PSV sluit seizoen af met gelijkspel in Utrecht

16 mei 2021 16:25

PSV sluit seizoen af met gelijkspel in Utrecht; image source: Pro Shots

PSV heeft het seizoen afgesloten met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Utrecht. Met zijn eerste treffer van het seizoen zorgde Marco van Ginkel uiteindelijk voor het benodigde punt die PSV verzekerde van de tweede plaats en dus voorronde van de Champions League.

PSV begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Al het gevaar in de beginfase kwam van de thuisploeg, al leidde dat nog niet tot grote kansen. Halverwege de eerste helft kwam plotseling een enorme kans voor Eran Zahavi na een uitstekende actie van Cody Gakpo. De Israëliër had de bal voor het inschieten, maar zijn schot kon nog gekeerd worden door de doelman.

Na 35 minuten spelen kreeg FC Utrecht ook de eerste kans en toen was het direct raak. Van de Streek kon bij een vrije trap volledig vrijstaand in koppen. De bal werd uiteindelijk door Armando Obispo over de lijn gewerkt, maar het doelpunt kwam op de naam van de aanvaller van FC Utrecht te staan.

Enkele minuten later kreeg de thuisploeg nog een enorme kans nadat Marco van Ginkel slordig de bal verspeelde op het middenveld. Ibrahim Sangaré kon net niet bij de bal, zodat Kerk alleen af kon gaan op Yvon Mvogo. Door een uitstekende redding voorkwam de doelman echter een tweede tegentreffer.

Het was uiteindelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft, zodat PSV met een 1-0 ruststand richting de kleedkamer ging.

PSV kwam vervolgens ijzersterk weer uit die kleedkamer. Na een uitstekende aanval zorgde Van Ginkel voor de 1-1, zijn eerste doelpunt van het seizoen. Ook in de minuten daarna was de ploeg van Roger Schmidt overduidelijk de betere partij, maar tot echt grote kansen bleef het uit.

Langzaam ging het tempo echter uit de wedstrijd. PSV kon eenvoudig de bal rond tikken en FC Utrecht zocht de duels ook niet meer op. Beide ploegen wisten vooraf dat ze aan een gelijkspel genoeg zouden hebben om zeker te zijn van respectievelijk de zesde en tweede plaats en niemand leek daarom nog enig risico te willen lopen.

Tien minuten voor tijd kwam er voor Shurandy Sambo wel een mooi moment. De rechtsback van Jong PSV kwam in het veld voor Armando Obispo en maakte daarmee zijn officiële debuut in het eerste elftal. De 19-jarige verdediger was alweer de 36ste speler die dit seizoen bij PSV in actie kwam in de Eredivisie. Het clubrecord van 31 werd in januari al verbroken.

Ook in de resterende minuten gebeurde er niets meer. Beide ploegen namen genoegen met een punt en konden met een glimlach van het veld toen na twee minuten blessuretijd het eindsignaal klonk.