Transparent
Inloggen
Sluiten

Olivier Boscagli: 'Ik hoop dat ik de meningen na vorig seizoen heb omgedraaid'

6 april 2021 22:31 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Olivier Boscagli: "Ik hoop dat ik de meningen na vorig seizoen heb omgedraaid"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met De Telegraaf geeft Olivier Boscagli aan dat hij afgelopen zomer hard gewerkt heeft nadat hij een ongelukkig eerste seizoen kende bij PSV. "Ik begreep alle kritiek, het was een heel zwaar eerste jaar voor mij", aldus Boscagli. "Mijn zaakwaarnemer vroeg in de zomer wat ik wilde doen. Of je neemt de makkelijke weg en gaat terug naar Frankrijk, of je doet alles om wél bij PSV te slagen. We waren er honderd procent zeker van dat ik bij PSV zou kunnen spelen. Dus ik heb een heel lange voorbereiding gedraaid voor mezelf in Monaco."

De Fransman trainde hard op het strand. "Veel cardiotraining, ik heb geprobeerd wat sterker te worden met een personal trainer en veel in het mulle zand gewerkt, omdat ik niet de snelste speler ben", zo geeft hij aan. "Ik wil snel kunnen anticiperen, dus moet wendbaar zijn. Ik bekijk veel wedstrijden van Thiago Silva. Eén-op-één zou hij het verliezen op snelheid, maar bijna niemand gaat hem voorbij, omdat hij altijd in de juiste positie staat. Dat zijn details waar ik aan werk."

Boscagli moet bekennen dat hij met iets teveel zelfvertrouwen bij PSV binnen kwam na zijn transfer. "De trainer had op dat moment echt een linksback nodig, maar dat bleek ik niet te zijn en dat was teleurstellend. Er zijn veel redenen waarom het vorig seizoen niet lukte, maar ik ben geen jongen die terugkijkt", zegt hij daarover. "Alles bij elkaar werd het wel dé reden om te blijven. Ik dacht: wat ik ben, is niet wat jullie het laatste jaar van me hebben gezien. Ik hoop dat ik de meningen na vorig seizoen heb omgedraaid. Dat was het belangrijkste voor mij."

De verdediger vindt het huidige seizoen wel heel teleurstellend. "Omdat we de kwaliteiten hebben om kampioen te worden. Ik vind niet dat we meer verdienden, omdat we teveel hebben laten liggen en daarom nu op deze positie staan", legt hij uit. "Alle focus ligt nu op de resterende zes duels om de tweede plek te beschermen. PSV moet elk jaar Europees voetbal spelen. Dit seizoen was voor velen het eerste met drie duels in een week, ook voor mij. Dat ritme moeten we ons snel eigen maken, anders kunnen we nooit voor een Europese topclub spelen."

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli anticiperen cardiotraining frankrijk fransman monaco mulle silva strand telegraaf terugkijkt thiago

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Goh, Als Mo hem nou eens als voorbeeld neemt.
+1/-1

2 jaar geleden
Prima teksten. Zelfkritisch. Vorig jaar kut. Dit jaar behoorlijk. Nou het team nog.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Leuk stukje voor het technisch kader. Gehaald als linksback. Slechts 1 probleempje. Het was geen linksback. Straalt weer goed af op de scouting en Sjonnie.

Gelukkig heeft ie zich onder Schmidt herpakt op zijn eigen positie, want dit was toch echt een misser van vBommel, ook al was het geen linksback, slechter dan Sadilek kon niet.

Wel weer een beetje jammer dat meneer pas wakker wordt als ie bijna exit is, en dan pas met een personal trainer aan de slag gaat. Sowieso raar dat dat geen verplichting voor elke PSV speler is, in de absolute top is dagelijks werken met een personal trainer allang de normaalste zaak. Veel te vrijblijvend hier in Ehv.
+1/-1

 
Hij is helemaal niet gehaald als linksback
+4/-1

 
2 jaar geleden
Volgens de media was hij de concurrent voor Lato
+1/-0

2 jaar geleden
Doet het uitstekend! Ben wel benieuwd wat we doen als PSV nog niet eens 2de wordt? Roger heeft in wedstrijden teveel 'geëxperimenteerd'. Bizar eigenlijk maar wel in lijn met directie en scouting. Jammer genoeg een giga verval meegemaakt laatste 2 jaar.
+3/-2

 
Niet met je eens, het voetbal is juist het laatste jaar, klasse beter geworden. Als je scorenbord journalistiek toepast, is het idd niet allemaal goed gegaan. Dit komt door onze backs. Die zijn beide verdedigend te zwak, ook worden hun posities slecht overgenomen door Sangare en Rosario beide hebben voor die positie teveel risico in hun spel. Dat Olivier een van onze beste spelers is, had ik vorig jaar al gezien op de training. Technisch de gelijke aan Mario, Mo en Cody, komt alleen voor de backpositie snelheid tekort, zou anders ook een prima linksback zijn. Geen enkele voetballer wordt geboren voor een positie, belangrijk is of zijn kwaliteiten passen bij die positie. Denzell is opkomend sterk, heeft scorend vermogen, maar kan geen man tegen man gevecht winnen, iets waar Jordan juist een kei in is. Max precies hetzelfde, en heeft op verdedigend vlak daarom veel faalangst, omdat hij dit zelf ook weet. Ik denk dat volgend jaar Armando de positie van Viergever over zal gaan nemen, mits hij al zijn blessures erop heeft zitten.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Ok sorry niet mee eens. Wedstrijden lijken wel flipperkasten. Controle hebben ze bijna nooit over een wedstrijd. De backs krijgen teveel opdrachten imo. 433 past veel beter bij dit team met hun snelheid en gebruik maken van de beschikbare ruimtes.
+3/-4

 
2 jaar geleden
Ik vind het positiespel van PSV beduidend zwakker dan dat van AZ en Ajax. Heeft niks met scorebord journalistiek te maken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens @rwhb, scorebordjournalistiek. Het veldspel is, enkele wedstrijdbloopers daargelaten, flink vooruit gegaan dit seizoen, en nog steeds groeiend. Gebeurde niet, maar als in sommige toppers na de winterstop nèt iets meer 100% kansen van het grote aantal benut waren, was de 2e plaats al lang veilig gesteld, maar ja. PSV kreeg sinds Piraeus uit buiten AZ(2 goals) slechts één (en één keer geen) goal tegen. De laatste 2 wedstrijden zie je dat PSV positioneel een stuk beter staat waardoor er met minder energie gepresst kan worden, het gaat zichtbaar vooruit.
+2/-1

Schijnt normaalste zaak van de wereld bij PSV te zijn, speler halen om op verkeerde positie op te stellen, zie maar door de jaren heen hoeveel dat je tegenkomt, soms lijkt het ook of we met een tweelingbroer opgescheept worden;-)
+2/-1

 
2 jaar geleden
Haha indd. Bizar beleid laatste jaren sinds vertrek Brands een grote puinhoop
+2/-2

 
2 jaar geleden
Gevalletje Maher was toch ook onder Brands?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Eens, maar 10% miskopen of 90% is wel even iets anders!
+1/-3

 
Sorry bro, maar gevalletje Maher is al lichtjaren geleden, laten we als PSVers ons gewoon aan het heden houden en vooral realistisch blijven in plaats van elkaar af te moeten troeven.
+1/-0

2 jaar geleden
Maakt samen met Teze beste ontwikkeling door bij huidige PSV, prima mentaliteit en technisch uitstekend, moest wat mannelijker worden en laat nu zien dat te snappen, uitstekend in- en overzicht, met dito pass in de voeten; hopelijk vaker op het middenveld...
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje