Transparent
Inloggen
Sluiten

Ricardo Moniz: 'André Ramalho past perfect in de filosofie van Roger Schmidt'

18 mei 2021 17:12 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Ricardo Moniz: "André Ramalho past perfect in de filosofie van Roger Schmidt"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Ricardo Moniz aan dat André Ramalho een goede versterking zou zijn voor PSV. De geboren Eindhovenaar haalde in 2011 als toenmalig hoofd opleidingen van Red Bull Salzburg de Braziliaan nog binnen. "André was toen nog een centrale middenvelder en werd als een echte nummer zes gezien, maar is later onder mijn opvolger Roger Schmidt verdediger geworden", aldus Moniz.

Gevraagd wordt aan Moniz wat voor type verdediger Ramalho is. "Hij past perfect in de filosofie van Roger Schmidt en kan heel hoog op het veld spelen. Als de rechtsback weg is, heeft hij bovendien het vermogen om bij balverlies de ruimtes heel goed te bespelen", zo geeft hij aan. "Hij is niet supersnel, maar wel een intelligente en fysiek sterke kerel. Tactisch en positioneel goed ook. Als Schmidt op dezelfde manier wil pressen zoals hij dat in Salzburg heeft gestaan, moeten verdedigers tegen de middenlijn aan kunnen staan. Dat kunstje beheerst hij."

De Braziliaan is daarnaast ook een voorbeeld voor anderen. "Vanaf zijn jeugd heeft hij alles voor het voetbal over gehad. Echt alles. Ik heb altijd een zwak voor dat soort spelers, met een soort overlevingsdrang", zegt hij daarover. "Hij kan het matchplan van Schmidt lezen en schrijven, omdat hij met hem heeft samengewerkt. Een centrale man bij PSV moet verticaal goed in kunnen passen bijvoorbeeld en die kwaliteit heeft hij. André zou nu top moeten zijn en PSV is een topclub. Het lijkt me een goede match, maar hij zal denk ik nog wat meer vanuit zijn leiderskwaliteiten moeten functioneren."

Moniz hoopt dan ook dat het een succes wordt indien de transfer rond komt. "Hij is een goed mens. Dat wil ik er ook nog over zeggen", voegt hij nog toe. "Met hem erbij kan Schmidt zijn plannen in het tweede jaar vorm gaan geven. Dat tweede jaar gaat een heel ander jaar dan het eerste worden, dat durf ik wel te voorspellen. Schmidt gaat de volgende versnelling in."

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt moniz ramalho roger braziliaan salzburg balverlies beheerst durf eindhovenaar intelligente kunstje leiderskwaliteiten match matchplan middenlijn overlevingsdrang positioneel pressen samengewerkt supersnel versnelling verticaal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Krijgen we nou Jan en alleman die zijn mening gaat geven over een speler die heel misschien komt?
Doe dat ff lekker als die getekend heeft.
+3/-3

 
2 jaar geleden
Lijkt mij dat dit al zo goed als rond is, anders mocht hij natuurlijk niet in gesprek gaan met PSV. Is ook pas gelekt, nadat PSV vCL haalde. Lijkt mij dat dat het moment van een akkoord tussen PSV en speler was.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Eens met DKM.

PN docusoap #zoveel?
+2/-2

 
2 jaar geleden
Hoezo, dit soort dingen zijn toch om van te smullen? Waar moeten we ons anders mee vermaken in de zomerstop? Hoe mooi waren de tijden van Van Persie bij PSV of de tijden van Saviola? Waarschijnlijk kan ik me dat nog herinneren als ik het afgelopen seizoen allang vergeten ben.
+7/-0

2 jaar geleden
Nieuws hè... media enzo... aandacht... mensen wordt iets gevraagd... prima zaak, hoort bij echte top club😅
+2/-0

 
2 jaar geleden
Echte topclubs trekken échte topspelers aan. Voor twijfelgevallen is geen plaats. Daarvan hebben wij er al teveel. Ook trouwens van diegenen die het twijfelstadium al gepasseerd zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dus jij vindt hem niks?
En waarom dan?
+2/-1

 
2 jaar geleden
Oh geen idee, voorgevoel.

Laten we het er maar op houden dat ik nogal sceptisch ben.

Zo geworden door al die miskopen in de afgelopen 3 jaar.

En dan geef ik das Duo Mario und Max nog het voordeel van de twijfel.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hmmm als dat cynisme maar niet doorslaat naar zurigheid, schiet niemand wat mee op, jezelf nog minste (zeg ik als ervaringsdeskundige deskundige).

Je geeft vaak blijk van goed historisch besef en visie in jouw betogen, maar elke keer alles afzeiken zonder je ergens in te verdiepen is dan weer weinig consistent imo
+3/-0

 
2 jaar geleden
We hebben toch mooi de bronzen schoen en de fair play award gewonnen er zijn clubs die het met minder moeten doen.....
+6/-0

 
2 jaar geleden
De bronzen schoen van Malen neem ik serieuzer dan het seizoen van PSV. Maar ik heb goede berichten gelezen de laatste dagen dus ben dolenthousiast voor de jaren die komen gaan.
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden
Het zou wat.zijn als Roger Schmidt de prijs van coach van het jaar zou winnen 🤣🤣
+1/-0

 
2 jaar geleden
Of Toon die van Ton prater van Brabant
+3/-1

 
2 jaar geleden
Hahaha dat wint ie nie.. Rob Scheepers en Andy Marcelissen zijn de toppers. Laat hem het maar bij boeken houden ... Vraag me echt serieus af hoe hij is achter de schermen bij PSV.. Zacht ei? Harde zakenman? Of wat?? Zijn interviews komt ie niet echt over als een harde man! Eerder de lieve vrede bewaren, iig zo komt hij over naar de buitenwereld in mijn ogen.
+1/-0

2 jaar geleden
Vorig jaar is het John de Jong niet gelukt om een CV te halen, zal denk ik ook met het afketsen van de verhuur van Baumgartl te maken hebben. Wat dat dit seizoen had gescheeld zullen we nooit weten. Hopelijk is dit de missing link die zorgt voor een snellere opbouw en stabiele verdediging. Kan hij ook corners binnen knikken?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Denk ik niet. Misschien wel een goede link. Maar er moet nog een sterke kracht naast om een echt stabiele verdediging te krijgen. Boscagli is denk ik meer van hetzelfde.
+1/-0

2 jaar geleden
Niet supersnel. Maar wel normaal snel...

Centraal middenvelder geweest. Kan ie beetje opbouwen? Kan geen filmpjes vinden op YT.
+1/-0

2 jaar geleden
Doorpakken met propper en vginkel erbij.Overigens ,ik heb het vorig jaar met Gotze ook gezegd,en zeg het nu met David Luiz.Er ligt een buitenkans voor een speler van de buitencategorie voor PSV.David luiz (34) barst van de ervaring en is transfervrij.Deze braziliaanse international kan nog 2 seizoenen voor onschatbare waarde zijn in Eindhoven.Zijn contract bij Arsenal is niet verlengd.David is een verdedigende middenvelder,Laten we die net heel hard kunnen gebruiken.Heeft afgelopen seizoen 30 wedstrijden in de premier league in de benen,zeer verdienstelijk.PSV mist ervaring en degelijkheid,en leiderschap.Samen met de braziliaan Ramalho in zijn rug,zou dit een fantastisch braziliaans tandem kunnen worden,nieuwe leiders.Wat velen niet weten is dat David luiz in zijn jeugd supporter van PSV was vanwege onze braziliaanse connecties.John maak zijn jeugddroom waar,en zoek m op.Ginkel erbij en propper binnenhalen,en het elftal barst ineens van de routine tussen al onze jonge spelers.Ik bedoel ooit haalden we ook een nielsen , arnesen,lerby en gerets,we weten allemaal wat er in die ploeg kwam.Ook mauro jr,onze kleine braziliaan kan ervan profiteren.Ramalho,Luiz,Vginkel,Propper klaar Nieuwe leiders,barstend van de routine.
+2/-2

 
David Luiz is een centrale verdediger ... Heeft wel eens als controlerende middenvelder gespeeld, maar nagenoeg alle wedstrijden in zijn loopbaan in het centrum. Van Ginkel, Pröpper, Ramalho en David Luiz. Waar haal je het salarisbudget vandaan om hun salarissen te betalen? En wie van hun ga je op de bank zetten?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik heb liever viergever dan David Luiz haha
+3/-1

 
David Luiz is een van de meest overschatte Braziliaanse voetballers. Ooit.
+2/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Ik denk dat als je naast Ramalho ook David Luiz binnenhaalt dat je dan wel een Braziliaanse sponsor kunt vinden die in Europa als bedrijf naam willen maken en PSV als ideale binnenkomer zien. Daardoor kan psv mits een goed bedrag een salaris van een Luiz betalen en kan psv daardoor misschien ook weer eens voet aan wal zetten in Brazilië. Je moet denken in oplossingen niet in problemen;-)
+2/-0

 
Een keer wat realisme zou ook niet verkeerd zijn. Om de paar dagen plaatst hij een compleet andere lijst met spelers die PSV móet aantrekken. Vorige week was het nog Khedira die overgenomen moest worden van Hertha, daarvoor een paar Argentijnen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Salarishuishouding heeft iedere scout van kaas van gegeten heh :-)
+2/-1

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Realisme is soms idd bij sommige wel ver te zoeken, maar als we voor het seizoen zeiden dat Gotze zou komen had ook niemand het geloofd. Dus we moeten wel groot denken en een bepaalde kwaliteit nastreven qua aanwinsten anders kunnen ze beter niet investeren. khedira ben ik overigens nooit fan van geweest dus die hoeft wat mij betreft niet te komen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben groot fan van groot denken. Echter Luiz halen terwijl je vorig jaar Sangare voor die positie hebt gehaald zou wederom een bewijs zijn dat je vorig jaar hopeloos gefaald hebt als TD/ scouting. Er wordt hier redelijk luchtig gedaan over het afdanken van Bruma, Doan, Baumi en dat soort garnituur (tegen fors lagere prijzen). Ik persoonlijk heb daar moeite mee. Niet zo zeer over het afscheid nemen maar wel over het 'erkennen van fouten zonder consequenties'. Als je dergelijk gedraag te vaak vertoont gaat je clubkas langzaam leeg lopen. Je kunt niet blijven teren op uitgaande transfers alla Chucky, Bergwijn en straks Malen. Dat lijkt verdacht veel op een ballon die langzaam leegloopt en is geen strategie.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Dus wat stel jij voor Tony, als jij het voor het zeggen had? We kunnen denk ik wel stellen dat de namen die jij noemt het niet gered hebben. En zeer waarschijnlijk ook niet gaan redden. Tel daarbij Luckassen op, plus romero waar je nog maar van moet afwachten of hij het niveau heeft. Ik ben het met je eens dat afscheid nemen tegen dump prijzen het uiterste is, maar doorselecteren is m.i. echt heel hard nodig. En dan niet alleen voor deze spelers, maar ook een sadilek, rigo, piroe, guti. Dan laat ik Thomas en mauro maar even buiten beschouwing. Het is middelmaat, en wil je echt weer meedoen om de prijzen, is doorselecteren hard nodig. Menig supporter hier, ik ook, praat als supporter. Niet als boekhouder. Ik vind het te prijzen dat een aantal fans met namen komen, en dat daar een discussie over ontstaat. Daar is het een forum voor. Voor het volgend seizoen; Wat een feit is, is dat men (directie) tevreden is over JdJ, anders geen verlenging. Ik vertrouw ondanks een tegenvallend jaar meer op het netwerk van Schmidt, en dat daar wat namen uit komen. Het is een behoorlijk stevig kruispunt waar je op komt, ik wens de geleerden heel veel wijsheid toe (inderdaad ook met het oog op risico van interen wat je aangeeft). En laat ons tot die tijd lekker roeptoeteren over namen en wat we van het beleid vinden.
+4/-0

 
2 jaar geleden
@DeGallier: doorselecteren is een must. Persoonlijk maak ik me zorgen over het scheidsveld tussen dat van een voorbijganger (Schmid) en de langere termijn van PSV (de Jong). Wie binnen PSV bewaakt dat en welke strategie is daarbij leidend? Bij Schmid is alles gericht op kortere termijn succes. Mvogo, Zahavi en nu ook weer Ramalho. Stel dat Schmidt over 2-3 jaar vertrekt. Beginnen we dan weer opnieuw? Loopt de helft van de selectie dan weg? Ik ben verrast dat John de Jong zijn contract even met een paar jaar verlengd is terwijl ook het doorschuiven van zijn mattie Vennegoor me verraste. Persoonlijk had ik gewacht met het verlengen met de Jong. Er komt een heel belangrijke transferperiode weer aan. Aangezien zijn contract nog liep had ik afgewacht om e.e.a beter te kunnen beoordelen maar de verantwoordelijken zullen andere argumenten (buiten de transfermissers) zwaar hebben laten meewegen. Vaak wordt hier een vergelijking gemaakt met Brands zijn beginperiode. Ik vind dat appels met peren vergelijken omdat Brands bij PSV begon toen we straatarm waren en aan de poorten van de hel stonden. De Jong smijt met miljoenen alsof de sky the limit is. Zelfs op het einde van zijn PSV periode had Brands dergelijke bedragen niet voor handen. Lang verhaal kort: ik twijfel sterk over het toezicht op Gerbrands, DE Jong en Schmidt. Wat zijn onze 'voetbalmensen' boven de 3? Alleen van Breukelen of zijn er externe adviseurs zoals bijvoorbeeld een Hiddink? roept u maar
+1/-1

 
2 jaar geleden
Dat is het werk van de RvC,zij houden toezicht op het bestuur inclusief de strategische vraagstukken.
Met inzicht op de financiele huishouding.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Helemaal mee eens dat er veel te luchtig wordt gedaan over het enorme verlies en het gebrek aan sportieve prestaties als gevolg van het feit dat we ons geld verkeerd hebben geïnvesteerd. Die 40 miljoen had in het veld moeten staan, of op zijn minst 3/4. Alle mooie praatjes van Toon komen ook niet overeen met wat wij wekelijks op het veld zien. Die man lijkt soms wel in een parallel universum te leven. Het contract van John is in ieder geval niet gebaseerd op zijn prestaties als TD, en die praatjes over jeugd en verkopen van de aankopen van Brands vind ik hele slappe argumenten. Het lijkt dus gebaseerd op de fantasie dat het veel beter gaat. De conclusie is dus dat we nu geheel afhankelijk zijn van het netwerk van Schmidt en zijn aantrekkingskracht op spelers. Men had zeker voor de TD functie volgend jaar weer moeten evalueren. De realiteit lijkt bij de heren de Jong en Gerbrands vaak ver te zoeken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ben het wel met je eens dat je in deze richting moet denken om spelers die een enorme kwaliteitsinjectie en ervaring in de as brengen op dit moment aan PSV te binden. Uiteindelijk hebben we nu maar 1 doel en dat is de CL halen. 1. Omdat wij de doelstelling hebben structureel top 32 Europa te spelen. 2. Omdat de zak geld heel welkom is en 3 omdat het geld wat wij pakken dan niet naar Amsterdam gaat. Speel het maar op sentiment, de Romario en Ronaldo kaart en wie weet, Götze loopt hier tenslotte ook tegen elke verwachting in. Als je met behulp van deze spelers het basis niveau en de vooral de ondergrens flink op kan krikken, CL miljoenen binnen kan halen en ook nog eens een reële kans hebt om niet als schietschijf te functioneren moet je dat nu doen. Daarna heb je meer aantrekkingskracht op talenten en ervaren spelers in de iets jongere categorie. Ook onze eigen talenten kunnen veel leren van spelers die weten wat er voor nodig is om echte prijzen te pakken. Verder hebben we iemand nodig die boel op scherp kan zetten en eens flink boos kan worden op zijn medespelers als dat nodig is. Groot denken, het onmogelijk proberen, maar wel verantwoord met de centjes omgaan.....
+1/-0

2 jaar geleden
Geheel off topic maar kan Gerbrands eens ingrijpen en de heren Zahavi en Ihattaren wijzen op het feit dat ze hun voeten moeten laten spreken ipv zich continu te laten gelden op social media mbt een ernstige situatie elders. Daar waar PSV de laatste jaren een soort van revalidatiecentrum voor meer ervaren spelers leek is nu ook officieel de status van duiventil voor politiek bewogen snotneuzen bereikt. Toon je kloten nog maar weer eens Toon want het moge duidelijk zijn dat deze spelersgroep niet op 1 lijn heeft gezeten. Time for change en prijzen ipv gewauwel over de stappen die we gemaakt hebben.
+3/-6

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
Ik hoop niet dat Toon zijn kloten weer toont.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Toon heeft helemaal geen kloten, dus die zal ie niet tonen.

Verder helemaal eens.
+1/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage