Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kent ondanks zwakke wedstrijd geen problemen met VVV

11 april 2021 16:23
Foto: Pro Shots

PSV kent ondanks zwakke wedstrijd geen problemen met VVV; image source: Pro Shots

PSV heeft zondag de tweede plek weer terug weten te pakken. Ondanks een zeer zwakke wedstrijd werd op bezoek bij VVV-Venlo met 0-2 gewonnen. Cody Gakpo en Donyell Malen zorgden uiteindelijk voor de doelpunten.

PSV had zoals verwacht direct vanaf de aftrap de overhand in het duel. Het kwam echter wat lastig tot kansen. VVV trok zich massaal terug en ook de passing was te slordig. De eerste kans was echter wel direct raak. Wederom had Olivier Boscagli een grote rol met een uitstekende pass op Donyell Malen. De spits tikte meteen door op Cody Gakpo en de 0- 1 was een feit.

VVV leek zich even op te richten en kreeg al snel een goede kans. Eredivisie-topscorer Giakoumakis had de bal voor het inschieten, maar zag Yvon Mvogo redding brengen. De Griek werd bovendien afgevlagd vanwege buitenspel. Het spel van PSV zakte echter flink naar beneden. Het zorgde ervoor dat er voor beide doelen geen enkel gevaar was en de 0-1 ook de ruststand was.

PSV begon ook uitermate zwak aan de tweede helft en werd onder druk gezet door de thuisploeg. Het was echter wel de ploeg van Roger Schmidt die opnieuw toesloeg na een uur spelen. Na een uitstekende aanval wist Malen de 0-2 te maken. De VAR keek nog even of het geen buitenspel was, maar dat bleek niet zo te zijn en de treffer bleef daarom staan.

Bij de thuisploeg leek het vertrouwen in een resultaat definitief verdwenen te zijn. Ruim een minuut na zijn treffer kreeg Malen opnieuw een grote kans, maar zag dit keer de doelman redden. Omdat de spits een kwartier voor tijd niet goed uit kwam met zijn passen ging opnieuw een enorme mogelijkheid verloren.

Vijf minuten voor tijd mocht Armando Obispo invallen omdat Philipp Max niet meer verder kon. Voor de jonge verdediger waren het zijn eerste minuten in de Eredivisie dit seizoen nadat hij vanwege een blessure lang uit de roulatie was geweest.

In de resterende minuten gebeurde verder niks noemenswaardigs meer. PSV won bij VVV. Ondanks een zeer zwakke pot kende het uiteindelijk geen problemen, maar het liet na om aan het doelsaldo te werken.




Discussieer mee op de forums


Tags

vvv malen cody eredivisie gakpo afgevlagd aftrap armando boscagli giakoumakis griek inschieten mvogo noemenswaardigs obispo passing philipp roger schmidt tikte toesloeg topscorer var yvon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage