Transparent
Inloggen
Sluiten

Alleen door een nieuw 'Wonder van Utrecht' kan het voor PSV nog misgaan

15 mei 2021 00:13

Na zondag zit het seizoen van PSV erop. De ploeg van Roger Schmidt heeft aan één punt genoeg om zeker te zijn van de tweede plek en dus voorronde van de Champions League komend seizoen. FC Utrecht heeft juist aan één punt genoeg om zeker te zijn van de zesde plek en een thuisvoordeel in de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal. Gezien het grote verschil in doelsaldo tussen PSV en AZ lijkt er echter een wonder te moeten gebeuren wil PSV de voorronde van de Champions League nog mislopen.

PSV speelde 50 keer eerder in Utrecht voor de Eredivisie. Tot nu toe werden er 24 wedstrijden gewonnen, werd er 16 keer gelijk gespeeld en 10 keer ging het duel verloren. In het seizoen 2017/2018 werd met 1-7 de grootste overwinning behaald. Jürgen Locadia scoorde dat duel vier keer, terwijl ook Marco van Ginkel tot scoren kwam. Vorig seizoen ging het duel kansloos verloren, mede door twee rode kaarten die gegeven werden. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd met 2-1 gewonnen.

Deze eeuw wist PSV twee keer op miraculeuze wijze kampioen te worden. Zowel in 2007 als in 2016 leek PSV kansloos voor de titel, maar wist het uiteindelijk nog met de kampioensschaal op het Stadhuisplein te staan. In 1999 vond echter ook het Wonder van Utrecht plaats. In die periode gingen nog drie Nederlandse clubs naar de Champions League, maar bij het ingaan van de laatste speelronde stond PSV nog op de vijfde plaats. Nadat de ploeg van Bobby Robson bij rust bovendien met 2-0 achterstand, onder meer via een doelpunt van huidig technisch directeur John de Jong, was dat ticket voor de voorronde van de Champions League helemaal uit zicht. Nummer drie Vitesse stond bovendien voor tegen Feyenoord.

Na rust kwam PSV terug tot 2-2, maar een directe rode kaart voor Luc Nilis leek roet in het eten te gooien. Nummer vier Roda JC was inmiddels uitgeschakeld voor die derde plek door een ruime nederlaag tegen RKC. Landskampioen Feyenoord was ondertussen op gelijke hoogte gekomen tegen Vitesse, maar de enige kans voor PSV om nog derde te worden was zelf winnen in Utrecht, terwijl Feyenoord moest zien te winnen van Vitesse. Vijf minuten voor tijd kwamen de Rotterdammers op voorsprong en dat wisten ze tot het einde van de wedstrijd vast te houden. Diep in blessuretijd zette PSV nog voor een laatste keer aan en dankzij een treffer van invaller Arnold Bruggink werd alsnog met 2-3 gewonnen. Het uitvak in de Galgenwaard ontplofte en dat mondde een paar minuten later uit in een groot feest toen de uitslagen van de overige duels bekend werden en duidelijk werd dat PSV alsnog de Champions League in mocht gaan.

De huidige selectie van FC Utrecht kent meerdere spelers met een verleden in Eindhoven. Adam Maher en Bart Ramselaar droegen respectievelijk 106 en 76 keer het shirt van PSV in een officiële wedstrijd.




Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht wonder feyenoord vitesse voorronde misgaan arnold bobby bruggink droegen eeuw eredivisie galgenwaard ginkel jong kampioensschaal locadia maher mondde nilis ontplofte ramselaar rkc robson roda roet roger schmidt stadhuisplein titel uitvak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje