Transparent
Inloggen
Sluiten

Duel van zondag cruciaal voor strijd om tweede plek

18 maart 2021 14:41

Voor PSV wacht zondag weer een cruciale wedstrijd, aangezien dan het uitduel met AZ op het programma staat. Met oog op de tweede een heel belangrijke, aangezien de Alkmaarders met een achterstand van drie punten op de derde plaats staan. Een nederlaag zou betekenen dat beide ploegen op evenveel punten uitkomen en bovendien ook Vitesse dichterbij kan komen.

PSV speelde inmiddels 41 keer eerder voor de Eredivisie in Alkmaar tegen AZ. Tot nu toe wist het 18 keer te winnen, speelde het 9 keer gelijk en verloor het 14 keer.

In het seizoen 2000/2001 werd met een 0-5 zege de grootste overwinning behaald, terwijl PSV ook drie keer met 0-4 wist te winnen. De editie uit het seizoen 2017/2018 zal bij de meeste PSV'ers nog warme herinneringen oproepen. PSV leek op weg naar een nederlaag toen het in korte tijd twee tegentreffers kreeg, maar door drie treffers in het laatste kwartier werd alsnog met 2-3 gewonnen. Een week later werd het vervolgens afgemaakt door in eigen huis met 3-0 van Ajax te winnen en zo kampioen te worden.

De selectie van AZ kent twee spelers met een verleden bij PSV. Zakaria Aboukhlal en Albert Gudmundsson speelden beiden in de jeugdopleiding van PSV, waarbij Gudmundsson nog tot 12 officiële wedstrijden in het eerste elftal kwam. Hoofdtrainer Pascal Jansen werkte vijf seizoenen in de jeugdopleiding van PSV en was daarbij onder meer twee seizoenen hoofdtrainer van Jong PSV. Nick Viergever speelde van 2010 tot en met 2014 163 wedstrijden in het shirt van AZ.




Tags

gudmundsson aboukhlal albert alkmaar dichterbij editie eredivisie jansen jong pascal viergever vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage