PSV kent geen enkel probleem tegen Willem II en wint eenvoudig

9 mei 2021 18:40

PSV kent geen enkel probleem tegen Willem II en wint eenvoudig; image source: Pro Shots

PSV heeft zondagmiddag een eenvoudige zege weten te boeken in Tilburg. Willem II werd met 0-2 verslagen. Donyell Malen opende de score, terwijl een eigen doelpunt voor de eindstand zorgde.

Net zoals de andere clubs in de afgelopen weken begon ook Willem II met vijf verdedigers. Het trok zich massaal terug en gokte op de tegenaanval. PSV kreeg daardoor veelvuldig de bal. Roger Schmidt had zijn opstelling echter flink gewijzigd. Zo kreeg Marco van Ginkel een basisplaats en dat was voor de middenvelder de eerste keer in bijna drie jaar tijd.

PSV kreeg dan ook de eerste mogelijkheid, maar omdat Donyell Malen de bal te ver voor zich uitspeelde kon de doelman redding brengen. Dat lukte de keeper ook enkele minuten later op een afstandsschot van Noni Madueke, maar gezien het spelbeeld was het wachten op de openingstreffer van PSV.

Die volgde na bijna een half uur spelen. Yorbe Vertessen zette goed druk en veroverde de bal. Hij leek de bal op de rand van het strafschopgebied te verliezen, maar in de kluts kreeg Malen de bal mee en hij schoot in de verre hoek binnen. PSV liet het tempo vervolgens wat vieren, maar via een nieuw afstandschot van Madueke was het opnieuw vlak bij een doelpunt. Uit de daaropvolgende corner kreeg Malen een niet te missen kans. Hij had de bal voor het inkoppen nadat Vertessen de bal goed teruglegde, maar kopte de bal naast. Omdat Willem II aanvallend geen moment gevaarlijk werd ging PSV met een 0-1 ruststand naar de kleedkamer.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. PSV bleef simpel overeind tegen een onmachtig Willem II. Al snel viel dan ook de tweede treffer, al kreeg PSV daarvoor ook enige hulp. Een inzet van Denzel Dumfries werd door Willem II-verdediger Köhn in eigen doel gewerkt.

Enkele minuten later kon Cody Gakpo het duel definitief beslissen, maar hij schoot hard op de doelman van de Tilburgers.

Twintig minuten voor tijd ging Willem II meer risico nemen en werden drie wissels binnen de lijnen gebracht. Invaller Wriedt was al snel gevaarlijk, maar kreeg zijn voet net niet tegen de bal.

Het was direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd, zodat een eenvoudige 0-2 overwinning het resultaat was voor de ploeg van Roger Schmidt.