Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Er is zeker nog ruimte om het team te optimaliseren'

12 juli 2021 10:18 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Er is zeker nog ruimte om het team te optimaliseren"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Roger Schmidt aan dat hij graag nog een aanvallende versterking voor zijn selectie zou hebben. "Er is zeker nog ruimte om het team te optimaliseren en de juiste spelers te vinden die we voor een lang seizoen nodig hebben, met misschien ook Champions League-voetbal erbij", aldus Schmidt.

De trainer gaat verder: "Vooral voor de aanval zou het geen slecht idee zijn om na te blijven denken over versterking. We hebben geduld nodig om op het juiste moment toe te kunnen slaan om de beste spelers aan te trekken. Als we nu nieuwelingen zouden halen, zou het moeilijk worden om ze direct klaar te stomen voor Galatasaray. Toch moeten we de markt in de gaten houden en dingen realiseren als het kan. Dat kan nog van veel dingen afhangen. We weten nog niet wie precies uit de huidige formatie vertrekken en wie terugkomen van een huurperiode."

Schmidt kijkt met een goed gevoel terug op het trainingskamp in Duitsland. "Vorig jaar zal ik ongetwijfeld ook tevreden zijn geweest na het trainingskamp. Volgens mij was het voorseizoen toen goed en we plaatsten ons voor de Europa League", zegt hij daarover. "Mijn gevoel is dat we ons nu ook in de goede richting ontwikkelen. De nieuwe spelers passen heel goed bij ons. Tactisch en ook met hun mentaliteit."

Meer op ED.nl




Tags

schmidt optimaliseren roger trainingskamp duitsland galatasaray huurperiode nieuwelingen voorseizoen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat ik me afvraag: Kim-Jea Min, ofwel de Chinese muur - hoewel van zuid Koreans afkomst - heeft nog maar contact van 1/2 jaar bij BJ Guoan, de oude club van Roger...
Bekeken en die die kan echt wel mee voetballen en is behoorlijk snel voor zijn lengte, dacht 1.91 m; is dat niet de sloper die we nog ontberen achterin?

Als ik PSV was zou ik Park of Hiddink ff laten polsen...
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik begrijp uit de woorden van Schmidt dat hij op zoek is naar een aanvaller, niet naar een sloper... Wat betreft die aanvaller heeft PSV de boot al gemist: Pavlidis gaat naar AZ. Heeft 14x gescoord voor een zwak Willem II en komt nu in een beter elftal te spelen. Zou nu zo maar eens 20x kunnen scoren. Om het geheugen even op te frissen, AZ had PSV bijna te pakken in de strijd om de tweede plaats vorig seizoen...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Even om het geheugen verder op te frissen; het seizoen ervoor eindigde PSV nog onder AZ, dus heeft PSV juist een stijgende lijn tov AZ te pakken; AZ is dus juist niet ingelopen afgelopen seizoen. ;)

Los daarvan: ik vind wel dat er nog verdere versterking nodig is, maar het is maar de vraag of Pavlidis dat had moeten zijn. Deed het afgelopen seizoen niet slecht met 14 goals, maar speelde het seizoen daarvoor in een Willem II dat liep als een trein en kwam toen niet verder dan 11 goals in 25 wedstrijden. Het zou in elk geval nogal een grote gok geweest zijn.
+3/-0

 
Om het geheugen even op te frissen: PSV heeft de selectie versterkt met een keeper, twee verdedigers en met Pröpper voor meer voetbal gezorgd op het middenveld. Dan kun je Van Ginkel ook nog meetellen omdat hij aan het eind van het seizoen pas echt fit was. AZ heeft de ploeg vooralsnog versterkt met twee spelers die op de bank gaan zitten. Of denk je serieus dat Boadu nu op de bank gaat zitten?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het is dat AZ in het begin van het seizoen een 0-4 tegen Sparta en ik geloof 2x 3-0 uit handen heeft gegeven. Maar goed dat hoort bij het spelletje. Kijken we naar onze resultaten onderling de afgelopen seizoenen is AZ ons natuurlijk allang voorbij, ook qua aantrekkelijkheid in het spel, maar dat is een persoonlijke mening. We zullen eerst moeten leren om 90 minuten lang fatsoenlijk voetbal te spelen. Met de huidige versterkingen en extra ervaring zou dat moeten kunnen. De tweede plaats zou geen strijd mogen zijn dit jaar en het zou leuk zijn als we aan kunnen haken bij Amsterdam.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Volgens mij was er wat gedoe over wanneer zijn contract nou echt afloopt, iets met een optie voor nog een jaar of zo. Hoop gedoe in ieder geval en Beijing Guoan wil niet meewerken en vragen een gigantisch hoog bedrag.
Hij kan overigens ook naar clubs als Juventus, Tottenham en Porto. Zou een jaar geleden al rond zijn met Tottenham maar ook die is het niet gelukt om rond te komen met z'n club.
+1/-0

2 jaar geleden
Mogelijk een aanvaller erbij dus. M.a.w. verdedigend zijn wij klaar? Volgens mij zijn wij verdedigend nog immer uiterst kwetsbaar al scheelt het dat die houten klaas niet meer op de bank zit. Hiermee ga je geen kampioen worden, vrees ik.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Roman Yaremchuk .15,00 mln.
Geb./leeftijd: 27 nov. 1995 (25) ,Interlands/doelp.: 29/10
Nationaliteit: Oekraïne ,Positie: Centrumspits
Lengte: 1,91 m ,Spelersmakelaar :Vision Foot ,Actuele club KAA Gent
Jupiler Pro League 97 wedstrijden 44 goals 12 assists

Prima speler, tweebenig ,veel scorend vermogen ,goede leeftijd 25,international.
+2/-0

 
Je kan het alleen vergeten dat je hem voor 15 miljoen kan halen, nog niet eens misschien
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat weet je toch niet, zeker nu niet in deze vreemde tijd, zie ook Bruma; van Götze hadden we vooras ook nooit gedacht dat ie haalbaar zou zijn...

Nooit geschoten is altijd mis!
+1/-0

 
Die Transfermarkt-scouting waar sommigen mee bezig zijn slaat simpelweg nergens op. Het feit dat ze aangeven dat hij 15 miljoen waard is, betekent ook niet wat hij daadwerkelijk voor dat bedrag te koop is. Dat natte vingerwerk wordt veel te serieus genomen.

Het zou anders betekenen dat John de Jong de beste technisch directeur in de geschiedenis is als je kijkt naar de verkopen. Max maar voor de helft van wat hij echt waard was. Doan, Drommel, Ramalho, Sangaré en Boscagli goedkoper dan wat ze waard waren. Het geld wat hiermee bespaard is, vergoed direct dat voor Baumgartl en Bruma samen in totaal 3 miljoen meer betaald is wat ze daadwerkelijk waard waren.

Kritiek op de verkopen mag wel, want er zijn miljoenen verloren gegaan met de verkopen van o.a. Zoet, Hendrix, Pereiro, Arias, Lozano en Bergwijn.

Om nogmaals aan te geven dat die bedragen op Transfermarkt nergens op slaan:

- Toen PSG Mbappé binnenhaalde, had hij een waarde van 35 miljoen. Transfersom die betaald werd is 120 miljoen (hij werd voor een jaar gehuurd met een verplichte aankoop van 120 miljoen een jaar later om zo de FFP te kunnen omzeilen)

- Dembele was maar 35 miljoen waard toen Barcelona er 135 miljoen voor betaalde

- Neymar was maar 50 miljoen waard toen Barcelona er 88 miljoen voor betaalde. Bovendien heeft PSG er vier jaar later ook 'iets' teveel voor betaald. PSG betaalde 222 miljoen, terwijl hij dus maar 100 miljoen waard was.

En zo kan ik nog wel een hele lijst maken om maar aan te geven dat de waardes die ze bij Transfermarkt schatten heel weinig zeggen over wat een speler zou moeten kosten. Of zou je 16 miljoen voor Dumfries en 30 miljoen voor Malen goede verkopen vinden van De Jong? Want dat is tenminste wat Transfermarkt zegt wat ze waard zijn. Leicester City zou ruim een maand geleden al 20 miljoen willen bieden voor Madueke. No-brainer aangezien ook hij maar 16 miljoen waard is. Lille die 15 tot 20 miljoen wil betalen voor Gakpo? Ook een nette prijs, aangezien hij 18 waard is.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage