Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het was een lang en zwaar seizoen'

16 mei 2021 17:44

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan uiteindelijk blij te zijn met de tweede plaats. "Het was een lang en zwaar seizoen. Ook een heel speciaal seizoen", aldus Schmidt. "De ploeg heeft het vandaag goed gedaan. Ze hebben heel serieus en geconcentreerd gespeeld. Na 34 wedstrijden sta je dan op de plek die je verdiend."

Afgelopen zomer zette PSV een nieuwe richting in. "Na één jaar kunnen we tevreden zijn, maar we willen richting de toekomst zeker nog verbeteren", zo gaf hij aan. "We hebben wedstrijden op een heel hoog niveau gespeeld, maar waren niet in staat om dit niveau vast te houden. Daar moeten we voor gaan zorgen, zeker in de topwedstrijden. In de 'gewone' wedstrijden moeten we als team ook tactisch nog verbeteren."

Vooral in de topwedstrijden liet PSV dit seizoen veel punten liggen. "Tegen Feyenoord en AZ verloren we drie van de vier wedstrijden, maar in mijn ogen waren we in al die wedstrijden beter", zei hij daarover. "We hebben in die wedstrijden veel te veel kansen gemist en waren verdedigend niet op een goed niveau. Wel hebben we laten zien dat we ook deze wedstrijden kunnen controleren. Ook tegen Ajax deden we het goed. Zeker in de tweede wedstrijd verdienden we het om te winnen. We hebben laten zien dat het ook tegen dit soort ploegen mogelijk is om goed te voetballen, maar de resultaten waren er niet naar. Dat zullen we moeten verbeteren."




Tags

schmidt roger controleren espn feyenoord geconcentreerd gewone

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage