Transparent
Inloggen
Sluiten

Erwin van de Looi: 'Cody Gakpo zal tegen Roemenië niet starten'

24 maart 2021 14:57 - NOS
Foto: Pro Shots

Erwin van de Looi: "Cody Gakpo zal tegen Roemenië niet starten"; image source: Pro Shots

Cody Gakpo is komende week niet volledig inzetbaar bij Jong Oranje. Dat geeft bondscoach Erwin van de Looi aan in gesprek met de NOS. "We moeten nadenken over drie wedstrijden in zeven dagen. Er zitten steeds maar twee dagen herstel tussen. Als we hem tegen Roemenië laten starten is de kans heel groot dat hij tegen Duitsland maar heel beperkt inzetbaar is", aldus Van de Looi. "We kiezen er voor om hem tegen Roemenië niet te laten starten. Als het nodig is kan hij het team helpen vanaf de bank. Dat betekent dat hij er in de wedstrijd tegen Duitsland waarschijnlijk heel anders opstaat."

De bondscoach wil wel benadrukken dat de aanvaller van PSV fit is. "Je kijkt alleen ook naar hoeveel wedstrijden ze de laatste tijd gespeeld hebben en of ze terugkomen van een blessure", zo geeft hij aan. "Het is een puzzel omdat je veel wedstrijden in korte tijd speelt. Als je één wedstrijd in een week zou spelen was het geen twijfel om met Cody te beginnen. Die risico's moet je alleen niet nemen. Niet voor ons eigen, omdat we nog twee wedstrijden hierna moeten spelen. Maar ook niet richting de spelers en hun clubs."

Jong Oranje zal daarom ook niet drie keer in dezelfde opstelling aan gaan treden komende week. "Je moet de grenzen opzoeken, maar die grens moeten we heel goed in de gaten houden", zegt hij daarover. "Voor de clubs zijn er nog heel belangrijke wedstrijden hierna. Ik hoop dat de spelers ook daaraan mee kunnen doen. Het zou dan heel zonde zijn om rare risico's te nemen. Dat moet je nooit doen."




Tags

cody looi roemenie erwin gakpo duitsland jong oranje nos opstaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Goed dat er gekeken wordt naar de fysieke gesteldheid en dat het niet alleen eigen belang is.
+1/-0

3 jaar geleden
Geeft ook wel aan wat zijn status is binnen Jong Oranje. Erg belangrijk dus.
+2/-0

3 jaar geleden
Waarom speelt malen dan.
Speelt de laatste tijd ook onder zun nivo
+1/-0

 
Wat heeft dat met Jong Oranje te maken dan?
+1/-0

 
reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje