Transparent
Inloggen
Sluiten

Supporters eren op schitterende wijze Willy van der Kuijlen

21 april 2021 22:08
Foto: Twitter Lighttown Madness

Supporters eren op schitterende wijze Willy van der Kuijlen; image source: Twitter Lighttown Madness

Woensdagavond heeft een grote groep PSV-supporters op passende wijze afscheid genomen van Willy van der Kuijlen. Met vuurwerk en veel fakkels werd Mister PSV herdacht. Zaterdag zal in het Philips Stadion de afscheidsdienst van Van der Kuijlen plaats vinden. Het Eindhovens Dagblad meldt dat er daarna nog een 'laatste saluut' van de supporters zal volgen.






Tags

kuijlen willy afscheidsdienst fakkels herdacht mister saluut vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Prachtig. Schitterend. Voortreffelijk.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Prachtig, we - diegene die hem live zagen spelen - kunnen niet genoeg benadrukken wat deze geniale voetballer en bovenal prettig mens zo uniek maakte, voor PSV, voor Helmond, voor Eindhoven, voor Brabant, voor heel voetbalminnend Nederland.

Zelfs in Europa: mocht je ooit op Corsica komen dan begrijp je dat.
De foto van Willy met de Eufacup boven zijn hoofd en met het shirt van Bastia aan is daar legendarisch!

Ons 2e thuis - het PSV Stadion dat er al staat vanaf 1910 - naar hem vernoemen zou ook helpen...
+5/-0

 
3 jaar geleden
Ons stadion draagt al een naam. Hoe los je dat op?
+1/-2

 
3 jaar geleden
Hoe deden ze dat bij de andere 493728 stadions wereldwijd met een naamsverandering?
+2/-0

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Bij mij zijn er woorden te kort om te benadrukken wat HIJ ,onbewust betekend heeft voor mij . Als menneke mijn eerste wedstrijd beleefd , 1971 geloof ik... er stond ergens een houten tribune waar de jeugdrang nog was(geloof links van de ere tribune) Natuurlijk , wist ik niet wie wie was. Maar omdat er toen op Welschap het toenmalige trainingsveld ,getraind werd was het voor mij lekker dichtbij omdat wij in Veldhoven woonde en daar zeer regelmatig een bezoek te brengen. Wat uiteindelijk resulteerde in een bewondering van de voetballer en persoon
Willy van der Kuijlen .

de voetbalkaarten die er toen waren zijn nog lang bewaard gebleven , en heb ik durf wel te zeggen toen ik rond de 7 /8 jaar was iedere thuiswedstrijd bezocht met onze buurman. Op de L side in de , Helmondse hoek ,
Mischien was de bewondering voor al gebasseerd op het feit dat er geen bravure was , maar gewoon een voetballer die boven een ieder uitstootte .
Een buitengewone klasse en een van de meest sportiefste voetballer ooit .

Ik hoop dat er dan ook een mooi gebaar Van het huidige PSV komt richting hem om hem te blijven herdenken en of het nu het stadion of een tribune is , maakt niet uit. Bij mij blijft hij altijd de nummer 1 van Nederland , en zal hij iedere wedstrijd rond zweven in het stadion.

Willy Bedankt ,dat ik je heb zien voetballen en trainen en dat ik je ook nog als mens heb ontmoet, en toen je 65 werd je samen met F.A uit Gemert , je verjaardag gevierd hebt en ik een heerlijk diner voor jou heb kunnen verzorgen.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Prachtige hommage, mooi verhaal, best jaloers dat jij hem zo dichtbij hebt kunnen meemaken...
Een tribune is ook goed, maar er moet wel wat gebeuren idd!
+1/-0

 
3 jaar geleden
@greggo ook bij mij komen allerlei nostalgische gedachten en gevoelens bovendrijven.
Het klopt wat je zegt, de jeugdrang(zo'n papieren knipkaart van 13 gulden was de toenmalige seizoenkaart) bevond zich linksonder bij de huidige hoofdtribune(zeg maar zowat tegen eetcafé de Verlenging aan.
In die tijd fietste ik ook regelmatig vanuit Woensel naar de Welschapse dijk om naar de training te gaan kijken.
Waar Willy van der Kuijlen en Jan van Beveren een wedstrijdje hielden, Willy schieten op de lat vanaf de penalty stip, Jan van Beveren de bal bovenhands gooien vanaf de stip.
Daarna handtekeningen en foto's vragen en weer naar huis.
Een geweldenaar als skiete Willy gaat PSV waarschijnlijk nooit meer krijgen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Philips An gort SKIETÈ stadion... opgelost haha
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hahahaaha. Mijn gedachte was ‘je afkomst verloochen je niet’....... beetje creatief denken en je slaat 2 vliegen in 1 klap.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Afgelopen maandagochtend ontving ik een pushmelding van de NOS waarin stond dat Willy van der Kuijlen was overleden. Geschokt deelde ik dit trieste nieuws direct met een collega (ook een PSV supporter) met wie ik aan het bellen was. Samen verwerkten we de eerste schok van dit verlies.

Ik heb Skiete Willy nooit live zien voetballen, maar ben opgegroeid met de verhalen over o.a. Willy en ik voelde trots als ik geconfronteerd werd met zijn ongelofelijke statistieken voor ONS PSV. Op het internet heb ik veel van zijn hoogtepunten talloze keren bekeken en zijn biografie heb ik met veel plezier gelezen.

Na de eerste schok kon ik me verheugen op de mooie beelden en herinneringen die opgehaald zouden worden. Ik dank de PeeSjeeVee podcast en de Skiete Willy podcast die op mooie wijze terugblikten op het leven van Willy van der Kuijlen. Dat het wat minder prominent vermeld werd in de nationale media kan mij niet schelen. We weten al jaren dat hij in Nederland niet op waarde wordt geschat. Het maakt het eerbetoon vanuit de PSV community des te mooier.

Toch heb ik een beetje een vervelend gevoel bij het feit dat LM door middel van onder andere een pyro Van der Kuijlen herdenkt. Ik vind het niet passend en ik heb het gevoel dat het die groep voornamelijk te doen is om de aandacht die dit genereerd en het is een goed excuus om weer een avondje samen op te trekken. Misschien ben ik de enige die dit zo ziet. In dat geval blijf het vooral doen.

Misschien kunnen jullie in de social media posts aandacht vragen voor de verschrikkelijke ziekte dementie (of in Thijs Slegers zijn geval Kanker) en daarin oproepen om te doneren. Zo kunnen jullie een extra positieve draai geven aan de aandacht die jullie genereren.

Hopelijk kunnen we Willy de komende dagen nog een mooi afscheid geven.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Goed idee.
Doneren voor onderzoek naar alzheimer.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Snap die obsessie met die fakkeltjes ook niet, maar goed.

Ik ben meer van de mooie verhalen en de eindeloze stroom video's van zijn goals op YouTube. Zo stond op VI Pro (dit artikel is gratis te lezen) een schitterend artikel van Frans van den Nieuwenhof over het leven en de laatste dagen van Van der Kuijlen. Ach, het internet staat vol met prachtige eerbetonen aan Mister PSV.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Mooie anekdote.

Wat betreft jouw opmerking over LTM: ik ben al lang blij dat ik de jongere garde weet wie Willy van der Kuijlen is en daat belangstelling voor heeft!
Laten we dat vooral koesteren en iedereen het op zijn of haar manier herdenken, zodat de grootste voetballer aller tijden van PSV veelvuldig en massaal wordt herdacht...
+2/-0

 
3 jaar geleden
Bah, wat een ontzettend zure reactie van je met ''voornamelijk te doen is om de aandacht die dit genereerd en het is een goed excuus om weer een avondje samen op te trekken'.
Het gaat hier om een eerbetoon voor een van de grootste voetballers uit onze clubhistorie, niet een vergelijking van een groep of avondje samen. Een voetballer - waar menig mensen van mijn generatie hoorde van zijn (groot)ouders hoe goed hij was- ,maar ook een groot mens waar je altijd mee kon praten op de Herdgang.

Mbt Thijs Sleeger: Onlangs is door dezelfde groepen ook een steunbetuiging geweest naar hem door onder andere doeken in het stadion, fakkels bij zijn huis. Hier was Thijs zo ontzettend van onder de indruk en het gaf hem een flinke steun om het gevecht aan te gaan.
+4/-0

3 jaar geleden
Prachtig zaterdag maar effe naar Eindhoven rijden..
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage