Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV verstevigt dankzij doelpunten verdedigers koppositie in vierde periode

9 april 2021 21:54
Foto: Pro Shots

Jong PSV verstevigt dankzij doelpunten verdedigers koppositie in vierde periode; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft vrijdagavond wederom goede zaken gedaan in de strijd om de vierde periode. 'Buurman' FC Eindhoven werd in het Jan Louwers Stadion met 0-2 verslagen. Die zege voelde na de wedstrijd nog lekkerder aangezien Helmond Sport met grote cijfers verloor in Volendam. Bij het ingaan van de speelronde stonden Jong PSV en Helmond Sport nog samen bovenaan, maar na vrijdagavond staat de ploeg van Peter Uneken alleen aan kop.

Jong PSV nam direct vanaf het begin het heft in handen. Het duurde even voordat er daadwerkelijk kansen kwamen, maar de eerste goede mogelijkheid was direct raak. Na ruim een half uur spelen opende Dennis Vos uit een hoekscop de score. Vlak voor rust kreeg de ploeg een enorme mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar aanvoerder Tijn Daverveld zag een strafschop gekeerd worden.

Na rust was het spel van beide teams erg slordig. Jong PSV kwam nauwelijks tot kansen, maar dat lukte de thuisploeg ook nauwelijks. Doelman Maxime Delanghe hoefde slechts één keer echt reddend op te treden. Tien minuten voor tijd volgde dan de definitieve beslissing. Rechtsback Shurandy Sambo maakte alweer zijn zesde treffer van dit kalenderjaar en bepaalde de eindstand op 0-2. In de slotfase viel Ismael Saibari nog in. Vanwege blessureleed was de middenvelder twee maanden uit de roulatie geweest, maar maakte nu weer zijn rentree.

Door de zege is Jong PSV bovendien in de Keuken Kampioen Divisie het hoogst geklasseerde Jong-team. Jong Ajax verloor vrijdagavond in eigen huis van TOP Oss, zodat Jong PSV over de Amsterdammers heen is gegaan op de ranglijst. Op maandag 19 april wacht voor de ploeg van Peter Uneken een thuiswedstrijd tegen promotiekandidaat De Graafschap.

Opstelling Jong PSV: Delanghe, Sambo (87' Seelt), Daverveld, Vos, Oppegard (46' Felipe), Matuta, Rigo (87' Saibari), Thomas (70' Fofana), Antonisse, Kristinsson, Kjolo




Discussieer mee op de forums


Tags

jong daverveld delanghe helmond saibari sambo uneken verstevigt vos antonisse blessureleed buurman felipe fofana graafschap hoekscop ismael kjolo kristinsson lekkerder matuta oppegard oss reddend rigo seelt volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Het gaat maar door ! En Sambo scoort er lustig op los. En dat voor een rechtsback 👍🏻
+1/-0

2 jaar geleden
Heb het idee dat die Antonisse fijne speler wordt en doorstoot naar het 1e, puur voorgevoel
+1/-0

Sambo heeft nog een lange weg te gaan hoor
+1/-0

2 jaar geleden
Altijd leuk de mini Lichtstadderby winnen.Doelpunt nummer 6 voor Sambo.Kan verder geen goed oordeel over het niveau geven.Is jammer dat de wedstrijden van Jong niet meer uitgezonden worden.Vitesse punten verloren dus het was een prima avond en gisteravond was ook een leuke avond.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Als ajax de EL zou winnen, is dat gunstig voor de nummer 2 van dit jaar, die wellicht daardoor later instroomt in de voorronde CL.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Als Manchester United de EL wint ook...

Als de Europa League winnaar zich in de eigen competitie al kwalificeert voor de groepsfase van de Champions League slaat de nummer twee van Nederland een voorronde over in de Champions League. Niet alleen heb je dan twee weken langer vakantie, maar je bent dan ook al verzekerd van Europees voetbal tot aan de winterstop.

Het groepsfaseticket dat Ajax/ManUtd bij een Europa League-winst eigenlijk zou krijgen gaat dan naar de nummer drie van Frankrijk, de nummer vijf van Europa.
+6/-1

 
2 jaar geleden
Vreemd dat je een minnetje krijgt door wat info te delen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Iemand heeft hele dikke vingers hahah
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Moet er niet aan denken dat dat gebeurd, dat al dat geschreeuw en opgepompte arrogantie nog eens beloond wordt, om nog maar te zwijgen over de media aandacht...

Dus dan graag Man u...😅
+4/-0

 
2 jaar geleden
De kans dat PSV 2 of 3 voorrondes doorkomt is niet zo erg groot dus ik ga echt die Amsterdammers niet supporteren. Het orgasme dat losbreekt mochten ze de EL winnen is te pijnlijk en sterkt de aanwezige arrogantie daar alleen maar.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Hoezo Ajax de EL winnen. Die liggen er uit tegen die slimme Italianen. Typisch Nederlands Tis de kwartfinale en ze denken al aan winst van het toernooi hahah
+1/-0

2 jaar geleden
Inmiddels beste jong team, ze zijn op stoom gekomen, straks winnen ze de laatste periode nog, goede ontwikkeling...

Was dat in t eerste jaar dat ons jong mee deed in de kkd en toen n periode wonnen?
+1/-1

 
Ja. Zowel in 2013/2014 (eerste seizoen) als in 2016/2017 hebben ze een periodetitel gepakt. Wordt wel weer eens tijd dus :D
+1/-0

 
2 jaar geleden
Juist die 16/17 staat me nog wel bij met oa Sam Lammers, Gudmondson en Abouklal; alledrie ook in betaald voetbal op redelijk niveau terecht gekomen.

Weet iemand hoe het gaat met Lammers bij Atalanta? Vind nog altijd zonde dat hij die keuze maakte...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zeker fijn dat ze het goed doen! Ze hebben van ver moeten komen. Aankomend weekend laten zien tegen De Graafschap. Dat is wel andere koek dan FCE.
Qua Lammers... Heeft nog geen potten kunnen breken. In het begin veel invalbeurten gemaakt, maar houdt de laatste tijd vooral de bank warm. Ze laatste wedstrijd was van begin februari. Z'n laatste doelpunt is van oktober.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Oké dank!

Bevestigd wel mijn vrees, zo jammer voor zijn carrière; had beter hier kunnen blijven, hele basis gespeeld ipv Zahavi... iig nog wel 10 mln opgebracht voor PSV
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Als Jong PSV periode kampioen wordt is dat alleen ‘leuk’ toch,
niks aan verbonden verder??

Kan er nou nog steeds niemand degraderen uit de eerste Divisie?
Vind ik wel jammer.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Er had in ieder geval een jong team kunnen degraderen, alleen door covid zijn alleen de kkd en eredivisie doorgegaan. Belangrijk dus om nooit als slechtste jong team te eindigen. Zitten nog wel een hoop regels aan vast, maar voorkomen is beter dan genezen. Geen idee hoe het zit met de andere teams. Volgens mij kan er daar niemand van degraderen. De amateurs moeten immers ook willen promoveren...
+1/-0

 
Andere teams kunnen inderdaad niet degraderen, omdat er geen enkele amateurclub wil promoveren naar het betaald voetbal door alle regels die daaraan vast zitten.

Jong-teams kunnen dat op papier wel. In de praktijk zal het echter nog jaren duren voordat er een ander Jong-team in de KKD komt
+1/-0

 
2 jaar geleden
Okay, dank voor de uitleg.
Nu begrijp ik de mini competitie tussen de jong elftallen beter (behalve prestige)

Jammer dat er geen toewas is van clubs onder de
kKD. Maar begrijpelijk dus wel met alle regels en nu kun je kampioen van Nederland worden (amateur) ipv ergens een jaar of twee in de KKD te bungelen.
Persoonlijk denk ik dat het voor Nederlands voetbal wel goed zou zijn.
Nog iets meer geld naar amateur clubs. Meer interesse in degradatie en promotie uit die leagues
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zou een reden voor een groot volksfeest zijn. Huldiging en platte kar door Eindhoven
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje