Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Joël Drommel tekent contract bij PSV

16 april 2021 09:50 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Joël Drommel tekent contract bij PSV</b>; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële kanalen de komst van Joël Drommel bevestigd. De doelman van FC Twente heeft in Eindhoven een contract voor vijf seizoenen getekend en gaat in vanaf komende zomer. Het Eindhovens Dagblad meldde eerder al dat PSV 3,5 miljoen euro betaalt voor Drommel. Er zijn daarbij geen prestatiebonussen afgesproken, zodat de transfersom niet hoger op zal lopen.

Technisch manager John de Jong geeft aan blij te zijn met de komst van de doelman. "Joël heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al ontzettend veel ervaring op het hoogste niveau", aldus De Jong. "Hij is één van de meest beloftevolle keepers van Nederland en de Eredivisie. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentie."

Met zijn komst speelt PSV al in op wijzigingen bij de keepers van de club. "“Met het aanstaande vertrek van Lars Unnerstall en de mogelijkheid dat Yvon Mvogo terugkeert naar RB Leipzig in ons achterhoofd, wilden we er zeker van zijn bij de start van het seizoen te beschikken over een betrouwbare keeper die de kwaliteiten heeft om voor PSV te spelen", zo geeft hij aan. "Dat is met het aantrekken van Joël gelukt. Daarnaast beschikken we met Maxime Delanghe en Vincent Müller over twee talentvolle keepers die dit seizoen gegroeid zijn door trainingen bij de A-selectie en wedstrijdminuten met Jong PSV."

Drommel zelf kijkt uit om bij PSV aan de slag te mogen gaan. "Vanaf het eerste gesprek, heb ik mijn zinnen op een overstap naar PSV gezet", zegt hij daarover. "De club en Roger Schmidt hebben veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. PSV is een Nederlandse topclub, die jaarlijks strijdt om de prijzen en Europees voetbal speelt. Naar die uitdaging was ik op zoek. Ik wil het seizoen goed afsluiten en kijk enorm uit om daarna aan te sluiten bij PSV en kennis te maken met de spelersgroep en overige stafleden."


Meer op PSV.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

drommel jong achterhoofd beloftevolle delanghe eredivisie leipzig muller mvogo nederland prestatiebonussen roger schmidt twente unnerstall yvon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Netjes gedaan. Goede prijs goede voorwaarden, nu maar hopen dat hij niet bij het rijtje miskopen aan gaat sluiten. weer eens een goede aankoop kunnen we wel gebruiken.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ben zeker nog niet volledig overtuigd dat Drommel nu de beste keeper is voor ons, maar denk wel dat De Jong in het onderhandelingsspel met Twente aan het langste eind heeft getrokken. 3,5 miljoen zonder opties en bonussen lijkt mij wel een prima deal.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ben jij n scout? Ik hoor graag namen dan!
+2/-1

 
2 jaar geleden
Jij vraagt wie dan wel in NL. Ik mag hopen dat een ambitieuze club als PSV met een duur scoutingsapparaat over de hele wereld kijkt en jaagt naar aanwinsten. Ik neem aan dat je die mening deelt.
+4/-2

 
2 jaar geleden
Daar hebben wij toch geen zicht op!
+2/-1

 
2 jaar geleden
Wat bedoelde je met ‘wie dan wel in NL’?
+1/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Omdat wij - de fanatieke PSV supporters en "leken" in deze - niet de tijd en de middelen hebben om in buitenland te kijken welke jonge keeper voor PSV geschikt is.

In Nederland kun je (wij) wel een aardig beeld krijgen via de competitie hier...
+2/-1

 
2 jaar geleden
Duidelijk. Ik dacht dat je bedoelde welke Nederlandse keeper dan wel. Voor mij part staat er een Arabier in onze goal. Als hij maar punten pakt.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Klopt, die jongen van Sparta vind ik bv ook groot talent, maar is geen Nederlander.

Dat vind ik wel een grote pre bij Drommel, dat we een Nederlandse keeper hebben aantrokken!
+2/-1

 
2 jaar geleden
Geen idee, Unnerstall misschien? ;) Die was in elk geval 3,5 miljoen goedkoper geweest
+1/-0

 
2 jaar geleden
Haha, die had van mij ook meer kansen, of eigenlijk een echte kans verdient, maar ja meevoetballen hè
+1/-0

2 jaar geleden
Hopelijk kan Joel de lijn van voor de winterstop doortrekken en wordt hij een ware puntenpakker. Niet onbelangrijk.
+2/-1

2 jaar geleden
Welkom Drommel! Fijn om weer eens een keeper die nog wel eens een penalty pakt.
Stopte sinds de terugkeer van Twente in de eredivisie 4 van de 10 pingels; prima statistiek.
+3/-0

2 jaar geleden
Positief een Hollandse jongen. Heeft potentie, maar hij zal ook betere jongens voor hem moeten hebben om beter te doen dan de keepers die we laatste seizoenen hadden.
verder blij dat er een relatief jonge speler kiest voor Nederlandse top i.p.v. naar buitenland. Hoop dat we meer spelers kunnen halen die hier doorgroeien en daarna pas een stap gaan maken naar het buitenland
(wishfull thinking uit de jaren 90 en de 00's)
+4/-0

 
2 jaar geleden
Er was interesse van enkele laagvliegers uit de Bundesliga. Als Drommel onomstreden was geweest, dan waren er wel mooiere buitenlandse clubs gekomen en ik vraag me af of hij dan nog voor PSV heeft gekozen. Dus we kunnen hier allemaal wel zeggen dat we niet helemaal overtuigd zijn, maar als we wel overtuigd waren geweest had hij niet voor PSV gekozen. Zo eerlijk moeten we ook zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ook uit Frankrijk was er interesse en ook dat cluppie uit Amsterdam was geïnteresseerd.
Drommel heeft ook meerdere malen aangegeven in Nederland te willen blijven.

Zo eerlijk moet je ook zijn. ;)
+1/-1

2 jaar geleden
Welkom Drommel...Bewijs je maar. Voordeel van de twijfel
+1/-0

2 jaar geleden
Prima prijs voor een keeper waar je nog wel even mee vooruit kan. Had het ook wel verwacht dat het nog goed zou komen. Anders was hij volgend kaar gewoon gratis uit de deur gelopen bij Twente
+2/-0

2 jaar geleden
Imo zéér matige keeper.

Nou bewijs het tegendeel maar!

Weinig fiducie in.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ik kan me best voorstellen dat je liever iemand met de kwaliteiten van Neuer had gezien, maar om nou te zeggen dat het een "zéér matige keeper" is...
+4/-1

 
2 jaar geleden
Noem het toeval, maar elke keer als ik hem op tv zie, gaat hij in de fout.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Sinds er belangstelling van PSV was heeft hij geregeld fouten gemaakt. Hopelijk zegt dat niets over het onder druk presteren van Joel. We zoeken namelijk een puntenpakker.
+1/-0

2 jaar geleden
Wauw, wat een overwegend zure reacties op een nieuwe keeper. Mocht ie niet doorbreken, kunnen wij in ieder geval zeggen dat we daar alles aan gedaan hebben, he? Kom op jongens, nieuwe keeper, jonge hollandse gozer, met potentie, beetje enthousiasme hoor! Laten we hem vooral helpen de beste keeper van NL te worden, ipv hem op voorhand al af te vallen. Come on PSV!
+4/-1

 
2 jaar geleden
Zal de tijd wel zijn, gallische reacties zijn populair
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje