Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We zijn niet goed genoeg bij corners'

30 april 2021 11:57
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "We zijn niet goed genoeg bij corners"; image source: Pro Shots

Roger Schmidt werd op de persconferentie gevraagd naar de hoekschoppen van PSV. Dit seizoen wist zijn ploeg pas 3 keer uit een corner te scoren. Gemiddeld zijn er 58 hoekschoppen nodig om tot een doelpunt te komen. "We zijn daar niet goed genoeg in", was hij duidelijk. "We hebben niet veel goede koppers. Olivier Boscagli is de enige en hij heeft dan ook twee van die doelpunten gemaakt."

Schmidt ging verder: "Met de dode spelsituaties kunnen we zeker nog verbeteren, maar het is vooral een kwestie van kwaliteit bij de nemer en de spelers waar de bal heen gaat. We hebben op veel gebieden kwaliteit, maar het koppen is zeker niet een van onze beste wapens. We werken er aan, maar op dit moment is het nog wel een probleem."

De trainer kreeg de vraag of er komende zomer ook gezocht naar spelers die voor meer aanvallende kopkracht kunnen zorgen. "Dat zou zeker een goed idee zijn", aldus Schmidt. "Als Donyell Malen zou vertrekken, kan Noni Madueke hem zeker opvolgen als hij stappen vooruit blijft zetten. Hij zal natuurlijk niet voor die kopkracht kunnen zorgen. Maar met onze doelen moeten we ook zorgen dat we verschillende opties hebben. We kunnen niet alleen vertrouwen op de ontwikkeling van de jonge spelers. We willen volgend seizoen in de Champions League spelen en dat is een stuk zwaarder voor de spelers."




Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger corners kopkracht boscagli gebieden kwestie madueke malen nemer wapens zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Het is al jaren een drama met corners. Je kunt wel een kopsterke spits halen (hadden we met Luuk de Jong) maar je moet ook iemand hebben die de bal voorbij de eerste paal kan krijgen...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat inderdaad, en dan bij voorkeur ook niet op knie hoogte
+1/-0

 
2 jaar geleden
En ook niet met zijn tweeën naar de cornervlag lopen als toch overduidelijk is dat de bal rechtstreeks richting eerste paal gaat.
+1/-0

2 jaar geleden
nou ja, Luuk kopte er met regelmaat eentje in. Dat is toch zonde en een wapen minder. Naast Boscagli kan Zahavi (en Viergever) dacht ik toch ook wel redelijk koppen? Maar Boscagli moet ook al voor het voetbal van achteruit zorgen, en voor het voetbal op het middenveld. Als hij nu ook nog constant corners moet gaan binnenknikken wordt het wat druk voor die jongen misschien:)
+1/-0

2 jaar geleden
Weinig stootkracht op dat gebied. Ik weet niet hoe het met Luuk staat, maar misschien kunnen we die ook wel weer terug halen als Malen vertrekt. Ik hou wel van spelers met die metaliteit.
+1/-0

2 jaar geleden
Die man ontgaat écht niets hè?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Jaja daaraan herken je de nieuwe kroonprinsen van het trainersgilde. Ons klootjesvolk was dat het hele seizoen nog niet opgevallen toch ;-)
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hendrikus, nee dat was ons inderdaad nog niet opgevallen. Ons was ook nog niet opgevallen heel het seizoen dat Sangaré niet kan voetballen of misschien een bril moet aanschaffen.
+1/-0

2 jaar geleden
"Niet goed genoeg" is wel heel zwak uitgedrukt. Zeg maar gewoon waardeloos.
+1/-0

2 jaar geleden
Volgende week:

Roger Schmidt: 'We zijn niet goed genoeg bij inworpen'
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het is inderdaad opvallend hoe vaak een inworp van PSV leidt tot balverlies. Lachwekkend bijna
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik moet wel zeggen dat het me de laatste wedstrijden op viel dat het wat beter gaat. Maar het slaat inderdaad helemaal nergens op hoe vaak we de bal weggeven bij inworpen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De week erna:

Roger Schmidt: we gaan keihard knokken voor Europees voetbal!

En de week erna:

Roger Schmidt tekent bij Eintracht Frankfurt en neemt Max en Götze mee. Baumgartl blijft..
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage