Transparent
Inloggen
Sluiten

'Chris Gloster verkocht aan New York City FC'

18 maart 2021 21:35 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Chris Gloster verkocht aan New York City FC"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat Chris Gloster is verkocht aan New York City FC. De Amerikaanse linksback kwam in de zomer van 2019 over van Hannover 96, maar wist de stap naar de A-selectie niet te maken. Afgelopen winterstop kreeg hij al te horen dat hij niet meer in aanmerking kwam voor speeltijd bij Jong PSV en hij mocht vertrekken. Hoeveel PSV ontvangt voor de jeugdinternational van de Verenigde Staten is nog onduidelijk.

Meer op ED.nl




Tags

gloster york hannover jong

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Weer zo'n met veel bombarie gepresenteerd talent dat uiteindelijk veel tekort komt. What's new?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Veel bombarie? Hoe kom je daar nu bij, of bedoel je dat de pers dat deed?
+1/-1

 
3 jaar geleden
Het werd op PN op grootse wijze gebracht. Ik dacht 'daar gaan wij weer'. Een met regelmaat terugkerend feuilleton hier.
+2/-0

 
Omdat er hier een nieuwsbericht verscheen dat hij werd aangetrokken? Is dat iets op grootse wijze brengen? :D
+1/-0

 
3 jaar geleden
In de lijn van al die andere jonge prutsers ja, die hier met de nodige poeha werden opgevoerd 'maar eerst zouden aansluiten bij Jong PSV', waarna zij een paar jaar later met stille trom weer vertrokken. Gewogen en te licht bevonden. Tot zover de scouting van PSV na Piet de Visser.
+2/-0

 
Dit is wat destijds letterlijk verschenen is. Quotes afkomstig van PSV.nl zelf. Waar is precies die 'nodige poeha' dan?

Officieel: Chris Gloster tekent voor drie jaar bij PSV

PSV heeft via de officiële website bekend gemaakt dat Chris Gloster is overkomen van Hannover 96. De linksback heeft in Eindhoven een contract getekend voor drie seizoenen en zal aansluiten bij de selectie van Jong PSV. "Het is een droom die uitkomt dat ik mag tekenen bij zo’n grote club. Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen", aldus Gloster.

De jeugdinternational is al een tijd in beeld bij PSV. "Het voetbal in Amerika zit al een poosje in de lift en daarom volgen wij bijvoorbeeld hun nationale jeugdteams inmiddels vrij intensief. Via die weg is Chris bij ons in beeld gekomen, net als eerder Richie Ledezma die ook bij Jong PSV speelt", aldus De Jong. "Hij is verdedigend agressief op een goede manier en heeft een drive naar voren."

Gloster maakte op zestienjarige leeftijd al zijn debuut in de Amerikaanse eerste divisie als speler van New York Red Bulls II en was daarmee de jongste speler ooit. Een jaar geleden maakte hij de overstap naar het Duitse Hannover 96 en begint nu bij PSV aan zijn tweede avontuur in Europa. "Ik heb voor Europa gekozen, omdat ze hier meer kansen geven aan jonge spelers", zo geeft de verdediger aan. "In Amerika kijken ze meer naar de ervaring en hoe sterk je bent. Als je hier goed genoeg bent, maakt het niet uit hoe oud je bent."
+1/-0

 
3 jaar geleden
De bombarie zat meer in het feit dat het maanden en maanden heeft geduurd voordat de vraagprijs van 600K naar beneden was gebabbeld tot 250K. Heeft helemaal niets te maken met deskundige scouting want die zien meteen of een speler potentie heeft of niet...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nou kennelijk ziet de scouting van PSV dat niet. Want 9 van de 10 buitenlandse "pareltjes" die ik hier op de voorpagina met gejuich heb zien worden onthaald, worden later geruisloos weer afgevoerd. Met Madueke wellicht als grote uitzondering.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dit vind ik ook te makkelijk.

Er is meer nodig dan enkel talent om een succes te worden. Ook de beste scouts ter wereld kunnen de grootste talenten naar een club brengen, maar dan nog zijn er tal van randzaken die van invloed zijn op de verdere ontwikkeling. Reis bv was echt een toptalent. Hoe dat is gelopen is niet te voorspellen door een scout. En waar speelt Krkic tegenwoordig?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Maar ik heb door de jaren heen, ook op het oude vertrouwde PN maar daar in mindere mate, zoveel van die aankondigingen op de voorpagina gelezen en meestal gelardeerd met superlatieven, dat mijn hoop gewekt werd... totdat ik las 'zal vooralsnog aansluiten bij Jong PSV', waarna het talent weer meestal in de vergetelheid belandde. En dat frustreert nogal.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Tja, maar wat wil je dan lezen?

open/sluit de onderstaande quote:

PSV haalt weer een talent, waarvan men niet weet of het ooit iets gaat worden, maar laten we er maar vast vanuit gaan dat het weer een teleurstelling word?



Zoiets?
Wordt je toch ook niet blij van?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Maar weet je wel waar je aan toe bent.

En ligt meer in de lijn van mijn verwachtingspatroon van het (huidige) scoutingapparaat.

En dan heb ik het vermaledijde JdJ-woord niet eens gebruikt! ;-)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je weet nu toch ook waar je aan toe bent? De echt grote talenten komen niet naar PSV. De talenten die PSV wel kan halen zijn leftovers dus twijfelgevallen, met af en toe een gelukje.

Sjonnie of welke andere TD verandert daar niks aan.
+1/-0

Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Nou veel bombarie? Dat heb ik niet meegekregen.
Een Amerikaans talentje die voor 250/300 duizend gekocht werd van het 2e elftal van Hannover. Het was niet zo dat psv deed alsof ze Messi binnenhaalde. Toch denk ik dat er meer in hem had gezeten als vBommel hem vorig jaar een basisplek gegund had. Ook had psv daar in Amerika van kunnen profiteren. Maargoed, hij is weg. Nu verder doorselecteren en zorgen dat het niveau van jongPSV snel op peil komt waar het zou horen, zodat er ook weer toppertjes door kunnen stromen naar het eerste ipv dat we opleiden voor Blauw geel of udi19
+1/-0

 
Hij kon het niveau van Jong PSV niet eens aan, maar had wel een basisplaats in het eerste moeten krijgen? :huh

Daarnaast stromen er ieder jaar voldoende spelers door naar de A-selectie, dus het slaat nergens op dat je nu beweert dat PSV aan het opleiden is voor amateurclubs.
+3/-0

3 jaar geleden
Oppergaard is vele malen beter. Die zus ik nog wel wat doen de komende jaren
+1/-0

 
3 jaar geleden
PSV vrouwen wonnen eergisteren wél van Ajax en spelen wél mee om het kampioenschap, dusssss.....
+1/-0

 
3 jaar geleden
Deze snap ik ff niet (als reactie op mijn ludieke opmerking)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Even ludiek bedoeld: dat die zus dan maar mag meedoen met de vrouwen van PSV.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Juist, duidelijk, goede overwinning btw, tijdje zitten kijken; zou verdient zijn als ze eindelijk kampioen spelen...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Misschien dat de vrouwen dan ook opgepikt worden op dit PN... alhoewel zal wel weer niet.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja dat is wel raar ja, weinig vrouwelijke fans vlg mij hier op de site, maar msn vergis ik me...

Jong ook weer gewonnen... ook niets te zien hier, msn zijn de moderators in winterslaap...
+1/-0

3 jaar geleden
Vind dit er toch wel weer 1 eentje in het rijtje miskopen. Ik neem aan dat je spelers haalt die op termijn bij PSV 1 aan moeten sluiten, als dan jong al te hoog gegrepen is heb je de plank toch behoorlijk mis geslagen. Zeker als je je bedenkt dat Jong ook al twee jaar onderin bungelt. Dit gebeurt best vaak met spelers die gekocht/gehuurd worden voor jong PSV. Niet elke aankoop is natuurlijk een schot in de roos, maar spelers die voor Jong al te kort komen mag geen geld aan verkwanseld worden. Hij heeft nu enkel de ontwikkeling van ander talent in de weg gestaan.
+1/-0

 
3 jaar geleden
PSV doet wat Europese topclubs ook doen: meerdere jeugdspelers halen voor een laag bedrag en wanneer er 1 tussenzit, die tot het 1e elftal reikt, is de missie al geslaagd.

Soms krijg je later de deksel op je neus door een speler te vroeg af te schrijven zoals recentelijk bij Arsenal gebeurde: Gnabry via Werder Bremen naar bepalende speler van FC Bayern, Malen naar ons en een grote transfer lonkt komende zomer.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat begrijp ik, maar deze heeft Jong PSV niet eens gehaald. Je gaat niet zomaar willekeurig wat spelers halen in de hoop dat er eens wat tussen zit. Je scout toch wel op bepaalde basisvaardigheden en voor bepaalde posities, met als uiteindelijke doel PSV 1. Dat zal zeker niet ieder talent halen, de eisen daarvoor zijn zeer hoog. Maar spelers kopen om de tribune op de Herdgang warm te houden moeten we niet willen. Kan me ook niet voorstellen dat we hier iets aan verdiend hebben met een aflopend contract.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dan nog zal hij niet genoeg opgebracht hebben om de linkervoet van Drommel te betalen. Verliespost zeker als je ook zijn salaris in ogenschouw neemt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je hebt ook nooit de garantie dat een talent wat het op dit moment heel goed doet in een jeugdteam het ook over 2 jaar goed doet in jPSV of het 1e. Een speler van 16 kan nu 3 keer beter zijn dan de rest van z'n team, gebombardeerd worden tot toptalent en zich vervolgens niet of nauwelijks doorontwikklen. Of dat nou bij PSV of Barcelona is maakt ook niets uit, geen garanties.
Mo is ook een toptalent toch? Nou, we zien het.

Ik zag die Gloster tijdens de voorbereiding van het huidige seizoen een paar keer voorbij komen in wat filmpjes van de trainingen en toen dacht ik ook een aardig spelertje te zien en had ik zelfs verwacht dat hij aan zou sluiten bij het 1e, zeker gezien het tekort aan backs.

Er worden natuurlijk geen spelers gehaald om de tribune warm te houden, mja.. soms loopt het toch zo.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dit is nou niet bepaald een jeugdspeler voor een laag bedrag met een minimaal salaris van 218.000 de afgelopen jaren en dit jaar zelf minimaal 436.000 euro. Geld wat wel veel beter kunnen gebruiken lijkt me. Misschien toch iets lokaler kijken, dat scheelt tonnen per speler
+1/-0

3 jaar geleden
Ik denk dat er soms simpelweg de tijd of mogelijkheden ontbreken om spelers met een sterk toegevoegde waarde aan te trekken,en er dan voor opvulling wordt gekozen,puur ter uitbreiding en de selectie op peil te houden.
Gloster past in dit rijtje,niks meer of minder.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Probleem is dat je niet precies kunt inschatten hoe de (groei)curve van een jonge speler zal verlopen. Bij veruit de meeste spelers zal dit gaan stokken, maar vertel maar bij welke dat wel goed zal gaan, en pik die er maar eens uit. Elke club heeft hier mee te maken, vandaar dat bij alle clubs de meeste jeugdspelers afvallen voor het 1e elftal, dat is echt niet iets dat bij PSV speelt en de andere clubs niet. Het blijft een beetje met hagel schieten bij het aantrekken van jeugdspelers.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Precies... 10 talenten.... 1-2 breken door. Die discussie voert ajax ook met familie nouri.... Die willen 40 miljoen zien.... Terwijl je nooit zult weten of die jongen echte topper zou worden.
Ihataren moet ook nog veel bewijzen.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage