Transparent
Inloggen
Sluiten

Klaas Dijkhoff in Raad van Commissarissen PSV

6 mei 2021 15:10 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Klaas Dijkhoff in Raad van Commissarissen PSV; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat Klaas Dijkhoff per 1 juli 2021 toetreedt tot de Raad van Commissarissen van PSV. Hij zal de vrijgekomen positie van Robert van der Wallen in gaan nemen, die tegenwoordig de president-commissaris van PSV is. Dijkhoff nam in maart van dit jaar afscheid van de Tweede Kamer nadat hij de afgelopen vier jaar als fractievoorzitter van de VVD daarbij betrokken was. Eerder was hij voor de VVD onder meer werkzaam als Minister van Defensie en Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

President-commissaris Van der Wallen geeft aan enorm verheugd te zijn dat de RvC weer voltallig is. "Klaas behoeft eigenlijk geen introductie, maar zijn hart voor PSV, zijn ervaringen in de complexe politieke wereld en vooral zijn kracht om altijd dicht bij zichzelf te blijven, passen perfect bij de kernwaarden van PSV", zo geeft hij aan.

Dijkhoff geeft zelf aan vereerd te zijn. "Als menneke was al snel duidelijk dat mijn talent niet in m’n benen zit. Toen heb ik mijn voetbaldromen verlegd van het veld naar de bestuurskamer", aldus Dijkhoff. "Ook aan de vergadertafels moet als team gepresteerd worden om de kans op succes binnen de lijnen te vergroten en ons clubgevoel en de supporters in ere te houden."

Naast Dijkhoff en president-commissaris Van der Wallen bestaat de Raad van Commissarissen verder uit Ton van Veen, Hans van Breukelen en Ingrid Wolf.

Meer op PSV.nl




Tags

dijkhoff wallen vvd behoeft bestuurskamer breukelen clubgevoel fractievoorzitter hans ingrid introductie justitie kernwaarden menneke minister rvc staatssecretaris toetreedt ton veen vergadertafels verlegd voetbaldromen voltallig wolf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Super nieuws. Welkom Klaas. Zwaargewicht in de raad!
+1/-0

2 jaar geleden
Mooi! Slimme kerel die weet hoe de hazen lopen met een groot PSV hart.
+1/-0

Hoppa, als voormalig Minister van Defensie is hij de perfecte man om onze problemen in de verdediging op te lossen
+13/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Kortom, er is wat zwaarder geschut op komst achterin? ;)
+1/-1

 
2 jaar geleden
Dat is toch de defensie waar ze met " ouwe gedetailleerde" rommel werken? Iig een nieuws bericht van niet zo heel lang geleden.... maar goed dit is niet de regering naar ons mooie PSV! Benieuwd naar zijn er rily
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hij schijnt veel scorend vermogen te hebben
+1/-1

2 jaar geleden
Mooie Gast! komt op de juiste plek terecht.
+1/-0

2 jaar geleden
Geweldige aanwinst!

Een glimp van het 'oude' PSV dat in alle stilte voor het allerhoogste gaat.

Laten we hopen dat al het fantastische werk op organisatorisch/financieel vlak ook eens gaat leiden tot goed voetbal en resultaten....
+1/-0

2 jaar geleden
Enigzins verbaasd over de positieve reacties hier, want wat gaat Klaas nu precies toevoegen? Voor een groot-PSV hart en 'vooral zijn kracht om bij zichzelf te blijven' komt iedere supporter in aanmerking.
+3/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hij heeft ervaring met het leidinggeven aan een grote partij waarin verschillende belangen leven (Ook binnen een club heb je politiek), hij zit geregeld op de tribune dus weet wat er leeft onder de supporters, hij heeft een netwerk in Denhaag (dat is mogelijk handig waneer het bijvoorbeeld gaat het willen afschaffen van belasting op doorverkooppercentages van spelers), Hij heeft meerdere keren aangetoond 'outside the box' te durven denken, hij zegt meestal wat hij denkt, hij raakt vast niet onder de indruk van een Toon Gerbrands of een andere hoge pief in de voetbalwereld, tis een Brabander met een typische "doe maar normaal" mentaliteit en hij is gekozen tot 'best dressed man' .. misschien kan hij nog eens wat zeggen over de shirtjes ;)
+5/-0

 
2 jaar geleden
Kan je daarmee de kloof met ajax dichten?
+2/-5

 
2 jaar geleden
Deze zure reactie kun je natuurlijk onder ieder nieuwsbericht schrijven. Met 200mio dicht je de kloof maar geld komt niet aanwaaien en kan ook geen plaats nemen in de RVC.

Hopelijk trekt de Eindhovens tech sector nog verder aan en lukt het PSV vervolgens om de volgende booking.com of next Google aan PSV te binden. Dan kunnen we weer stappen zetten op dat vlak.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Begrijp ik,en heb ook geen moeite met zijn komst.
Maar sluit me aan bij Arriba,vind de reacties ook nogal overweldigend positief en zie nou niet een directe meerwaarde.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Arriba schrijft dat iedere boerenlöl dit kan doen, dat is toch lulkoek? Klaas is een kundige, charismatische bestuurder met een groot netwerk.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Klaas lijkt mij ook een capabel bestuurder,maar mijn cynische en mischien ietwat zure reactie ging dan ook idd om de kloof tussen ons en de koploper.
Maar mischien staan wij bij het opnemen van Klaas in de RvC,volgend jaar hiermee wel 14 punten voor op ajax en spelen we ook halve finale europa-league,ik laat me graag verrassen.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Lezen is ook een kunst romarinho, sjongejonge. Ik herhaal twee van de drie argumenten die in het nieuwsbericht staan en waarvan ik vind dat die helemaal niets zeggen over wat hij nu toe gaat voegen in de rvc.
Daarmee zeg ik helemaal niet dat iedere boerenlöl dit kan doen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Prima reactie goaltjesdief en kan me in de meeste argumenten wel vinden. Echter is hij wel een ander persoon dan Jan Albers die is vertrokken met een heel ander netwerk. Maar goed, misschien is het adressenboekje van Klaas wat meer up to date dan die van Jan.

Op psv.nl zelf staat ook nog dat het Stichtingsbestuur en de Vereniging PSV unaniem hebben ingestemd met deze voordracht. Dat lijkt er op dat ze in elk geval geraadpleegd zijn wat heel goed is.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Moeten we dan maar niks meer doen?
Met Propper en Bruma verkopen dicht je de kloof ook niet. Ook maar niet doen dan?
Je moet als club toch gewoon je operatie blijven draaien of niet dan?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ten eerste heeft niemand het hier over niks doen,tentweede zie ik liever een echte voetbalman aanschuiven.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Heb je enig idee hoe de RVC nu opgebouwd is? Wat ze exact doen? Welke rol Dijkhof krijgt?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Een echte "voetbalman" moet je niet in de RVC zetten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wel als ie weet hoe het voetbalwereldje werkt en verstand van zaken heeft
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat ze The Alchemist in de RVC moeten zetten. Dat is de alwetende
+1/-0

 
 
2 jaar geleden
Omdat je betweterig ja zegt op de vraag: "Heb je enig idee hoe de RVC nu opgebouwd is? Wat ze exact doen? Welke rol Dijkhof krijgt?"
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als ik hem niet kon bevestigen,had ik nee geantwoord.
Het betweterige is meer actie/reactie tussen ons,uit een eerder topic.😉
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat ben ik dus helemaal met je eens. Wat mensen in die van Breukelen zien snap ik werkelijk helemaal niks van. Zal best een politiek bedreven en vaardig persoon zijn maar ik denk niet dat Abramovic de telefoon opneemt als van Breukelen hem belt.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Dit dus.
Een Hiddink op die stoel is imo een echte verbetering.

ps:een voetbalman in de RvC is toch gebruikelijk en komt bij meer bvo"s voor?
+2/-0

 
Want iemand van de raad van commissarissen neemt contact op met voorzitters of eigenaars van andere clubs?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zie wat een van der Wallen allemaal voor PSV doet. Die ouderwetse RVC rol bestaat in de moderne wereld niet meer. Een club als PSV welke bekend staan om out of the box denken heeft behoefte aan dergelijke personen die deuren openen die anderen niet kunnen openen.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Inderdaad, best bijzondere reacties.

"Super nieuws", "de perfecte man", "geweldige aanwinst"...

Alsof we Haaland hebben gehaald.
+2/-1

2 jaar geleden
Goede zaak natuurlijk. Intelligente man. Bekend met het politieke lobbycircuit. En PSV-supporter.
+2/-0

2 jaar geleden
Mooie aanwinst! Op internet lees ik veel grapjes in de trend van "eeuwige nummer 2 van VVD gaat naar de eeuwige nummer 2". Wordt tijd dat we weer kampioen worden, na slechts 2 kampioenschappen viert de arrogantie alweer hoogtij in Amsterdam.
+3/-0

 
2 jaar geleden
In Amsterdam viert de arrogantie altijd hoogtij, dat zit in hun DNA.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Fantastisch nieuws, luister ook ff de Podcast met hem en Björn na; echt aanrader, neemt zeker als politicus - niet echt mijn partij - geen blad voor de mond, spreekt eerder als soort nette hooligan🤣🤣🤣, heerlijk niet politiek correct!

https://www.vi.nl/podcastlink

Naar beneden scrollen:
Aflevering van 3 maart
+1/-1

2 jaar geleden
Weer een topper er bij, R.van der Wallen heeft het goed voor elkaar op naar mooie tijden.!
+1/-0

2 jaar geleden
Gelukkig weer een VVDer weg uit de politiek.
Van VVD naar PSV, Welkom Klaas.
+1/-0

 
Je weet dat hij sowieso al anderhalve maand weg was uit de politiek?
+1/-0

2 jaar geleden
Intelligente man, ik denk een mooie aanvulling voor de RvC.
+1/-0

2 jaar geleden
Aanwinst, goede en zeer nuchtere realist. Blij mee
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage