Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV moet wederom streep zetten door Otten Cup'

10 juni 2021 20:39 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV moet wederom streep zetten door Otten Cup"; image source: Pro Shots

PSV heeft voor komende zomer wederom een streep moeten zetten door de Otten Cup. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het jeugdtoernooi op De Herdgang kan net zoals afgelopen seizoen vanwege het coronavirus geen doorgang vinden. Het verenigingsbestuur van PSV denkt dat het niet mogelijk is om een toernooi neer te zetten dat recht doet aan de ambities en de grote historie van het evenement.

Sinds 1947 is de Otten Cup een jaarlijks terugkerend toernooi op het complex van PSV. Het wordt pas de derde keer dat het toernooi geen doorgang kon vinden. In 2018 was de eerste keer omdat er destijds een grote verbouwing plaats vond op het jeugdcomplex.

Niet alleen jeugdspelers van PSV hebben zich laten zien op de Otten Cup in de afgelopen jaren. Ook onder meer Jerome Boateng, Harry Kane, Romelu Lukaku en Jordan Pickford waren met hun ploegen actief op PSV Campus De Herdgang. Zij zijn komende weken actief op het EK.

Tijdens de laatste editie in 2019 kwam PSV nog tot de finale, maar verloor na strafschoppen van Internazionale. In 2015 werd het prestigieuze jeugdevenement voor het laatst gewonnen.

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

otten herdgang boateng coronavirus editie evenement historie internazionale jerome jeugdevenement jeugdtoernooi jordan kane lukaku pickford romelu verbouwing verenigingsbestuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Klotuh voor vele jeugdspelers. Mja..
+1/-0

2 jaar geleden
Hartstikke leuk toernooi dat ik volgaarne combineer(de) met een thuiswedstrijd.

Beter idd, volgend jaar maar weer een mooi toernooi van maken. Tip: vraag KNVB om thuiswedstrijd op die zaterdagavond, leuk voor de supporters die van ver moeten komen!
+2/-0

 
2015 was ook wel ideaal. Eerst 's middags winnen tegen ADO in het Philips Stadion en vervolgens stonden er (naar schatting) ruim duizend man bij de finale tegen Barcelona op de Herdgang.

Kan me ook 2011 nog herinneren, een van de laatste edities die gratis te bezoeken was. Door de aanwezigheid van vooral Barcelona was de belangstelling enorm. Bij de groepswedstrijd tussen PSV en Barcelona werd aangegeven dat er ruim 8000 mensen stonden (nee, geen schrijffout in het aantal nullen). Toen was het echt bizar druk. En dan met Depay en Locadia 5-1 afgetekend winnen is dan extra lekker. Een dag later nam Barcelona wel revanche. Toen was het overigens aardig uitgestorven qua publiek omdat PSV vrijwel tegelijkertijd de JCS speelde.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja ja, wrijf het mij maar in, hahaha (bovenste alinea)... ik was namelijk de dag ervoor helemaal op & neer gereisd voor de zaterdagse groepswedstrijden en dacht er serieus over na om, indien PSV geplaatst, zondagmiddag na PSV-ADO niet meteen de trein terug te pakken, maar eerst ff wederom De Herdgang met een bezoekje te vereren. Maar het aanlokkelijke vooruitzicht van een heerlijke treinreis terug met een goed boek & ijskoude blikken bier (koelcel De Aftrap) won het van een zware, warme wandeling, mét bepakking(!), van stadion naar Herdgang met als gevolg ook nog eens lauw/warm bier op de terugreis. Die 4-0 nam ik dan ook met gemengde gevoelens aan.

De jaargang ervoor was perfect. Eerst in de vroege zaterdagochtend - wedstrijden begonnen al om 11.00 uur - met de trein naar Eindhoven "Beukenlaan" gereisd, vervolgens aldaar 4 wedstrijden van een uur gekeken alvorens door te reizen naar het welbekende etablissement. En 's avonds werd er met 6-1 van NAC gewonnen. Na nog een enerverende terugreis en nog wat laatste biertjes in de thuishaven was het beste er ook wel vanaf. Topdag!

Ook kan ik mij nog herinneren dat de finale op de slotdag van het seizoen 1985/86 in het Philips Stadion als voorwedstrijd bij PSV-FC Utrecht (1-1) werd gespeeld. Ook hier mixed feelings: PSV speelde de finale, maar verloor met 3-0 van Ajax!

Tot slot dan vond ik het ook leuk om op de CL-dagen 's middags vóór de kroeg & the main event ook nog de jeugdvariant op De Herdgang te bezoeken. Geen Otten Cup, wel zelfde principe. Maar dat terzijde.
+1/-0

Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Ja jammer als je net nu in dat team zou zitten. Is toch een prestigieus toernooi dat iedereen wil spelen. Daarbij komt dat het als liefhebber voor ons ook geweldig is zulke grote talenten te zien spelen en later te zien doorbreken op internationale topniveau. Maar beter annuleren idd ipv een halve organisatie. Wij zijn psv, als we iets doen dan doen we het goed en anders nie..
+2/-0

2 jaar geleden
Jammer jammer.. ga er altijd graag heen!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje