de meester. Zie ook het feit dat de zoveelste miskoop onder John de Jong, Sangaré, bij Schmidt weinig fout kan doen. En Rosario is een absolute topvoetballer, wederom in de ogen van Schmidt.

Tegen vooringenomenheid valt niet op te te werken, al train je je eigen het vuur uit de sloffen en de plaggen uit het gras.
+1/-0

3 jaar geleden
"Ook speelt mee dat PSV niet honderd procent tevreden is over Mvogo, al is zijn positie in het doel nu niet in gevaar. Vooral bij afstandsschoten bleek hij wat kwetsbaarder dan gedacht. Na een zwakke start met twee blunders in de eerste twee wedstrijden wist hij zich te herpakken, maar kon geen reputatie als puntenpakker opbouwen."

Say what?
En voetballende kwaliteiten vielen ook niet mee? Wat viel dan wel mee?
Je hebt een keeper op de bank die wél reactie vermogen heeft. Lachwekkend. Ik denk dat Twente gewoon een stukje sneller en adequater heeft doorgehakt.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Juist ja. Zie ook mijn post boven die van jou.
+1/-0

3 jaar geleden
Vroeger werd je verrast door een transfer. Nu is het gehele proces al bekend voordat we een nieuwe keeper hebben. We weten al dat Drommel persoonlijk rond is, we horen nu al dat Mvogo niet helemaal voldoet. Lekker voor je onderhandelingspositie en voor de rust in de groep. Amateurisme ten top.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja daar verlang ik ook wel eens naar, dat PSV opeens met Kezman op de proppen kwam... in 2000.
De tijd is natuurlijk flink verandert, met al die nieuwe media; dus is het vrijwel onmogelijk om alles en iedereen te verrassen, zie ook de transfer van Götze, die op allerlaatst uitlekte.
Jammer dat Unnerstall niet een echte kans kreeg vanwege zijn meevoetbal kwaliteiten... als ik echter zie hoe vaak wij de bal verspelen na het voetenwerk van Mvogo dan denk ik, laat dan Unnerstall maar keepen, enfin ik heb wel vertrouwen in Drommel!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Wat weet jij van wanneer Twente en PSV rond de tafel gingen zitten @psveeboer? Als ik het goed begrijp dus heeft PSV eerst Unnerstall laten gaan, vervolgens Mvogo afgeserveerd in de pers(wat mi. nèrgens staat), en vervolgens zich gemeld bij Twente voor Drommel? Tis maar wat je wil geloven.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik weet daar niks van uiteraard. Feit is 1, dat we Unnerstal kwijt zijn, 2 Drommel nog niet zeker is, 3 Mvogo niet helemaal voldoet, vlgs psv dus he, . Mijn punt is dat we vroeger gewoon te horen kregen dat er een transfer rond was zonder een hele discussie eromheen. Ik vind dit net handig. En er zijn genoeg voorbeelden in de huidige tijd dat het wel goed gecommuniceerd kan worden op het moment dat het rond is.
+1/-0

3 jaar geleden
Bijzonder verhaal.
Ondanks een behoorlijke uitleg snap ik er nog steeds geen reet van. Het rijmt niet.
+2/-0

 
Haha, de ene vraag roept de andere op.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik denk dat iedere keeper bij PSV op dit moment last krijgt van een klapperend kunstgebit als je ziet wat voor een verdedigende "talenten" hij voor zijn neus heeft staan...
+3/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens Ome Roger spelers van topniveau 😉
+1/-0

 
3 jaar geleden
Haha zag hij ze maar staan, maar ze zijn er niet, ze zijn weg!! Hij ziet alleen Boscagli en Teze tegen een overtal en in de verte komen Rosario en Sangare terug sjokken.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik snap niet dat Mvogo de voorkeur had boven Unnerstall. Mvogo is een matige voetballer en een matige keeper. Als er een bal in gaat, dan is hij niet in de buurt, heeft geen wow reddingen of veel te weinig en er gaan ballen in van hoeken die er niet in mogen of in de korte hoek. Geef mij dan maar een goede lijnkeeper dan een matige keeper die wel een bal kan trappen.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje